Euroleague'de sakatlıklar Fenerbahçe'nin iyi gidişine bir dur dedi

Burak Alaca
16.12.2022 - 12:24 | Son Güncellenme: 16.12.2022 - 15:50

Euroleague'de sakatlıklar dengesini bozan Fenerbahçe Beko geçtiğimiz salı bu sebepten Olympiakos'a farklı mağlup oldu. Sarı lacivertlilerde en çok aranan isimlerin başında sezonun yıldızı Jonathan Motley geldi.

Euroleague'de sakatlıklar Fenerbahçe'nin iyi gidişine bir dur dedi

AJANSSPOR-Burak ALACA

Sezon başında takımın başına Euroleague şampiyonu koç Dimitris Itoudis'i getiren Fenerbahçe'nin seviye atlaması beklentiler arasındaydı. Lakin geçen sezonu ilk 8 dışında bitiren Fenerbahçe Beko'nun sezona böyle başlamasını kimse beklemiyordu. Bu iyi gidişattaki en büyük faktörlerden biri sarı lacivertlilerin geçen yaz transferde nokta atışı işler yapması oldu. Şimdiye dek Fenerbahçe'nin iyi gidişini ara sıra sekteye uğratan tek şey sakatlık oldu.

13 maçta 10 galibiyet

Türk Hava Yolları Euroleague'de bu akşam evinde Cazoo Baskonia'yı ağırlayacak olan Fenerbahçe şimdiye kadar çıktığı 13 maçta 10 galibiyiet aldı ve lider konumda. Sarı lacivertliler Barcelona, Real Madrid ve Olympiakos'a mağlup olurken, bu maçların ikisinde sakatlıklar sebebiyle ciddi hasar gördü. Sarı lacivertliler bu üç maç arasında takımın sağlıklı olduğu tek maçta Barcelona'ya karşı etkileyici bir geri dönüş gerçekleştirdi fakat 1 sayıyla mağlup oldu.

Wilbekin ve Pierre'in yokluğu sarstı

Fenerbahçe Beko sakatlık furyasının başladığı dönemde ilk yarayı Ataşehir'de Real Madrid'ten aldı. Fenerbahçe'nin 18 Kasım'da Panathinaikos'u yendiği maçta Dyshawn Pierre, 27 Kasım'da da Galatasaray Nef'i yendiği maçta Scottie Wilbekin sakatlandı. 2 Aralık'taki Real Madrid maçına gelindiğinde ise takım son 10 gün içerisinde 5. maçına çıkıyordu. Sakatlıkların ve yorgunluğun etkisiyle Fenerbahçe, Barcelona maçı sonrası ilk yarayı Real Madrid'e 85-71 yenilerek aldı.

İlgini Çekebilir
PSG gibi Dubai Basket! Orta Doğu sermayesi Euroleague'de
Habere Git

Jonathan Motley gidince hem hücum hem savunma durdu

Real Madrid maçı sonrası ALBA Berlin'e karşı dominant bir galibiyet alan Fenerbahçe'ye kötü bir haber daha geldi. Geçtiğimiz pazar Basketbol Süper Ligi'nde oynanan maçta sol baldırından sakatlanan Jonathan Motley'nin 15-20 gün sahalardan uzak kalacağı açıklandı. Sarı lacivertli taraftarın takımın eski yıldızı Ekpe Udoh'a benzettiği oyuncunun yokluğunda Fenerbahçe, Olympiakos deplasmanında dağıldı. Rakibinden 27 sayı fark yiyen Itoudis'in öğrencilerin bu görüntüsü sezonun geride kalan kısmından çok daha farklıydı. 

Averaj negatif etkilendi

Bu sezon oynadığı 12 maçta 14.1 sayı ortalaması tutturan Jonathan Motley takımın en skorer oyuncusu konumunda bulunuyor. Aldığı ortalama 5.5 ribauntla bu alanda da takımın bir numarası olan oyuncunun yokluğunda Fenerbahçe'de dengeler bozuldu. Olympiakos maçı öncesi rakip potaya 1044 sayı gönderen sarı lacivertliler yalnızca 914 sayı yedi ve averajları 130'du. Amerikalı uzunun oynamadığı maçta Yunan ekibine 94-67 mağlup olan Fenerbahçe'de averaj 103'e kadar düştü.

Vesely'i aratmadı

Geçtiğimiz sezonun bitimiyle Fenerbahçe Beko'da üzücü bir ayrılık yaşandı. 8 sezon kulübün formasını terleten, 2016-2017'deki Euroleague şampiyonluğunun da önemli parçalarından biri olan Jan Vesely, Barcelona'nın yolunu tuttu. Onun yerine 5 numara pozisyonuna Lokomotif Kuban'dan transfer edilen Jonathan Motley daha önce Euroleague tecrübesi olmaması nedeniyle herkeste soru işaretleri yarattı. Fakat Amerikalı uzun sezonun 3'te 1'lik kısmı geride kalırken çember çevresindeki bitiriciliği, hücum ribauntları ve atletik savunmasıyla taraftarın sevgilisi olmayı başardı.

İlgini Çekebilir
Olimpia Milano'nun nabzı yeniden atmaya başladı!
Habere Git

EuroCup'ta ağızları açık bıraktı

27 yaşındaki oyuncu geçtiğimiz sezon Lokomotif Kuban'la çıktığı ilk EuroCup deneyiminde herkesin ağzını açık bırakmayı başardı. Avrupa'nın en büyük ikinci turnuvasında 9 maça çıkan Jonathan Motley, 21.2 sayı 7 ribaunt ortalamalarıyla rakip uzunları adeta domine etti. MVP için ciddi bir aday olan Motley, Rusya-Ukrayna krizinin ardından Rus takımlarının turnuvadan men edilmesi nedeniyle yoluna devam edemedi.

NBA'de beğenilmedi

Kolej kariyerini Baylor'da tamamlayan uzun 2017 NBA Draft'ına katılsa da hiçbir takım tarafından seçilmedi. Sonrasın sırasıyla Dallas Mavericks ve Clippers formaları giyen Motley, çoğu Gelişim Ligi'nde olmak üzere 3 sezon NBA'de forma giydi. Burada 46 maça çıkan uzun 4.9 sayı ortalaması tutturdu.

Nemanja Bjelica bekleniyor

Fenerbahçe yaz aylarında Avrupa'da bu yazın en flaş transferine imza attı. Daha önce Fenerbahçe formasını giydiği 2014-2015 sezonunda Euroleague MVP'si seçilen oyuncu sonrasında NBA'in yolunu tuttu. Amerika'da başarılı bir dönem geçiren "Professor" lakaplı oyuncu geçen sezon Golden State Warriors ile şampiyon oldu. NBA'de kalma şansı bulunan oyuncu tercihini Euroleague şampiyonluğu için eski takımı Fenerbahçe'ye dönmekten yana kullandı.

İlgini Çekebilir
Zalgiris Kaunas Real Madrid'e soğuk duş aldırdı!
Habere Git

"Tam olarak sağlığına kavuşmasını bekliyoruz"

Fenerbahçe Basketbol Genel Menajeri Derya Yannier, Sırp oyuncunun dönüşüne ilişkin yaptığı açıklamada "Nemanja'nın dönüş sürecinde oldukça temkinli davranıyoruz. Çünkü bundan sonra sakatlığın bir daha nüksetmesi demek, bütün sezonuna mâl olması anlamına gelebilir. Dolayısıyla mümkün olduğu kadar tamamen hazır olacak şekilde en minimum riskte tekrardan Nemanja'yı idmanlara başlatmak istiyoruz. Tahminimce dönüşü biraz daha zaman alacak." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler