Fenerbahçe'den TFF'ye Trabzonspor - Altay maçı tepkisi!

Orhan Gülek
10.05.2022 - 15:49 | Son Güncellenme: 10.05.2022 - 19:55

Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe Kulübü, Trabzonspor - Altay maçının Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanmasıyla ilgili sert bir açıklamada bulundu. İşte detaylar

Fenerbahçe'den TFF'ye Trabzonspor - Altay maçı tepkisi!

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe Kulübü resmi sitesinden yaptığı açıklamada Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) tepki gösterdi. Sarı-lacivertli kulüp, Antalyaspor maçında taraftarların sahaya girmesiyle zeminde oluşan bozukluklar nedeniyle başka bir statta oynamak isteyen Trabzonspor’un Altay maçını İstanbul’daki Atatürk Olimpiyat Stadı’na alınmasını eleştirdi.

Fenerbahçe Kulübü, Antalyaspor maçında yaşananlar sonrasında Trabzonspor maçının İstanbul’a verilmesinin “Bir ödül” olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

 

"Türkiye Futbol Federasyonu tarafından dün akşam saatlerinde yapılan açıklama ile 37.hafta Trabzonspor-Altay maçının Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacağı kamuoyuna duyurulmuştur.

Görevde bulundukları süre boyunca ülke futbolunda ağır tahribatlar yaratan bu zihniyet, “bir takıma en fazla tavizi verme” hedefiyle attıkları adımlarına bir yenisini daha eklemiştir.

Trabzonspor-Fraport TAV Antalyaspor maçında yaşanan olaylar ortadayken, bu olayların karşılığı olarak hiçbir ceza verilmemişken bir de bu yapılan resmen ödüllendirme demektir; Türkiye Futbol Federasyonu ne durumda olduğunu bir kez daha göstermiştir.

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak Türk futbolu adına doğruları vurgulamaktan vazgeçmeyeceğimizi, bu konu vesilesiyle bir kez daha dile getirmek istiyoruz."

İlgini Çekebilir
Taraftar sahaya girdi, TFF Trabzonspor'a 76 binlik stadı açtı
Habere Git

Ne olmuştu?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), pazar günü Trabzonspor-Altay maçının İstanbul Olimpiyat Stadı'nda 16.00'da Fenerbahçe-Karagümrük karşılaşmasını 19.00'da oynanacağını açıkladı. İki takımın taraftarlarının toplu taşımada karşı karşıya gelmesi tehlikesi bulunuyor.

 

Fenerbahçe'de aynı gün oynayacak

 

TFF, yine 50 bin 300 kişi kapasitesi Fenerbahçe Ülker Stadı'na saat 19.00'da Fenerbahçe-Karagümrük maçının oynanacağını açıkladı. İki camianın gergin günler yaşadığı ortamda maçın aynı gün İstanbul'da oynanması endişeleri arttırdı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Beşiktaş derbisi öncesi uyardı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Beşiktaş derbi maçı öncesi yaptığı açıklamada "Pazar günü Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi var. Yenikapı'ya kutlama izni veriliyor. En azından polise acıyın. Beşiktaşlılarla karşı karşıya gelirlerse ne olacak? Siz ne yapmaya çalışıyorsunuz! Aklınızı mı yediniz" demişti. Aynı akşam toplu taşıma araçlarında yaşanan kavga görüntüleri sosyal medyaya düşmüştü.

Ali Koç: "Bu provokasyon değil mi?"

Yine Fenerbahçe Başkanı, Trabzonspor'un Antalyaspor maçından dolayı seyircisiz ya da saha kapatma ceza almayacağını belirterek Trabzonspor-Altay maçıyla ilgili şunları söylemişti:

 

"Kendi sahalarındaki maçlarını İstanbul'a almak istiyorlar. Bu provokasyon değil mi? Beşiktaş şampiyon olacak, son maçını Trabzon'da oynayacak! Galatasaray böyle bir maçı Eskişehir'de oynayacak! Fenerbahçe, Bursa'da oynayacak! Böyle şey olabilir mi?"

Senin için hazırladığımız haberler