Fenerbahçe’den genel kurul duyurusu!

01.04.2021 - 19:50 | Son Güncellenme: 01.04.2021 - 20:01

Fenerbahçe, seçim ile ilgili açıklama yaparak oy kullanacak üye sayısını duyurdu. Daha önce başkan Ali Koç da gelecek seçimlerde aday olup olmayacağına dair açıklamada bulunmuştu. Peki Fenerbahçe'de oy kullanacak üye sayısı kaç oldu?

Fenerbahçe’den genel kurul duyurusu!

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe’de seçim dönemi yaklaşıyor. Kulübün tüzüğüne göre seçim, Mayıs ayında gerçekleşecek. Sarı - lacivertliler, yaklaşan seçim ile ilgili açıklama yaparak oy kullanacak üye sayısını da ilan etti.

 

‘Kulübümüzün Olağan Seçimli Genel Kurulunda Oy Kullanacak Kişi Sayısı Belli Oldu’ başlığıyla yapılan açıklamada, “Yaşadığımız pandemi süreci sebebiyle İçişleri Bakanlığımızca herhangi bir kısıtlama olmaması durumunda 2021 Olağan Genel Kurulumuz tüzüğümüzce belirlenen haliyle yapılacaktır.“ ifadelerine yer verildi.

 

Seçimde oy kullanacak üye sayısı belli oldu

Oy kullanacak üye sayısının belirtildiği açıklama, ''2018 Olağan Genel Kurulumuzda oy kullanma hakkına sahip üye sayısının 25 bin 857 iken bu sayı 2021 yılında artarak 28 bin 529 sayısına ulaştı.

 

10 bin 387 temsilci üyemizden aidatını ödeyen üye sayısı ise 4 bin 387 olarak gerçekleşti.


Demokratik işleyişimi belirleyen dinamiklerin en başında gelen Genel Kurullarımıza 34 bin 709 kongre üyemizin yüzde 82’sine karşılık gelen 28 bin 529 kişinin katılım sağlayabilecek olması ile kulübümüz oy kullanma hakkına sahip olan üye sayısı bakımından en yüksek seviyesine ulaştı'' denildi.

 

Kongrenin tarihi değişirse ya da ertelenirse ne olacak?

Açıklamada, pandemi veya başka bir nedenle nedeniyle kongrenin ertelenmesi ya da farklı bir tarihte yapılması durumunda üye sayısında değişiklikler olabileceğine de yer verildi. 

 

Ali Koç: ''Bu seçimde ne olacağını kendim açısından bilmiyorum''

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, geçtiğimiz ay NTV’ye konuk oldu. Haziran ayında gerçekleşecek olan seçimde aday olup olmaması ile ilgili görüşlerini belirten Koç, ''Bu seçim döneminde ne olacağını kendim açısından bilmiyorum'' dedi.

Bu açıklamaların yanı sıra, 2018'deki seçim döneminde "En az 2 döneme ihtiyaç var" diyen Koç'un gelecek seçimde de aday olması bekleniyor. 
 
 

 

'Benim seçim döneminde yaşadıklarımı kimse yaşamayacak'

Yeni adayların bir an evvel çıkması gerektiğini vurgulayan Koç, ''Ben olayım, olmayayım, Fenerbahçe'ye başkan adayı olacak isimler bir an evvel çıksın. Ne kadar çok aday, o kadar iyi. Benim seçim döneminde yaşadıklarımı kimse yaşamayacak'' dedi.

 

2018’deki seçimlerde neler yaşanmıştı?

3 Haziran 2018’de mevcut Başkan Ali Koç ile eski Başkan Aziz Yıldırım Başkanlık için yarıştı. 20 bin 736 geçerli oydan Ali Koç, 16 bin 92 oy alarak sarı lacivertli kulübün 37. Başkanı olurken, 20 yıldır Başkanlık koltuğunda oturan Aziz Yıldırım ise 4 bin 644 oyda kaldı. Koç, Yıldırım'a 11 bin 448 oy farkı attı.

 

2018’deki seçim döneminde Ali Koç üyelere ulaşabilmek için kulüpten iletişim bilgilerini istemesine karşın kabul edilmemişti. Koç, eski yönetim tarafından çeşitli iddialar ile de karşı karşıya kalmıştı. Koç bu iddialara seçim programında yaptığı konuşmalarla yanıt vermişti. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç seçim ile ilgili her seferinde kendi yaşadıklarını çıkacak başkan adaylarının yaşamayacağını ve kulübün iletişim kanallarının kendilerine her zaman açık olacağını dile getiriyor.

 

Geçen 3 yılda üye sayısı da arttı

Fenerbahçe’de 3 yılda oy kullanacak üye sayısı da arttı. 2018’de Koç’un zaferi ile sonuçlanan seçimde 25 bin 857 üye oy kullanma hakkına sahip iken bu sayı 2021 yılında 28 bin 529’a çıkarak 2 bin 672 kişi yükseldi

Senin için hazırladığımız haberler