Fenerbahçe’nin ayakta kalan tek ismi

11.09.2017 - 05:35 | Son Güncellenme: 11.09.2017 - 05:35

Fransız yıldız, sezona çok kötü bir başlangıç yapan Fenerbahçe’nin ayakta kalan tek ismi oldu. Valbuena, 8 resmi maçta 1 gol atıp 4 asist yaptı, takımının hemen her golünde pozisyonun içinde yer aldı.

Mathieu Valbuena, Aykut Kocaman’ın transferini en çok istediği isimdi. Yönetim, sezon bittikten sonra önceliği tecrübeli yıldıza verdi. Fransız oyuncu, Sarı- Lacivertliler’in ilk transferlerinden biri oldu. Valbuena, kısa sürede takıma uyum sağladı.

Gün geçtikçe de Fenerbahçe hücum hattının vazgeçilmezi haline geldi. Deneyimli futbolcu, sezona çok kötü bir giriş yapan Sarı-Lacivertliler’de ayakta kalmayı başaran tek isim oldu. Öyle ki Fenerbahçe’nin attığı neredeyse her golde bir şekilde Mathieu Valbuena’nın imzası var.

Tecrübeli orta saha oyuncusu, 1’i gol, 4’ü asist olmak üzere skora doğrudan 5 kez katkı sağladı. Ancak Fenerbahçe’nin diğer gollerinde de ya pozisyonu başlatan ya da asist öncesi pası veren isim oldu.
Son olarak Başakşehir mücadelesinde onun tehlikeli ortasında Volkan Babacan’ın yumrukladığı topu Dirar tamamlayıp takımın ilk golünü attı. Ardından yine Valbuena’nın ortasında Skrtel kafayı vurdu, Clichy’e çarpan meşin yuvarlak ağlarla buluştu.(Fanatik)

Senin için hazırladığımız haberler