Fenerbahçe'de Mesut Özil sürprizi!

16.09.2017 - 02:37 | Son Güncellenme: 16.09.2017 - 02:37

Fenerbahçe'de Mesut Özil sürprizi!
Sarı-Lacivertliler’in yıllardır hayallerini süsleyen isim olan Mesut Özil transferi, 2018 yılının yaz aylarında gerçeğe dönebilir!
İngiliz basınına göre Fenerbahçe, Arsenal’le sözleşmesi sona erecek olan Alman süperstarın 3 muhtemel adresinden biri konumunda.
Mesut Özil, geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında Arsene Wenger ile sorunlar yaşamış, taraftarların kötü gidiş nedeniyle sadece kendisini protesto etmesine fazlasıyla sinirlenmişti.
Yıldız futbolcunun geride kalan yaz transfer döneminde takımdan ayrılması bekleniyordu.
Bu durum, Fenerbahçe’nin Mesut hayallerini alevlendirmiş ancak Alman yıldız ile Wenger arasında ateşkes sağlanmıştı.
28 yaşındaki oyuncu Arsenal’da kaldı ancak kulübünün yaptığı yeni sözleşme tekliflerini bir bir geri çevirdi.
İngiliz medyasına göre Mesut Özil, sezon sonunda kontratı bittikten sonra Londra ekibinden ayrılacak.
Bir sonraki adresi için ise 3 aday var: Manchester United, İnter Milan ve Fenerbahçe! Kırmızı Şeytanlar’ın Mesut için istekli olacağı belirtilse de yıldız futbolcunun Real Madrid’den ayrılma nedenlerinden biri Jose Mourinho’ydu.
İnter, İtalya’da Juventus, Napoli, Roma, Milan hatta Lazio’nun bile gerisinde kaldı.
Lacivert-Siyahlılar’ın Mesut Özil’i transfer ederek yeni bir atılım başlatması muhtemel.
Haberlerde, Fenerbahçe’nin de Alman futbolcu için çok önemli bir seçenek olduğu belirtildi. Sarı-Lacivertliler’in Türkiye’nin en başarılı kulüplerinden biri olduğu ancak son 3 sezonda şampiyonluk kazanamadığı, yeni sezona da kötü başladığı kaydedildi.
Fenerbahçe’nin yıllardır Avrupa’nın büyük isimli yıldızlarını kadrosuna kattığı hatırlatılarak, bu transferin her iki taraf için de son derece uygun olduğu vurgulandı.
Transferde en büyük soru işareti, Fenerbahçe’nin Mesut Özil’in maddi şartlarını nasıl karşılayacağı.
En büyük avantaj, Arsenal’ın 2013 yılında 47 milyon Euro (193 milyon TL) ödediği Mesut Özil’i bonservissiz kadroya katmak olacak.
Sarı-Lacivertliler’in bir diğer avantajı ise maç başılarla birlikte senede 5.7 milyon Euro (23.4 milyon TL) ödenen ve büyük hayal kırıklığı yaratan Robin van Persie’nin sözleşmesinin bitecek olması.
Bu sayede maaş bütçesinde önemli bir rahatlama yaşanacak.
Mesut Özil’in Türkiye güzeli sevgilisi Amine Gülşe, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, “Mesut, İstanbul’a keşke gelse. Çok mutlu olurum. Ama şu anda Londra’da bir kariyeri söz konusu” ifadelerini kullanmıştı.

İkilinin kısa süre içerisinde evleneceği yönünde iddialar var. İngiliz ve Alman basınındaki haberlere göre Amine Gülşe, Mesut’a Türkiye’de bir takımda oynaması için baskı yapıyor. Bu da Fenerbahçe’nin hayalini gerçekleştirme ihtimalini artırıyor. (Fanatik)

Senin için hazırladığımız haberler