Fenerbahçe’den Ülker Stadı’nda 23 Nisan özel programı

23.04.2021 - 21:51 | Son Güncellenme: 23.04.2021 - 22:07

Fenerbahçe Ülker Stadı'nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği düzenlendi. Etkinlikte, kulüp yöneticisi Mustafa Kemal Danabaş bir konuşma yaptı. İşte detaylar...

Fenerbahçe’den Ülker Stadı’nda 23 Nisan özel programı

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe Spor Kulübü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Ülker Stadı’ndan özel bir program gerçekleştirdi. Koronavirüs salgını nedeniyle davetlinin olmadığı programda ilk önce İstiklal Marşı daha sonra da İzmir Marşı Stat hoparlörlerinden verildi.

"Sonsuz şükranlarımızı sunmak için buradayız..."

Marşların ardından Fenerbahçe yöneticilerinden Mustafa Kemal Danabaş FB TV’ye açıklamalarda bulundu.


Bayramın önemini dile getiren Danabaş, “Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Biliyorsunuz biz burada bir etkinlik düzenliyoruz. Tarihimizin çok önemli dönüm noktalarından birini hatırlamak ve tarihimizin önemli dönüm noktasının kahramanlarını saygıyla anmak ve onlara sonsuz şükranlarımızı sunmak için buradayız.

 

Gönül isterdi ki bu ulusal bayramımızı bu özel günümüzü Türkiye’nin dört bir yanında törenlerle şenliklerle Atamızın kabrini ziyaret ederek ona bağlılığımızı söyleyerek ve bize miras bıraktığı emaneti ilelebet yaşatacağımızı haykırarak kutlamak isterdik. Ama maalesef bu yaşadığımız günlerde pandemi döneminde böyle bir imkanımız yok.

Ancak Atasının izindeki Fenerbahçe Spor Kulübü her zaman elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Bu dönemde bu ülkenin kurucularına duyduğumuz minneti göstermek, onlara olan sevgimizi gençlerimize aşılamak için Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük sivil toplum örgütü olarak büyük bir çaba gösteriyoruz. Hatırlayacaksınız geçen yıl maraton tribünümüzü boydan boya kaplayan bir fotoğraf asmıştık, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve 1. Meclisin mebuslarının içinde olduğu bir fotoğraf.

"23 Nisan bir dönüm noktası..."

Daha sonra o günün akşamında stadımızda gene İstiklal Marşı ve İzmir Marşı çalıp FB TV’den canlı olarak yayınlamıştık. Bu tamamen sayın başkanımız Ali Koç’un fikir babası olduğu bir projeydi. Bildiğim kadarıyla Süper Lig’de bütün takımların statlarında da yayınlandı.23 Nisan bir dönüm noktası, 101 yıl önce kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi tarihi boyunca bağımsızlığına her zaman düşkün bir ulusun isyanının sesi.

Bugün bu topraklar kendi bayrağımız altında bağımsız olarak yaşıyorsak bu Meclisimizin kurucularına ve özgürlük mücadelesinde kendini feda eden kahramanlara çok şey borçluyuz. 23 Nisan’ı benzersiz yapan bir şey var; Dünya’daki çocuklara ithaf edilen tek bayramdır. Gazi Mustafa Kemal 1929 yılında bu bayramı çocuklarımıza ithaf etmiştir çünkü ona göre çocuklarımız geleceğimizin güvencesidir.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Bu vatanı bize emanet eden Meclisimizin kurucularına başta adını taşımaktan gurur duyduğum Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve kurucu Meclis üyelerine teşekkür ediyorum ve hepsini sevgi, saygı ve minnetle anıyorum.” ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler