Fenerbahçe'den Barcelona ile dev işbirliği!

14.09.2018 - 09:01 | Son Güncellenme: 14.09.2018 - 12:01

Fenerbahçe'de başkan Ali Koç, dünya devi Barcelona ile altyapıdan, transfere, antröner eğitiminden, birlikte düzenlenecek uluslararası turnuvalara kadar birçok konuda eşi benzeri görülmemiş işbirliğine imza atmak için düğmeye bastı.

Fenerbahçe'den Barcelona ile dev işbirliği!
Başkan Ali Koç’un, “Barcelona Başkanı ile görüştük. İnşallah önümüzdeki yaz beraber bir şey yapacağız” sözleri büyük ses getirdi.
Fenerbahçe ile İspanyol devi arasında birçok konuda kapsamlı işbirliğine imza atılacak.
Peki hangi konular ön plana çıkacak? İşte dev ortaklığın ayrıntıları...

Kiralık oyuncularda öncelik

Camiaya Sesleniş konuşmasında Ali Koç, Barcelona’nın bu sezon gelir elde etmek adına oyuncuları kiralamak yerine sattığını söylemişti.
Bu nedenle beklentilerin aksine Barça’dan bir transfer gerçekleşmedi. Ancak yine başkanın söylediği gibi, önümüzdeki sezonlarda ne olacağını kim bilir!
İspanyol devi özellikle A takımda şans bulamayan genç yetenekleri tecrübe kazanmaları için farklı kulüplere kiralıyor. Ali Koç, Fenerbahçe’nin bu konuda öncelikli olmasını sağlama için girişimde bulunacak.

İşte Barcelona'nın Fenerbahçe forması giymesi muhtemel yıldız adayları:

Sergi Samper

Geçen sezon Las Palmas’a kiralanan 23 yaşındaki orta saha oyuncusu Sergi Samper, şimdilik Barcelona’da kaldı.

Abel Ruiz

18 yaşındaki forvet Abel Ruiz, İspanya Milli Takımı’nın alt yaş kategorilerinde 46 maça çıkıp 37 gol kaydetti.

Moussa Wague

Carles Alena

Rafa Mujica

Futbolda Erasmus Programı!

Erasmus Programı sayesinde Avrupa’da ülkeler arasında üniversite öğrencilerinin karşılıklı değişimi sağlanıyor. Fenerbahçe ile Barcelona’nın genç yıldız adayları arasında da benzer bir programın uygulanması gündemde.
Buna göre Sarı-Lacivertliler’in genç yetenekleri, La Masia’ya giderek dünyanın en iyi akademilerinden birinde eğitim görme fırsatı yakalayacak. Barcelona’nın futbolcu adayları da Fenerbahçe’nin misafiri olacak. Daha önce farklı kulüpler arasında benzer girişimlerde bulunulsa da bu, kalıcı bir projeye dönüşmemişti.
Ali Koç, yakın ilişki içerisinde bulunduğu Barcelona Başkanı Josep Bartomeu ile daha verimli bir altyapı ortaklığı oluşturmak istiyor.

Ortaklaşa turnuva

İki takım arasındaki işbirliğinin ilk adımı olarak hazırlık maçı düzenlenmesi bekleniyor.
Barcelona, her yaz Nou Camp’ta düzenlediği Joan Gamper Kupası’na yeni sezonda Fenerbahçe’yi davet etmesi ihtimaller arasında. Ancak Ali Koç’un isteğinin, dünya devini Ülker Stadı’nda ağırlamak olduğu kaydedildi.
İlerleyen dönemlerde ise Fenerbahçe ile Barcelona’nın birliket uluslararası bir hazırlık turnuvası düzenlemesi de gündeme gelebilir.

Altyapıda antrenör değişimi

Ali Koç, başkan adaylığı sürecinin başından beri altyapının önemine vurgu yapıyor. Koç, bu konunun mecburiyet olduğunu birçok kez söyledi. Barcelona da dünyanın en gelişmiş ve başarılı akademilerinden birine sahip. Fenerbahçe, İspanyol devinin bu konudaki tecrübesinden yararlanmayı planlıyor.
Başta altyapının başına getirilen David Badia olmak üzere antrenörlerin bir bölümü, belli bir süre için La Masia’ya (Barcelona altyapı tesisleri) giderek oradaki çalışmaları yerinde görecek.
Badia’nın Barcelona Altyapısı’nın başındaki Jose Mari Bakero ve Guillermo Amor’la fikir alışverişinde bulunması planlar arasında.
İspanyol ekibinin antrenörleri de Dereağzı Tesisleri’ne gelip deneyimlerini aktarabilir.
Senin için hazırladığımız haberler