Fenerbahçe, Yerli Teknik Direktör Getirecek! Adaylar…

Ali Bozkurt
18.06.2023 - 15:12 | Son Güncellenme: 18.06.2023 - 15:50

Süper Lig ekibi Fenerbahçe, Portekizli teknik direktör Jorge Jesus’un yerine yerli hoca getirecek. Ali Koç’un adayları kimler? İşte merak edilenler…

Fenerbahçe, Yerli Teknik Direktör Getirecek! Adaylar…

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe'de başkan Ali Koç'un, kongrede yeni teknik direktörün Türk olacağını açıklamasının ardından gözler adaylara çevrildi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı'nda yeni teknik direktör konusunda önemli ipuçları verdi. Başkan Ali Koç, Fenerbahçe'nin başına bir Türk teknik adamın getirileceğini açıkladı.

Ali Koç konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Yeni teknik direktör için birçok kişiye sorduk. Bir kısmı 'Türk olsun' diyor, bir kısmı 'Türkiye'yi bilen yabancı olsun' diyor. Piyasada müsait olan geçen seneye göre çok daha fazla hoca var. Tüm bu görüşlerin ardından, Türkiye'yi bilmeyen, Türkiye'de çalışmayan hoca ile çalışmanın risk olduğuna karar verdik.

Camiayı bilecek, camianın evladı olacak, Samandıra'ya ruh aşılasın düşüncesi de var. Türkiye'yi bilen yabancı hoca 3'ü geçmiyor. Türkiye'yi bilen, burada yıllarca hocalık yapmış, bize uyabilecek hoca dediğiniz zaman 4'ü geçmiyor. Bir sürü isim atılıyor, siz olumsuz anlamda heyecanlandırılıyorsunuz. Sosyal medyada tepkiler yağıyor. Camiayı bilen, ruhu bilen 2 tane Türk hoca ortaya çıkıyor. İsim olarak söylemiyorum. Anlaşma olmadan hiçbir şey söylenemez. Camiayı iyi bilen bir Türk hoca ile çalışacağız."

5 hoca adayı ön plana çıktı

Ali Koç'un bu açıklamaları sonrası gözler yerli  adaylara çevrildi. Sarı-lacivertlilerde bu gelişme sonrası ön plana 5 hoca adayı çıktı.

Daha önce Beşiktaş'la şampiyonluk yaşayan Sergen Yalçın, Trabzonspor'un yıllar süren şampiyonluk hasretine son veren Abdullah Avcı, geçen sezon oynattığı futbolla takdir toplayan İsmail Kartal, 2010-2011 sezonunda Fenerbahçe'yi şampiyon yapan Aykut Kocaman ve kulübün eski kaptanı Volkan Demirel, Fenerbahçe'nin hoca adayları arasında.

İsmail Kartal: Benimle şu ana kadar temasa geçilmedi

"Eşimle beraber Başkan Ali Koç’un konuşmalarını izledim. Benimle şu ana kadar temasa geçilmedi. Ancak önümüzdeki günler ne gösterir, bilemiyorum."

Sergen yalçın: Kendileriyle bir görüşmemiz olmadı.

En son Beşiktaş’ı çalıştıran Sergen Yalçın ise geçem gün verdiği açıklamada, "Fenerbahçe’den herhangi bir teklif almadım. Kendileriyle bir görüşmemiz olmadı." ifadelerini kullanmıştı.

Aykut Kocaman:  Gelişmelerden haberim yok

Aykut Kocaman ise, Ali Koç'un açıklamaları sonrası isminin Fenerbahçe ile anılması hakkında, "Gelişmelerden haberim yok" ifadelerini kullandı.

Listede Abdullah Avcı ve Volkan Demirel’de var

Trabzonspor'un yıllar süren şampiyonluk hasretine son veren Abdullah Avcı, Fenerbahçe’nin yeni sezon teknik direktör adayları arasında yer alıyor.

Fenerbahçe’de teknik direktör listesinde kulübün eski kaptanı Volkan Demirel, hoca adayları arasında yer alıyor.

Senin için hazırladığımız haberler