Fenerbahçe'de kurduğu sistemi Avrupa'da anlatacak

20.01.2019 - 13:48 | Son Güncellenme: 20.01.2019 - 13:48

Fenerbahçe'de Ali Koç'un başkanlığa gelmesinin ardından altyapının başına getirilen David Badia, Sarı-Lacivertliler'de kurduğu sistemi Belçika ve Ukrayna'da anlatacak. İspanyol futbol adamının, şu anda sadece 30 kulübün uyguladığı sistem Kanarya'nın geleceği açısından da oldukça önemli.

David Badia ile altyapıdaki değişim

Ali Koç'un başkanlığa gelmesi sonrası başlayan değişim, en büyük etkisini altyapıda da göstermişti. Mevcut altyapı ekibinin görevine son verilirken tüm alt yaş kategorileri İspanyol antrenör David Badia'ya emanet edilmişti.

Badia, kurduğu sistemi anlatacak

Habertürk'ün haberine göre Kanarya'nın son yıllarda iyice verimsizleşen altyapısını ayağa kaldırması beklenen Badia, şu an sadece 30 kulübün uyguladığı sistemi Fenerbahçe'ye kurdu. Altyapı konusunda alanında en usta isimlerden biri olarak gösterilen 44 yaşındaki antrenör bu çalışmaları ile Avrupa'da tanınır bir isim haline geldi.

Badia yurt dışında sunumlar yapacak

Öyle ki, altyapı koordinatörü Badia şubat ayında Belçika'da, mart ayında ise Ukrayna'da federasyonların davetlisi olarak altyapı konusunda sunum verecek. Fenerbahçe kimliği ile davet edilen Badia'nın bu konferanslarda deneyimlerini ve fikirlerini paylaşacağı öğrenildi.

Senin için hazırladığımız haberler