Fenerbahçe’de seçime doğru: Ali Koç'a rakip çıkacak mı?

İsa Kethüda
05.05.2021 - 11:43 | Son Güncellenme: 05.05.2021 - 12:04

Fenerbahçe'de Olağan Seçimli Genel Kurul yaklaşırken Ali Koç'un yeniden başkanlığa aday olup olmayacağı henüz belli değil. Ayrıca şu ana kadar başkanlığa adaylığını açıklayan henüz başka biri çıkmadı. İşte detaylar.

Fenerbahçe’de seçime doğru: Ali Koç'a rakip çıkacak mı?

Barış ŞEHİRLİOĞLU-AJANSSPOR

Fenerbahçe’de Olağan Seçimli Genel Kurul yaklaşıyor. Sarı lacivertli kulüp 29-30 Mayıs’ta çoğunluk sağlanamazsa 5-6 Haziran tarihlerinde yeni başkanını seçmek için sandık başına gidecek.

Ertelenme olasılığı var


Ülkemizi de etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle kongreler geçici süre ile yasaklandı. Tam kapanma dönemine giren ülkemizde Fenerbahçe başta olmak üzere spor kulüplerinin seçimlerini yapıp yapamayacakları şu anda soru işareti. Ancak izin alınması halinde sarı lacivertli kulüp seçimi gerçekleştirebilecek aksi halde ertelemek zorunda kalacak.

Ali Koç aday olacak mı?


3 Haziran 2018’de eski başkan Aziz Yıldırım’ı geçerek Fenerbahçe Başkanı olan Ali Koç’un 3 yıllık görev süresi dolmak üzere. Koç, şu ana kadar başkanlığa yeniden aday olduğunu resmen açıklamadı. Ancak nisan ayında yapılan Yüksek Divan Kurulu toplantısında, “Şahsımın adaylığına gelirsek de şu an net bir şey söylememekle beraber  ihtiyaçlar ne gerektiriyorsa onun yapılacağından hiç şüpheniz olmasın” diyerek sinyali verdi. Fenerbahçe Başkanı Koç'un sarı lacivertli kulüpte bazı şeylerin değiştirilmesi için 2 döneme yani 6 yıla ihtiyaç olduğunu söylemesi adaylık ihtimalini güçlendiriyor.

Rakip çıkar mı?


Ali Koç her fırsatta seçimde yarışacakların adaylıklarını açıklaması gerektiğini, onlara FB TV'ye çıkma şansı dahil birçok imkan sağlayacağını söylese de şu ana kadar öne çıkan bir isim olmadı. Fenerbahçe'de adaylık için Aziz Yıldırım döneminde yönetim kurulunda olan İlhan Ekşioğlu ve Selim Kosif'in adı geçmişti. Kosif, böyle bir düşüncesi olmadığını açıkladı. Ekşioğlu ise sessiz kalmayı tercih etti. Futboldaki başarısız sonuçlara karşın camiada Koç’un 3 yıl daha göreve devam etmesi gerektiği fikri ağır basıyor. Ekonomik anlamda zor günler geçirildiği günlerde Koç'un yaptığı fedakarlığın karşılıksız bırakılmaması gerektiği vurgulanıyor. Seçime Ali Koç'un  tek aday olarak girmesi bekleniyor.

Koç'un yönetim kurulunda kimler olacak?


Ali Koç’un geçirdiği ilk 3 yılda yönetiminde yer alan Metin Şen, Semih Özsoy, Belgin Aral, Nazlı Ercan bugüne kadar istifa eden isimler oldu. Birçok isim de toplantılara katılmıyor. Bu durumdan rahatsız olan Fenerbahçe Başkanı'nın yeni yönetimde yer alacak isimler konusunda çok daha dikkatli olacağı belirtiliyor. Mevcut yönetimden birkaç ismin yeni yönetimde bulunması bekleniyor. Tecrübeli ve güçlü isimlerle görüşmelerin sürdüğü ve bu isimlerin basına çıkmaması için büyük çaba harcandığı vurgulanıyor.

Fenerbahçe'nin 34 bin 750 üyesi var


Fenerbahçe Spor Kulübü’nün 34 bin 750 üyesi bulunuyor. Oy kullanma hakkına sahip olan üye sayısı 28 bin 548. 2018 Haziran ayında yapılan Genel Kurulda ise, üye sayısı 29 bin 528 iken, oy kullanma hakkına sahip kongre üyesi 25 bin 857’ydi.

Kongre nerede yapılacak?


Seçimin Ülker Stadı’nda yapılacak olması zemin konusunda da endişe yarattı.  Ali Koç, kongreye izin çıkması halinde seçimin Fenerbahçe Ülker Stadı'nda yapılacağını açıkladı. 

Koç, “28 bin küsur kişi aidat ödedi, yine geçen seferki gibi 20 bin üstü katılım, 18 bin üstü katılım beklersek stadımızdan başka fiziki imkan olan bir yer yok. Tabii stadımızda yaptığımız zaman sahamız ciddi anlamda tahribat görüyor ama sağ olsun Sayın Ayhan Bak, stadımızdan sorumlu arkadaşımız, kendisinin haziranın ilk haftası yapılacak bir seçimden sonra sahamızı liglere yetiştirebileceğini ifade ediyor” demişti.

Senin için hazırladığımız haberler