Fenerbahçe'de başkan adayları karşı karşıya: "Tesislerin tuvaletine bile giremesinler"

Eren Tuncay
24.06.2021 - 10:42 | Son Güncellenme: 24.06.2021 - 11:18

Fenerbahçe'de Seçimli Olağan Genel Kurul öncesinde başkan adayları Eyüp Yeşilyurt ile Ali Koç, FB TV'de açıklamalar yaptı. İşte detaylar...

Fenerbahçe'de başkan adayları karşı karşıya: "Tesislerin tuvaletine bile giremesinler"

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe, Seçimli Olağan Genel Kurul öncesinde FB TV'de başkan adayları Eyüp Yeşilyurt ve Ali Koç bir araya geldi ve seçimle ilgili değerlendirmeler yaptılar.

"Dikenlik ve kaypak bir yol"

Konuşmaya başkan adayı Eyüp Yeşilyurt başladı ve "Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve başkanımızın abisi sayın Mustafa Koç'u saygıyla anıyorum. Yola çıktığımızda, bu yolun dikenli ve kaypak olduğunu gördük. Kongre üyelerimizin dedikleri, yaptıklarını tutmuyor." ifadelerini kullandı.

"Demokrasi adına sevindirici"

Daha fazla adayın da çıkması gerektiğini söyleyen başkan Ali Koç, "Fenerbahçe'de ne kadar çok aday, demokrasimizin o kadar kuvvetli olduğu anlamına gelir, bu kültürü yerleştirmeliyiz. Son seçimlere baktığımızda ya hiç adaysız ya da 2 adaylı seçimler oluyor. Eyüp Bey'in demokrasi şölenimize katkı sağlamak için yola çıkması sevindirici." dedi.

"Ali Koç'tan korkup imzalarını geri çektiler"

İmza aldığı kişilerin bazılarının aidatlarını ödemediklerini söyleyen Yeşilyurt, "İhtiyacımız olan 200 imzanın toplandığını düşünüyorduk, ancak 78'inin aidatını ödemediğini tespit ettik. 5 kongre üyemiz, muhtelemen Ali Koç'tan korkup imzasını geri çekti." şeklinde konuştu.

"Felaket sezonlar geçirmedik"

Eyüp Yeşilyurt'un "Sayın Başkanım Ali Koç'a teşekkür etmek istiyorum. Bize söz hakkı tanıdı. Ben başkanıma soruyorum; Bize geçmiş 3 sezon ve gelecek 3 sezon hakkında neler söyler?" sorusunu Ali Koç, "İlk sezonumuzda Eyüp Bey gibi tribünden gelen insanlara acı çektirdik. İkinci sezonumuza yapılanmaya gittik. Aslında kötü de başlamadık. Hakem hataları direkt sezonu ekledi. 2 senedir yabancı kuralı değişecek diye bazı yatırımlar yapıyorduk. Fenerbahçe buna hazırlıklı. Geçen sezon en az yabancı oynatan takımlardan biriydik. Kadromuz nitelikli. Pazartesi günü hocamızı açıklayacağız. Samandıra'yı çözmemiz lazım. Samandıra'da istediğimiz ritmi yakalayamadık." şeklinde yanıtladı.

"Hakem faciaları yaşadık"

Geçen sezonki şampiyonluk yarışına değinen Koç, "Ali Koç: "26. haftada şampiyonluğun en büyük adayıyken, öyle bir 7 hafta yaşadık ki, 21 puanın 18'ini kaybettik. Orada yaşadığımız hakem faciaları bizim o yarıştan erken kopmamıza sebebiyet verdi. "Doğru yolda olduğumuzu düşünüyorum. Bundan sonra yapacaklarımızı konuşalım. Acı tecrübeler oldu, tatlı tecrübeler oldu ama geçmiş geçmişte kaldı." dedi.

"Tesislerin tuvaletine bile giremesinler"

Çubuklu formanın değereini bilmeyen futbolcular olduğunu söyleyen Eyüp Yeşilyurt ile Ali Koç arasında şöyle bir diyalog yaşandı:

  • Eyüp Yeşilyurt: "Futbolcu geliyor, 35-40 bin kişinin içinde formayı yere atıyor. Bunu yapanlar milyon Euro alan topçular. Sayın Ali Koç'tan ricam, formaları yere atan topçuları tesislerde tuvalete bile sokmasın."
  • Ali Koç: "Oldu mu böyle bir şey?"
  • Eyüp Yeşilyurt: "Caner formayı yere attı başkanım."
  • Ali Koç: "Ben hatırlamıyorum. Caner öyle bir şey yaptı mı? Yapmamıştır. Böyle bir saygısızlık yapmaz."

"Fenerbahçe satılacak mı?"

Eyüp Yeşilyurt'un "Bu kulüp satılacak mı, ya da sahiplik modeli kulübe getirilecek mi?" sorusuna Ali Koç şu şekilde cevap verdi: "Bu yaratılmak istenen bir algı. 'Ali Koç, sağladığı destekle kulübün hisselerini alacak' algısı da pompalıyorlar. Bu kadar fedakarlık yapılırken böyle sorgulanmak gücümüze gidiyor."

Senin için hazırladığımız haberler