(YAZILI ÖZET) Fenerbahçe- Hatayspor Maç Sonucu: 4-0

Ali Bozkurt
27.12.2022 - 21:05 | Son Güncellenme: 27.12.2022 - 22:12

Süper Lig 16. haftasında Fenerbahçe kendi sahasında Volkan Demirel'in takımı Hatayspor ile karşılaştı. Sarı-Lacivertliler maçı 4-0 kazandı. İşte maç özeti, goller ve detaylar...

(YAZILI ÖZET) Fenerbahçe- Hatayspor Maç Sonucu: 4-0

AJANSSPOR HABER

Süper Lig 16. haftasında Fenerbahçe kendi sahasında Hatayspor'u konuk etti. Kanarya eski kaptanı Volkan Demirel'in takımı Hatayspor'a karşı ilk yarıda 9 şut çekerek sezonun rekorunu kırarken karşılaşmayı 4-0 kazanarak 2022'ye galibiyet ile veda etti. Detaylar...

Hatayspor fırsatı kaçırdı

Zorku karşılaşmanın 7. dakikada Ribeiro'nun ara pasında savunmanın arkasına sarkan Lobjanidze kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda çaprazdan sert vurdu ancak top az farkla auta çıktı. Hatayspor, bu pozisyondan hemen sonra tekrardan Lobjanidze ile gol pozisyonu yakaladı ama golü bulumadı.

King, boş geçmedi

Trabzonspor maçında çektiği şut direkten dönen King, Hatayspor'a karşı açılış golünü atmayı başardı. 20. dakikada soldan kazanılan korner atışında Rossi ceza sahası içine ortaladı. Savunmanın arasından iyi yükselen Joshua King'in kafa vuruşunda direğe de çarpan top filelerle buluştu. Fenerbahçe bu golle 1-0 öne geçmeyi başardı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'den sezon rekoru!
Habere Git

6 dakika sonra Batshuayi sahnede

İlk golün asistini yapan Rossi, bu sefer Batshuayi'ye asist yaptı. Karşılaşmanın 26. dakikada Ferdi'nin pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Rossi, soldan son çizgiye inip ortaladı. Batshuayi bekletmeden plase bir vuruşla topu filelere gönderdi. Fenerbahçe bu golle devreyi 2-0 önde tamamladı.

Rossi'den ilk yarı iki asist

Fenerbahçe formasıyla 13 maçta 5 gole katkı sağlayan Rossi, Hatayspor maçının ilk 26 dakikasında 2 asist yapmayı başardı. Uruguaylı oyuncu asist sayısını 4'e çıkardı. Diego Rossi, bu sezon Fenerbahçe formasıyla bir maçta 2 asist yapan ilk futbolcu oldu.

Sezon rekoru kırıldı

Fenerbahçe, Hatayspor'a karşı ilk yarıda çektiği 9 şutla sezonun rekorunu kırdı. Sarı-Lacivertliler bu sezon en fazla şut çeken takım oldu. Geçen hafta Trabzonspor maçını ise 0 şutla tamamlamıştı. Kaleci Erce Kardeşler gelen 9 şutun 7'sini başarıyla kurtardı. Fenerbahçe, ikinci yarı dahil toplam 15 şut çekerek bu sezon en fazla isabetli şut çeken takım oldu.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe-Efes, sanki Arjantin-Fransa!
Habere Git

Fenerbahçe'nin 3. golü ofsayta takıldı

Karşılaşmanın 69. dakikasında Hataysporlu Burak Öztürk'ün kendi kalesine attığı gol sonrası 3-0 öne geçen Fenerbahçe, VAR incelemesi sonrası farkı 3'e çıkaramadı. VAR'dan gelen uyarı sonrası King'in ofsaytta olduğu işaret edilerek gol geçersiz sayıldı.

Serdar Dursun'dan ilk gol

Hatayspor maçının 75. dakikasında oyuna giren Serdar Dursun, 10 dakika sonra gol atmayı başardı. Golcü oyuncu attığı golle Fenerbahçe'yi 3-0 öne geçirirken bu sezon Süper Lig'de ise ilk gol sevincini yaşadı. Serdar Dursun, Kadıköy'de oynanan Hatayspor maçlarında attığı gol sayısını ise 3'e çıkarmayı başardı.

Gustavo Henrique'den 4. gol

90+5. dakikada sağdan kullanılan korner atışında Arao yükselip kafayı vurdu. Savunmaya çarpan top Gustavo Henrique'nin önünde kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda direğe de çarpan top filelere gitti.  Karşılaşmada başka gol olmadı ve Fenerbahçe maçı 4-0 kazandı.  Spor Toto Süper Lig'de ilk 15 maç sonunda 40 gol atan Fenerbahçe, bu gol sayısının üzerine sadece 1959-60 sezonunda çıkmıştı. (43 gol)

Fenerbahçe- Hatayspor Maç Özeti (YAZILI)

5. dakikada orta sahadan aldığı topla sağdan raki ceza sahasına giren Osayi-Samuel, çaprazdan sert vurdu ancak kaleci Erce bu pozisyonda gole izin vermedi.


7. dakikada Ribeiro'nun ara pasında savunmanın arkasına sarkan Lobjanidze kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda çaprazdan sert vurdu ancak top az farkla auta çıktı.


20. dakikada soldan kazanılan korner atışında Rossi ceza sahası içine ortaladı. Savunmanın arasından iyi yükselen Joshua King'in kafa vuruşunda direğe de çarpan top filelerle buluştu. 1-0


26. dakikada Ferdi'nin pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Rossi, soldan son çizgiye inip ortaladı. Batshuayi bekletmeden plase bir vuruşla topu filelere gönderdi. 2-0

49. dakikada Vranjes'in geri pasında Batshuayi araya girip kaleci Erce'yi geçti ve çaprazdan şutunu gönderdi. Vranjes son anda kayarak topa müdahale etti ve meşin yuvarlağı kornere gönderdi.


50. dakikada soldan kazanılan korner atışında Rossi'nin ceza sahasın gönderdiği ortaya Arao kafayı vurdu. Erce'nin son anda müdahale ettiği top daha sonra direğe çarpıp oyun alanına geri döndü.


68. dakikada Lincoln'ün pasında sol kanatta topla buluşan Joshua King, son çizgiye inip ceza sahsı içine ortaladı. Bu noktada Burak kayarak top müdahale etmek istedi ancak meşin yuvarlağı kendi filelerine gönderdi. VAR uyarısı sonrası ofsayt gerekçesiyle gol iptal edildi.


86. dakikada Rayanne Aabid'in geri pasında topu kapan Serdar Dursun, kaleci Erce'den sıyrılıp topu fileleri gönderdi. 3-0


90+5. dakikada sağdan kullanılan korner atışında Arao yükselip kafayı vurdu. Savunmaya çarpan top Gustavo Henrique'nin önünde kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda direğe de çarpan top filelere gitti. 4-0

Senin için hazırladığımız haberler