Fenerbahçe'de Henry Onyekuru harekatı

20.01.2021 - 11:29 | Son Güncellenme: 20.01.2021 - 11:36

Son dakika Fenerbahçe transfer haberleri... TFF Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe, Galatasaray'ın uzun süredir kadrosuna katmaya çalıştığı Henry Onyekuru için devreye girebileceğini öğrenildi. İşte detaylar...

Fenerbahçe'de Henry Onyekuru harekatı

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe, geçen sezon Galatasaray'da kiralık olarak forma giyen Monaco oyuncusu Henry Onyekuru ile ilgileniyor...

Onyekuru'nun durumunu yakından takip ediyor

Sabah'ta yer alan habere göre; önce Attila Szalai sonra Mesut Özil'i kadrosuna katan Fenerbahçe, Onyekuru'nun durumunu yakından takip ediyor. 

Monaco'nun oyuncusunun durumundan rahatsız olduğunu Fenerbahçe'nin her an bu transfer için devreye girebileceğini ifade etti. Son dakika bilgisine göre Henry Onyekuru'nun sözleşmesinde dikkat çeken bir detay var...

West Ham United'ın da ilgisi var

Onyekuru'ya Galatasaray ve Fenerbahçe'nin haricinde İngiltere'den West Ham United'ın da ilgisi var. Medipol Başakşehir'in de Onyekuru için zorunlu satın almalı kiralama teklifinde bulunduğu ortaya çıktı.

Durumu soruldu

Onyekuru'ya aracılar vasıtasıyla durumunun sorulduğu, Nijeryalı yıldızın ilk tercihinin Galatasaray olması dolayısıyla Fenerbahçe'nin somut bir adım atmadığı kaydedildi. Ancak Galatasaray'ın Onyekuru'yu tam 22 gündür beklettiği ve bonservisi Monaco'dan olan oyuncunun bu durumdan hayli rahatsız olduğu ifade edildi.

Onyekuru'nun, transferinin bitirilmesi için Galatasaraylı yetkililere süre verdiği, bu süre zarfında kiralık sözleşmenin imzalanmaması halinde Fenerbahçe dahil her takımla görüşmelere başlayacağını ilettiği kaydedildi. Oyuncunun, babası gibi gördüğü Fatih Terim'e yaşadığı sıkıntıyı aktardığı da gelen bilgiler arasında.

Satın alma opsiyonu 5.5 milyon Euro

Henry Onyekuru, Galatasaray'dan söz aldığı için tam 22 gündür Monaco'da A Takımla antrenmanlara çıkmıyor. Gideceği takımın belli olmasını bekleyen Onyekuru'nun yarım sezonluk maliyeti (kiralama bedeli dahil) 1.5 milyon Euro. Onyekuru hangi takıma giderse, sözleşmesinde 5.5 milyon Euro'luk satın alma opsiyonu bulunacak.

Senin için hazırladığımız haberler