Fenerbahçe'den 9 gün önce ayrıldı, bugün duyurdu!

11.06.2021 - 14:20 | Son Güncellenme: 11.06.2021 - 14:24

Fenerbahçe'de kaleci antrenörü Michael Kraft’ın ardından Marco Knoop'la da yollar ayrıldı. Knoop, sarı-lacivertliler için bir veda mesajı paylaştı.

Fenerbahçe'den 9 gün önce ayrıldı, bugün duyurdu!

AJANSSPOR-HABER 

Spor Toto Süper Lig'de geride bıraktığımız sezonu 3. sırada tamamlayan Fenerbahçe'de ayrılık rüzgarları esiyor. Sarı-lacivertlilerde, Emre Belözoğlu ve kaleci antrenörü Michael Kraft’ın ardından Marco Knoop da Fenerbahçe'ye veda etti. 

Marco Knoop, Fenerbahçe'ye veda etti

Marco Knoop kendi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Değerli Fenerbahçe ailesi, 4 Ocak 2020 tarihinden bu yana büyük bir keyif ve motivasyonla çalıştığım görevimden 2 Haziran 2021 tarihi itibariyla ayrıldığımı sizlerle paylaşmak isterim. Bu süreçte Fenerbahçe’nin hak ettiği başarılara ulaşması için tüm gayretimi gösterdim. Böyle büyük bir camianın bir parçası olmak büyük bir onur ve gururdu" dedi. 

Bu arada Marco Knoop'un açıklamasında ayrıldığı tarihin Emre Belözoğlu ile yolların ayrıldığı tarih olması dikkati çekti.

Knoop sözlerini, "Yeni sezonda Başkanımız Ali Koç ve yönetimine, tüm gönül verenlere başarılar dilerim. Fenerbahçe taraftarının sezon sonunda hak ettiği şampiyonluğu yaşanmasını yürekten temenni ediyorum. Bu camiadaki yaşadığım değerli günlerin her zaman kalbimde özel bir yeri olacak ve sizleri çok özleyeceğim. Sizlerle olmak, sizlerle Fenerbahçe için mücadele etmek çok güzeldi. Kendinize çok iyi bakın, sonsuz sevgi ve saygılarımla" diyerek tamamladı. 

Marco Knoop kimdir? 

5 Eylül 1978 tarihinde dünyaya gelen Knoop, futbolculuk kariyerinde SV Sodingen, FSV Witten, Wuppertaler SV, SV Langendreer 04, STV Horst-Emscher-Husaren ve TSG Sprockhövel takımlarının kadrosunda yer aldı. Antrenörlük kariyerine futbolu bıraktığı TSG Sprockhövel'de başlayan Knoop, 1 sezon bu kulüpte çalıştıktan sonra 2010 yılında VFL Bochum'un 19 Yaş Altı takımında görev aldı.

2013-2017 yılları arasında RB Leipzig II'de antrenörlük yapan Knoop'un son durağı ise Borussia Dortmund'un genç takımı olmuştu. Leipzig altyapısından yetişen ve şu anda Avustruya'nın LASK Linz takımında forma giyen 23 yaşındaki Alexander Schlager ve Borussia Dortmund kadrosunda bulunan geleceğin yıldız adaylarından 18 yaşındaki Luca Unbehaun, Knoop'un yetiştirdiği isimler arasında yer alıyor. Knoop için Fenerbahçe defteri de kapandı. 

Senin için hazırladığımız haberler