Fenerbahçe'den Enner Valencia'ya Yeni Teklif | Transfer Haberleri

İsa Kethüda
27.02.2023 - 09:18 | Son Güncellenme: 27.02.2023 - 09:26

Transfer haberleri... Süper Lig takımlarından Fenerbahçe, sezon sonunda takımdan ayrılması beklenen Enner Valencia için yeni bir teklif yaptı. Detaylar.

Fenerbahçe'den Enner Valencia'ya Yeni Teklif | Transfer Haberleri

Bu sezon Fenerbahçe ile başarılı bir performans ortaya koyan, çıktığı 31 karşılaşmada 25 gol ve 4 asist ile oynayan Enner Valencia'ya Brezilya Serie A'dan Internacional talip olmuştu. Sarı-lacivertli takım, sezon sonunda sözleşmesi bitecek yıldız oyuncuyu takımda tutmak için harekete geçti. Detaylar.

Sabah'ta yer alan habere göre; Fenerbahçe'nin 33 yaşındaki futbolcusu Enner Valencia, sözleşmesinin son yılında kariyerinin ikinci baharını yaşıyor. Bu sezon birçok rekorun altına imza atan ve unutulmaz bir dönem geçiren yıldız santrfor, attığı ilk iki golle 4-0'lık Konyaspor galibiyetinin ateşini yakarken, sarı-lacivertlilerin kulüp tarihinin en golcüleri listesinde 10. basamağa (51 gol) yerleşti.

En yakın rakibi Laba

Süper Lig krallık yarışında 22 gole ulaşarak zirveyi tek başına domine eden Valencia, dünyadaki tüm 1. ligler arasında da zirveyi kimseye bırakmadı. Valencia, 49 ligin baz alındığı araştırmada; 19 karşılaşmada attığı 22 golle 30 yaş üstü futbolcular arasında 1 numarada yer aldı.

İlgini Çekebilir
Trabzonsporlu yıldıza talip çıktı!
Habere Git

Fenerbahçeli santrfor; BAE ekibi Al-Ain'den Kodjo Laba (20 gol), Meksika Clausura ekibi Club America'dan Henry Martin (19), Endonezya takımı PERSİB'ten David da Silva (18) ve Barcelona'nın yıldızı Lewandowski'yi (15) geçerek meslektaşlarının önünde yer aldı.

Fenerbahçe'den yeni teklif kararı

Bu arada Fenerbahçe yönetimi, sözleşmesi sezon sonunda bitecek Enner Valencia'yı kadroda tutmak istiyor. Sarı-Lacivertliler, olağanüstü performans gösteren Ekvadorlu forvete 1 yıllık bir teklif götürmüştü.

Ancak gollere devam eden 33 yaşındaki oyuncunun, bu istatistikleri yönetimi harekete geçirdi. Masada bulunan bu teklif güncellenip, 1+1 yıl olarak tekrardan sunulacak.

İlgini Çekebilir
Ünlü yorumcudan Şenol Güneş'e Valerien Ismael eleştirisi: "Anlayamadık!"
Habere Git

Bu şekilde gerçekleştiği takdirde belli bir maç sayısına göre +1 yıl opsiyon devreye girip sözleşme otomatik olarak 1 yıl daha uzayacak.

Internacional ile anlaşıldığı iddia edilmişti

Bilindiği üzere Brezilya basını, Internacional kulübünün Valencia ile prensip anlaşmasına vardığını iddia etmişti.

Valencia atıyor, Fenerbahçe yenilmiyor

Fenerbahçe, Enner Valencia'nın bu sezon ligde gol attığı maçlarda sadece 1 kez mağlup oldu. 33 yaşındaki Ekvadorlu forvet, Sarı-Lacivertliler'le Süper Lig'de 12 karşılaşmada gol sevinci yaşarken, Fenerbahçe bu müsabakalarda bir tek Giresunspor'a yenildi.

İlgini Çekebilir
Zaniolo siftah yaptı, Galatasaray kazandı!
Habere Git

Kanarya, Valencia'nın fileleri havalandırdığı diğer 11 maçta ise 9 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti.

Valencia'nın her 2 şutunun biri golle sonuçlanıyor

Ekvadorlu futbolcu, şut ve isabet değerinde de rakip tanımıyor. Valencia, 62 kez kaleyi yoklarken 30'unda hedefi tutturup yüzde 48.4 oran yakalamayı başardı. Böylelikle Valencia'nın neredeyse her 2 şutunun biri golle sonuçlanıyor.

Senin için hazırladığımız haberler