Fenerbahçe'den Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'e 1959 Yanıtı!

İsa Kethüda
20.07.2023 - 14:30 | Son Güncellenme: 20.07.2023 - 14:37

Fenerbahçe Kulübü, 1959 öncesi şampiyonluklarla ilgili TFF'nin komisyon kararını Tahkim'e taşıyacaklarını söyleyen Dursun Özbek'e yanıt verdi. İşte detaylar.

Fenerbahçe'den Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'e 1959 Yanıtı!

AJANSSPOR-HABER

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe Kulübü, 1959 öncesi şampiyonluklarla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) komisyon kararını Tahkim'e taşıyacaklarını söyleyen Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'e yanıt verdi.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "Günlerdir arka arkaya yaptıkları açıklamaları ve son olarak bugün basına yansıyan söylemleri üzerine; 

Fenerbahçe'den Dursun Özbek'e davet

Kulübümüzün 1959 öncesi şampiyonluklarını kendisine gündem belirleyen GS Başkanı Sn. Özbek’e 2021 yılında yaptığımız daveti hatırlatıyor; 

İlgini Çekebilir
Dursun Özbek ve Erden Timur müjdeyi verdi! Icardi, Bakambu...
Habere Git

Kendilerini ya da görevlendirecekleri isimleri istedikleri mecrada tüm gerçekleri konuşmaya davet ediyoruz!" ifadelerine yer verildi. 

Burak Kızılhan: "Üzerimize düşeni yapmak için hazırız!"

Fenerbahçe SK Yönetim Kurulu Üyesi Burak Kızılhan ise, "Kulübümüzün 59 öncesi şampiyonluklarıyla ilgili rakip camia topyekün bir seferberlik ilan etmiş gibi görünüyor. Başrolü olduğumuz bu seferberlikte üzerimize düşeni yapmak için hazırız! 

"Gelin gerçekleri konuşalım!"

Kendilerine çağrımız; süreci tahkim reddetti, tarih böyle kabul etti gibi yalanlarla ve manipülasyonla yürütmeyin, gelin gerçekleri konuşalım!" şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Koç "Yordu" dedi, Passolig'de düğmeye basılıyor
Habere Git

Dursun Özbek'in 1959 öncesi şampiyonluklarla ilgili yaptığı açıklama

Bilindiği üzere Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, gün içerisinde Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) Fenerbahçe'nin 1959 öncesi şampiyonluklarla ilgili talebi üzerine komisyon kurmasını Tahkim Kuruluna taşıyacaklarını söylemişti.

Dursun Özbek'in açıklaması şu şekilde:

"Bu konuda söyleyecek hiçbir şey yok. İflas etmiş tüccar, 'Acaba bir alacağı var mı?' diye eski defterleri karıştırırmış. Bugünkü olaylar ve tavırlar son derece benzeşiyor. Olay o kadar net ve tartışmaya kapalı. 1950 yılında profesyonel lig gündeme gelmiş, 1952'de profesyonel futbol yaşamı 1959'dan itibaren de deplasmanlı Türkiye Ligi başlamış. 2001-2002 yılında 5 şampiyonluk alanın göğsüne 1 yıldız takma kararı alınmış. Bu kararı alan TFF. 2001-2002'de bu kararı Galatasaray Kulübü değil TFF aldı ve 'Türkiye'de deplasmanlı futbol ligi 1959 yılı itibarıyla başlamıştır. Bu tarihten sonra alınan şampiyonluklar üzerine değerlendirme yapılacaktır.' dedi. Bunun üzerine Beşiktaş'ın 1956-57 ve 1957-58 sezonları incelenmesi için bir müracaatı var. Bu incelenmiş ve Beşiktaş'a 2 şampiyonluk verilmiş."

"TFF'nin aldığı karar son derece yanlış"

Yıldız uygulamasının hayata geçmesinin üzerinden yaklaşık 20 sene geçtiğini hatırlatan sarı-kırmızılı kulübün başkanı, "Bu konular o tarihlerde gündeme gelmiş, incelenmiş ve kararlar verilmiş. Şimdi 20 sene sonra bazı arkadaşların aklına bu geliyor. 20 seneden beri neredeydiniz? 20 senedir olmayan, gündeme gelmeyen şeyi gündeme getirip bir şey istiyorlar. 2001-2002'de yapılan tespitlerle bu işe nokta konmuş. Kimse varılan kararın değiştirilmesiyle ilgili düşünceye girmesin. TFF'nin aldığı karar son derece yanlış, geçmişini inkar eden ve hukuksuz. Bununla ilgili Tahkim Kuruluna gideceğiz." ifadelerini kullandı.

"TFF'nin buna alet olmasını kınıyorum"

Dursun Özbek, TFF'yi kurduğu komisyondan dolayı kınadığını dile getirdi.

"Bazı arkadaşlar futbolu saha dışına çıkarmakta son derece mahir." diyen Özbek, şunları kaydetti:

"Bugün Türkiye futbolunun nerede olduğu veya marka değerinin nasıl yükseltileceği konuşulmuyor. Milattan önce kaç şampiyonluk olduğu konuşuluyor. Türk futboluna 5 kuruşluk fayda getirmeyecek bir konuyu ülke gündemine koyduk. Şimdi de 3-5 sene bunu tartışırız. Hepimiz finansal kriz yaşıyoruz. Bunu konuşan yok. Başarısızlıklarımız diz boyu, UEFA sıralamasında düştüğümüz sıralamayı, milli takımları veya altyapıyı konuşan yok."

1959 öncesi şampiyonlukları tartışılmasının gündem değiştirmeye yönelik olduğunu ileri süren Özbek, "Bunun bir sebebi olması gerekiyor. Bunu iddia eden kişiler boşuna ortaya atmıyor. Bazen gündemi değiştirmeye ihtiyaç duyduklarını düşünüyorum. Bugün yıldız tanımlaması hareketinin buna yönelik olduğunu düşünüyorum. Zorda olan kişiler bunu deneyebilir ama TFF'nin buna alet olmasını kınıyorum. Daha önce alınmış kararlar ve yapılan tespitler varken Türk futbolunu kaosa sokmanın, suni tartışma ortamlarının yaratılmasının 5 kuruşluk fayda getirmeyeceği kanaatindeyim." şeklinde görüş belirtti.

İlgini Çekebilir
Antalyaspor’da bir ayrılık daha! Türkiye’den ayrıldı…
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler