Fenerbahçe'nin Ankara şifresi : 5-5-5

21.11.2020 - 22:10 | Son Güncellenme: 22.11.2020 - 08:31

Milli araya İttifak Holding Konyaspor yenilgisi ile giren Fenerbahçe, Beşiktaş derbisi öncesi, Süper Lig'in 9. haftasındaki Ankara deplasmanında zorlu Gençlerbirliği virajını 5-1'lik skorla rahat geçti. Maça yıldız oyuncular Sosa, Perotti, Mert Hakan Yandaş gibi isimler damga vurdu. Kadroda 5 değişiklik yaparak sahaya çıkan Fenerbahçe, kaleyi bulan 5 şutta 5 kez gol sevinci yaşadı.

Fenerbahçe'nin Ankara şifresi : 5-5-5

Barış ŞEHİRLİOĞLU - AJANSSPOR

Fenerbahçe, Gökhan Gönül, Nazım Sangare, Tolga Ciğerci, Sinan Gümüş, Enner Valencia, Kemal Ademi ve Harun Tekin’in olmadığı milli maçlardan dönen oyuncuların dinlendirildiği karşılaşmada deplasmanda Gençlerbirliği’ni 5-1 mağlup etti. (EROL BULUT'UN 100'Ü GÜLDÜ)

Ömer Faruk Beyaz ilk kez

Sarı lacivertli takımda Beşiktaş derbisi öncesi sarı kart sınırında bulunan Luiz Gustavo endişesi yaşanmasına karşın korkulan olmadı. Maçta sarı kart görmeyen Brezilyalı yıldız derbide takımdaki yerini alabilecek. Fenerbahçe sezonun en rahat ve farklı galibiyetini alırken Mert Hakan, biri penaltıdan olmak üzere Diego Perotti (2), Jose Sosa ve Ozan Tufan ile golleri buldu. Ömer Faruk Beyaz maçın son dakikalarında bu sezon ilk kez forma giydi. (FENERBAHÇE TANGO YAPIYOR: PEROTTİ VE SOSA) 

Mert Hakan Yandaş'ın dönüşü

Mert Hakan Yandaş ve Diego Perotti sarı lacivertliler adına maçın yıldızları oldu. Transfer döneminde Galatasaray’ın elinden alınan Mert Hakan daha önce Milli takımda yaşadığı sakatlık sonrası performans ve fiziki açıdan geriye gitmişti. Sakatlığını atlatan ve fiziki açıklarını kapatan Mert Hakan Yandaş, maçta çok iyi bir performans ortaya koydu. Mert Hakan Yandaş, ilk kez 11 oynadığı maçta bu sezon  Fenerbahçe'nin ceza sahası dışından ilk golün sahibi oldu.  İkinci yarının başında taç çizgisi kenarında büyük bir mücadele veren  ve topu dışarı çıkmadan saha içinde tutan Mert Hakan Yandaş, asisti yapan Pelkas'la birlikte Sosa'nın golünün yaratıcısı oldu. 72 dakika sahada kalan Mert Hakan Yandaş, ilerleyen maçlarda da takıma katkı vereceğini gösterdi.

Perotti kondisyon olarak toparlanıyor

Transfer döneminde sakatlığı ile gündeme gelen Diego Perotti ise Antalya deplasmanından sonra Ankara’da da resital sundu. Arjantinli yıldız bir penaltı yaptırırken bir de şık bir gole imza attı. Takım arkadaşlarına attığı paslar, oyunu yönlendirmesi ve verdiği katkı takdir topladı. Perotti, 83 dakika sahada kalırken öncesi maçlara göre kondisyonu olarak  da daha iyi gözüktü.

5 değişiklik, 5 kaleyi bulan şut, 5 gol

Fenerbahçe bu sezon en farklı galibiyetini 5-1 ile Gençlerbirliği karşısında alırken rakip kaleye çekilen 10 şutun 5’i kaleye isabet etti, bunların hepsi ağlarla buluştu.  Daha önce bu istatistikte bir türlü istediği ortalamayı tutturamayan Fenerbahçe bu kez yüzde 100 başarı sağladı.  Kadroda 5 değişiklik yaparak sahaya çıkan sarı lacivertlilerde teknik direktör Erol Bulut her şeye karşın oyundan memnun olmadığını söyledi. Bulut, gelecek hafta Kadıköy’de oynanacak derbi karşılaşmasında da 11’de değişiklikler yapacağının mesajını verdi.
Senin için hazırladığımız haberler