Kim Min-Jae Trabzonspor Maçında Devleşti... Fenerbahçelileri Çıldırtan Koşu!

07.03.2022 - 11:13 | Son Güncellenme: 07.03.2022 - 11:25

Fenerbahçe, yaklaşık 80 dakika bir kişi eksik oynadığı maçta lider Trabzonspor ile 1-1 berabere kalırken Kim Min-Jae yıldızlaştı. Koreli futbolcunun 90+7'deki deparı sosyal medyada en çok konuşulanlar arasına girdi.

Kim Min-Jae Trabzonspor Maçında Devleşti... Fenerbahçelileri Çıldırtan Koşu!

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe, Kadıköy'de Trabzonspor ile 1-1 berabere kalırken sezon başında transfer edilen Kim Min-Jae  oynadığı futbolla yıldızlaştı. Karşılaşma boyunca Trabzonspor forvetleriyle çok başarılı mücadele eden Güney Koreli, yaptığı kritik müdahalelerin yanı sıra 90+7'de savunmaya yaptığı depar ile Karadeniz ekibinin 3 puanı almasını engelleyen isimlerden biri oldu.

Savunmada kritik müdahaleler

İrfan Can Kahveci'nin 17. dakikada kırmızı kart görmesinden sonra 10 kişi kalan sarı lacivertliler 1-0 geriye düşmesine rağmen puan almayı başardı. Savunmada Serdar Aziz ile ile birlikte oynayan Kim Min-Jae yaptığı kritik müdahalelerle dikkat çekti.

İki mutlak pozisyonun gol olmasını engelledi

İkinci yarıda Fenerbahçe beraberlik golünü ararken bir duran topta ileri çıkan Kim Min-Jae, Trabzonspor kontratağında 82 metre koşarak geri döndü ve Cornelius'un Visca'ya attığı pası rövaşata ile uzaklaştırmayı başardı. Bir başka pozisyonda Nwakaeme'nin Abdülkadir Ömür'ü kaleci Altay Bayındır ile baş başa bırakacak ortasına Güney Koreli oyuncu adeta uzayarak kafayla dokundu, takımını mutlak bir gol yemekten kurtardı.

90+6'da 8 saniyede 60 metre koştu

Maçın son dakikasında Kim Min-Jae, kazanılan duran top sonrası gol aramak için Trabzonspor kalesine gitti. Bordo mavililer kullanılan serbest atışı karşılamayı başardı ve hızla atağa çıktı. 90+6'da 60 metreyi 8 saniyede koşarak savunmadaki pozisyonunu alan Güney Koreli oyuncu, Djaniny'nin şutunda araya girdi ve topun kornere çıkmasını sağladı. Hakem Zorbay Küçük, kornerin kullanmasına izin vermeden maçı bitirdi.

Ligin ilk yarısında kırmızı kart görmüştü

Kim Min-Jae, Trabzon'da Karadeniz ekibinin 3-1 kazandığı maçta peş peşe iki sarı kart görmüş ve 17. dakikada takımını 10 kişi bırakmıştı. Güney Koreli futbolcu sezon başında Çin takımı Beijing Guoan'dan 3 milyon Euro bonservis verilerek transfer edildi.

Transfer teklifleri var

25 yaşındaki Kim Min Jae'nin Fenerbahçe ile sözleşmesi 30 Haziran 2025'te bitiyor. Başkan Ali Koç, Güney Koreli savunma oyuncusu için Avrupa'dan cazip teklifler aldıklarını açıklamıştı.

Kim Min-Jae'nin Fenerbahçe istatistikleri

Güney Koreli futbolcu, Fenerbahçe formasıyla 25 Süper Lig,  6 Avrupa Ligi, 2 Konferans Ligi ve 1 Türkiye Kupası olmak üzere toplam 34 karşılaşmaya çıktı. Takımına ne gol ne asist katkısı verebildi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'de Szalai'nin alternatifi bulundu
Habere Git

Trabzonspor maçı performansı:

  • Süre: 90
  • Topla buluşma: 68
  • Pas: 55
  • Pas isabeti: %87
  • Top kapma: 3
  • Pas arası: 3
  • İkili mücadele: 4/5
Senin için hazırladığımız haberler