Euroleague'de Fenerbahçe bu akşam evinde Olympiakos'u konuk edecek

Burak Alaca
31.01.2023 - 17:22 | Son Güncellenme: 31.01.2023 - 23:22

Euroleague'de temsilcimiz Fenerbahçe Beko, geçtiğimiz hafta aldığı Asvel yenilgisinin yaralarını bu akşam oynayacağı zorlu Olympiakos maçında sarmaya çalışacak.

Euroleague'de Fenerbahçe bu akşam evinde Olympiakos'u konuk edecek

AJANSSPOR-Burak ALACA

Türk Hava Yollarrı Euroleague'in 22. haftasında Fenerbahçe Beko, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda lider Olympiakos'u ağırlayacak. Sarı lacivertlilerde hedef galibiyet alıp play-off hattının üst sıralarında kalabilmek.

Fenerbahçe hedef maçta tökezledi

Fenerbahçe'nin Euroleague'de yakaladığı 3 maçlık galibiyet serisi geçen hafta Asvel deplasmanında alınan 91-77'lik mağlubiyetle son buldu. 13 galibiyeti bulunan Fenerbahçe eğer kazanabilmiş olsaydı Lider Olympiakos ve ikinci Real Madrid ile galbiyet sayılarını eşitleyecekti.

İkili averaj zorda

Ligin ilk 12 maçında aldığı 10 galibiyet ile sezona güçlü bir giriş yapan Fenerbahçe, sakatlıkların baş gösterdiği 13. haftada Scottie Wilbekin, Dyshawn Pierre ve Jonathan Motley'den yoksun bir şekilde Pire deplasmanına gitti. Eksik Fenerbahçe o maçta Olympiakos'a 94-67 mağlup oldu ve ikili averajda 27 sayılık bir dezantaja sahip oldu.

İlgini Çekebilir
Motley farkı: -27
Habere Git

Eski dostun yokluğu kritik

Yunan temsilcisinde eski Fenerbahçeli Kostas Sloukas sırtındaki sakatlık nedeniyle bugün parkede boy gösteremeyecek. Olympiakos adına sezonun en formda isimlerinden olan Sloukas'ın eksikliği temsilcimiz için büyük bir fırsat zira takımın diğer guardları Thomas Walkup, Isaiah Cannan ve Giannoulis Larentzakis'in yaratıcılık ve playmaking (oyun yönlendirme) katkısını Sloukas düzeyinde vermeleri beklenen bir durum değil.

Carsen Edwards ritme girdi

Sezon başında büyük umutlarla takıma katılan Amerikalı guard Carsen Edwards son haftalarda istenilen seviyeye geldi. 24 yaşındaki basketbolcu son bir hafta içinde oynanan karşılaşmalarda Euroleague'de Asvel'e 22, Basketbol Süper Ligi'nde Bahçeşehir Koleji'ne 31 sayı attı. Edward, Olympaikos karşısında takımının güvendiği ellerden olacak.

Topun boyalı alana inmesi gerekiyor

Fenerbahçe'de sezonun en iyi oyuncusu şimdiye kadar çaylak Jonathan Motley oldu. Takımın en skorer oyuncusu konumunda bulunan Motley oynadığı 18 maçta boyalı alandan %63.4 isabet yüzdesi ile 14.7 sayı ortalaması tutturdu. Fenerbahçe'nin kaybettiği Asvel maçını 9 sayıyla tamamlayan yıldız oyuncuya içeride sadece 7 top indi.

İlgini Çekebilir
Eski Fenerbahçeli Fenerbahçe'yi yıktı
Habere Git

İçeride hücum kadar savunma da kritik

Fenerbahçe'nin boyalı alanı kullanması gerektiği kadar savunması da gerekiyor. Olympiakos'un 4-5 rotasyonundaki ana oyuncuları konumunda olan Sasha Vezenkov-Moustapha Fall ikilisi bu sezon Euroleague'te savunmalara kabus oluyor. MVP adayı Vezenkov içeriden etkili oyunu ve %42.4'lük üçlük yüzdesi ile ligin durdurması en zor oyuncularından. 2.18 Fall ise rakiplerine karşı fizik üstünlüğünü hem savunma hem de hücum konusunda başarılı bir şekilde kullanabiliyor.

Futbolculardan destek

Akşam oynanacak karşılaşma öncesi basketbol takımına Fenerbahçeli futbolcular Ferdi Kadıoğlu ve Atilla Szalai'den destek mesajı geldi. 

 

Karşılaşma S Sport'ta

Saat 20.45'te Ataşehir'deki hava atışı ile başlayacak karşılaşma S Sport ve S Sport+ ekranlarından izleyici ile buluşacak.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'de geri sayım bitti! Bjelica dönüyor
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler