Fenerbahçe'den TFF'ye yanıt: TFF, avukat ve taraf gibi davrandı

10.11.2023 - 19:04 | Son Güncellenme: 10.11.2023 - 19:30

Fenerbahçe'den Türkiye Futbol Federasyonu'nun kamuoyundaki konularla ilgili iddialara yaptığı açıklamaya yanıt geldi. Sarı-Lacivertliler, TFF'nin açıklamasını alıntıladı ve "TFF, okların çevrildiği kişilerin ve olayların avukatı ve tarafı gibi davranmıştır" denildi.

Fenerbahçe'den TFF'ye yanıt: TFF, avukat ve taraf gibi davrandı

AJANSSPOR - HABER

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Tuzlaspor, Tolga Özkalfa, FIFA'ya verildiği iddia edilen sahte sağlık raporları, istifa eden yardımcı hakem Kemal Yılmaz hakkındaki birçok konuyla ilgili açıklamasına Fenerbahçe'den yanıt geldi. 

"Soruşturma yapılmayacağının itirafı..."

Sarı-Lacivertliler'in açıklamasında, "Türkiye Futbol Federasyonu’nun futbolun istisnasız tüm paydaşlarının aynı noktada olduğu kriz durumunda yaptığı bu açıklama bizi hiç şaşırtmamıştır. 

Bu tavır; sorumluluktan uzak, sorunları örtpas etme odaklı ve futboldaki onlarca soruna yönelik gerçek bir soruşturma yapılmayacağının adeta itirafıdır" denildi. 

İlgini Çekebilir
TFF'den beklenen açıklama! İşte madde madde tüm eleştirilere yanıt
Habere Git

Açıklamada TFF'ye göndermede bulunularak "Hakim" ifadesine vurgu yapıldı ve, "Tüm bu soru ve sorunlarda *Hakim* olarak konuları soruşturması gereken TFF Yönetimi; Türk futbolu adına adeta okların çevrildiği kişilerin ve sorgulanan olayların *avukatı ve tarafı* gibi davranmıştır" denildi. 

"Biz bu filmi daha önce de gördük"

Açıklamanın son bölümlerine doğru, "Biz bu filmi daha önce de gördük, değişen hiçbir şey göremiyoruz" denildi ve TFF başkanı Mehmet Büyükekşi'nin basın toplantısındaki arka planda yer alan mesaja yer verilirek,

"Türk futbolunda her şeyin tam da toplantı arka planınızda yer alan mesajda olduğu gibi “adil, şeffaf ve tarafsız!” olması, ülkemize temiz futbolun nasip olması için tüm paydaşların münasip olması gerekir. 

Kulüpler, takımlar, medya, futbolseverler ve tüm spor kamuoyuna soruyoruz; 
Bu hedef için TFF münasip mi atılan adımlar yeterli midir?" denildi. 

Senin için hazırladığımız haberler