Fenerbahçe'de yolcular belli oldu! 7 futbolcu...

14.07.2024 - 09:39 | Son Güncellenme: 14.07.2024 - 09:43

Dün Avusturya kampındaki son hazırlık maçında Fransa temsilcisi Strasbourg'u 4-0 yenen Fenerbahçe'de ayrılacak futbolcular belli oldu. İşte detaylar...

Fenerbahçe'de yolcular belli oldu! 7 futbolcu...

AJANSSPOR-HABER

Avusturya kampındaki son hazırlık maçında dün Fransa temsilcisi Strasbourg'u 4-0 yenen Fenerbahçe'de yabancı futbolcular ile ilgili kararın verildiği iddia edildi.

Teknik direktör Jose Mourinho, kalacak ve gidecek futbolcular hakkında son kararını Avusturya kampı sonrası vereceğini açıklamıştı. 

Portekizli teknik adamın TFF’nin 12 ile sınırlandırdığı yabancı konusunu çözüme kavuşturmak adına 4 hazırlık maçını baz alıp, elde 8 yabancıyı tutması bekleniyor. 

7 yabancıyla yollar ayrılacak

Fanatik'te yer alan habere göre; Livakovic, Osayi, Oosterwolde, Djiku, Becao, Fred, Szymanski ve Tadic’in ilk 8 arasına adını yazdıracağı, başta takım kaptanı Edin Dzeko dahil, Miha Zajc, Crespo, Krunic, Ryan Kent, Luan Peres ve Ömer Fayed tecrübeli çalıştırıcı tarafından yeni sezon yapılanmasında kendilerine forma şansı bulamayacak isimler olacak.

Edin Dzeko konusunda belirsizlik sürüyor

Fenerbahçe’de Batshuayi’nin ayrılması sonrası takımda tek santrfor olarak kalan Edin Dzeko konusunda belirsizlik sürüyor. Jose Mourinho’nun, “Seni ikinci forvet olarak düşünüyorum” şeklinde yaklaşımda bulunduğu iddia edilirken, sportif direktör Mario Branco’nun, “Edin Dzeko bizim kaptanımız, en iyi golcülerimizden ve en önemli oyuncularımızdan biri. 

Geçen sezon sakatlık yaşamadan neredeyse her maçta oynadı. 38 yaşında olmasına rağmen hala genç ve biz ondan çok memnunuz” demesi kafaları karıştırdı. Hırvat ekibi Hajduk Split ve Suudi Arabistan kulüpleri ile adı geçen Boşnak golcü ise İstanbul’da kalmak ve geçen sezon verdiği “şampiyonluk” sözünü bu sezon gerçekleştirmek istiyor.

Son hazırlık maçı Hull City ile

Fenerbahçe dün Fransız ekibi Strasbourg ile Merkur Arena’da yaptığı hazırlık maçı sonrası Avusturya Kampı’nı tamamlayıp, İstanbul’a döndü. Sarı-Lacivertli ekip 23 Temmuz Salı günü İsviçre temsilcisi Lugano ile deplasmanda oynayacağı Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu ilk maçı öncesi son provayı Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu Hull City ile yapacak. 18 Temmuz Perşembe günü saat 20.00’de oynanacağı açıklanan karşılaşmada teknik direktör Jose Mourinho, Lugano karşısına süreceği 11’i son kez test edecek. 

Senin için hazırladığımız haberler