Fenerbahçe'nin 15 milyon Euro'luk transfer planı

02.06.2021 - 22:18 | Son Güncellenme: 03.06.2021 - 00:47

Fenerbahçe'nin bu sezonki transfer bütçesi ne kadar? Kanarya kadro takviye çalışmalarını sürdürüyor. İşte Fenerbahçe'nin transferde gelecek ve gidecek futbolcuları...

Fenerbahçe'nin 15 milyon Euro'luk transfer planı

Barış ŞEHİRLİOĞLU - AJANSSPOR

Geçtiğimiz günlerde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, transfer döneminde Altay Bayındır, Ozan Tufan ve Attila Szalai hariç 15 milyon Euro’luk oyuncu satışı yapabileceklerini de açıkladı. 

Satılacak oyunculardan gelir 9 milyon Euro

Koç, isim vermeden bir Fenerbahçeli oyuncuya 6 milyon Euro'luk teklif geldiğini söyledi. Fenerbahçe Başkanı,  sezonu kiralık olarak geçiren ve kadroda düşünülmeyen oyunculardan gelecek parayı 9 milyon Euro olarak hesapladı.

Miha Zajc, Allahyar Sayyadmanesh, Michael Frey öne çıktı

Sarı - lacivertlilerde Nabil Dirar, Miha Zajc, Allahyar Sayyadmanesh, Michael Frey ve Mathias Zanka geçen sezon kiralık olarak verilmişti. Özellikle Allahyar, Zajc ve Frey kiralık gittikleri takımlarda ortaya koydukları grafikle dikkat çeken isimler oldu.

Allahyar, yılın oyuncusu seçildi

Allahyar Sayyadmanesh'in Zorya ile kiralık sözleşmesi Aralık 2021’de sona erecek. Taraftarlar tarafından yılın oyuncusu seçilen İranlı genç futbolcunun 3.5 milyon Euro’luk opsiyonunu Ukrayna kulübü kullanmayı planlıyor. 19 yaşındaki futbolcu forma giydiği 19 karşılaşmada 5 gol atıp 3 asist yaptı.

Frey, Waasland Beveren'de yıldızlaştı

Fenerbahçe’ye geldikten sonra bekleneni veremeyen Michael Frey de Waasland Beveren’de tam tersi bir sezon yaşadı. 27 mücadelede 12 gol 3 asist yapan golcü futbolcu sarı - lacivertli takıma kiralıktan geri döndü. 26 yaşındaki oyuncu ile ilgilenen kulüpler bulunuyor.

Genoa, Zajc'ın bonservisini almak istiyor

Genoa’ya kiralan Miha Zajc da performansı beğenilen oyuncular arasında. Satın alma opsiyonu şartlar oluşmadığı için devreye girmese de Genoa, orta saha oyuncusunu kadrosuna katmak istiyor. Genoa dışında İtalya'dan bazı takımlar da 26 yaşındaki futbolcu ile ilgileniyor. 31 maçta 1 gol atıp 3 asist yapan Zajc’tan 4 milyon Euro bonservis bekleniyor.

Zanka ve Dirar da yolcu

Fenerbahçe, Danimarkalı stoper Zanka ve Faslı kanat oyuncusu Nabil Dirar’ı ise gelecek sezon kadroda düşünmüyor. Sarı - lacivertliler iki oyuncunun maaş yükünden kurtulmayı hedefliyor. Sezon başı Zanka Kopenhag'a, Dirar ise FC Brügge'e kiralanmıştı. 
 

Senin için hazırladığımız haberler