Fenerbahçe'nin Kasımpaşa keyfi... Sürpriz performanslar

19.07.2021 - 21:17 | Son Güncellenme: 19.07.2021 - 21:50

Hazırlık maçında Kasımpaşa’yı 4-1 yenen Fenerbahçe, Pereira yönetiminde değişim sinyali verdi. İşte tek tek Fenerbahçeli futbolcuların performansları…

Fenerbahçe'nin Kasımpaşa keyfi... Sürpriz performanslar

AJANSSPOR–ANALİZ

Fenerbahçe, ikinci hazırlık maçını Kasımpaşa ile Samandıra tesislerinde yaptı. Maçta özellikle İrfan Can Kahveci - Samatta uyumu dikkat çekerken bu ikili sarı lacivertlilerin ilk yarıda attığı iki golde de başrol oynadı. İkinci yarıda takım olarak daha etkili olan Fenerbahçe maçı 4-1 kazanmayı başardı.

 

 

Fenerbahçe'de hangi oyuncu ne yaptı?

Fenerbahçe, iki yarıda farklı kadroları denerken oyuncuların ilk yarı performansı şöyle oldu:

 

Berke Özer: 2 yıl kiralık olarak Belçika'da oynadıktan sonra Fenerbahçe'ye dönen genç file bekçisi çizgi üzerinde yaptığı başarılı müdahalelerle dikkat çekti. Defansın arkasına atılan toplarda ceza alanı dışında yaptığı müdahalelerde hata yapmadı. Hava toplarında zor anlar yaşayan Berke Özer vasatın üstünde bir performans sergiledi.

Steven Caulker: Üçlü defansın sağında oynadı. Riske girmeden başarılı müdahalelerde bulundu. Arada denediği uzun topların bazılarında başarıya ulaştı.

 

Mauricio Lemos: Üçlü defansın ortasında oynadı. Başarılı müdahaleleriyle dikkat çekti. İlk yarının sonunda yaptırdığı penaltı bütün iyi izlenimleri sildi.

 

Attila Szalai: Macaristan Milli Takımı'yla Euro 2020'de çok başarılı performans sergileyen Attila Szalai'de geç çalışmalara başlamanın etkisi görüldü. Arada uzun toplar denedi.

 

Nazım Sangare: Sağ kanat ona emanet edildi. Yaptırdığı bindirmelerle dikkat çekti. Defansif olarak görevlerini de yapmayı başardı.

 

Ozan Tufan: Euro 2020'de istediği performansı gösteremeyen Ozan Tufan maça Fenerbahçe'nin kaptanı olarak çıktı. Çalışmalara geç katılmasının etkisi görüldü. Vasat bir görüntü çizdi.

 

Jose Sosa: Arjantinli oyuncu istekli gözüktü. Defansif müdahaleleriyle dikkat çekti.

 

Ferdi Kadıoğlu: Teknik direktör Vitor Pereira, Ferdi Kadıoğlu'na orta sahanın solunda görev verdi. Beklenen katkıyı veremedi. İlk yarı bitmeden yerini Muhammed Gümüşkaya'ya bıraktı.

 

İrfan Can Kahveci: Euro 2020'de A Milli Takım'ın tek golünü atan İrfan Can Kahveci ileri üçlünün sağında kelimenin tam anlamıyla şov yaptı. Özellikle forvette yer alan Samatta ile uyumu dikkat çekti. Attığı iki nefis pasla bir penaltı yaptırdı, bir de gol attırdı. Penaltıyı soğukkanlı bir şekilde kullanarak takımını öne geçirdi.

 

 

Sinan Gümüş: İstekli oynadı. Yaptığı presle dikkat çekti. Forma mücadelesinde yer alacağını gösterdi.

 

Mbwana Samatta: İlk yarıda Fenerbahçe'nin en etkili oyuncularından biri oldu. Defansın arkasına yaptığı koşularla pozisyona girdi. Bunlardan birinde kaleci Harun Tekin ona penaltı yaptı diğerinde çok güzel bir vuruşla ağları havalandırdı. Takımda kaldığı takdirde katkı verecek gibi gözüktü.

 

İkinci yarıdaki Fenerbahçe

 

Fenerbahçe, ikinci yarıya ilk 11'de oynayan tüm oyuncuları değiştirerek girdi. Oyuncuların performansı şöyle oldu:

 

Altay Bayındır: Euro 2020 kadrosunda yer alan Altay bayındır, ikinci yarının başında defansla anlaşmazlık yaşayarak bir pozisyon yaşanmasına neden oldu. Bir pozisyonda da çok riskli bir pas yaptı. onun dışında kalesine fazla bir pozisyon görmedi.

 

Filip Novak: Defans üçlüsünün solunda yer buldu. Dikkatli bir oyun sergiledi. Defansta hata yapmadı.

 

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe 'Paşalar’ gibi! Gollü prova umut verdi
Habere Git

Luiz Gustavo: Brezilyalı yıldız kaptanlık pazu bandıyla sahaya çıktı. Defansın ortasında oynadı. Başarılı müdahaleleriyle dikkat çekti.

 

Marcel Tisserand: Üçlü defansın sağında sahaya çıktı. Bazı pozisyonlarda risk alsa da başarılı oldu.

 

Bright Osayi-Samuel: Orta sahanın sağında oynadı. Hem sürati hem defansif müdahaleleriyle dikkat çekti. Bir penaltı yaptırdı. Gösterdiği performansla sağ tarafta formaya aday olduğunu gösterdi.

 

Mert Hakan Yandaş: Orta sahanın ortasında oynadı. Hem pasları hem mücadelesiyle forma mücadelesinde yer alacağını gösterdi. Güzel oyununu golle süslemeyi başardı.

 

Miha Zajc: Kadroda çok düşünülmeyen oyuncu orta sahanın ortasında performansıyla herkesi şaşırttı. Zaman zaman pas trafiğine katıldı, defansif olarak da çok kritik müdahaleler yaptı. Herkes gönderilecek derken bu performansı sürerse kadroda yer bulabilir.

 

Dimitris Pelkas: Yunan oyuncu kaldığı yerden devam ediyor. İleri üçlünün solunda oynadı. Takımın oyundaki zekasını arttırdı.

 

 

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'nin teknik kadrosundan bir isim daha gitti!
Habere Git

Mesut Özil: Dünya yıldızı geçen sezona nazaran çok daha etkili sir şekilde geliyor. İleri üçlünün sağında tek paslarla rakip defansı dağıttı. İkinci yarıda Samuel-Osayi'ye yapılan penaltıda pası veren isimdi. Mert Hakan Yandaş'ın attığı 4. golde de harika bir al ver yaptı. Atağın gelişimine büyük katkı verdi.

 

Serdar Dursun: Tam bir Alman mentalitesine sahip. Çok ciddi bir 45 dakika oynadı. Forvetteki görevlerinin yanı sıra defansif olarak da elinden geleni yapmaya çalıştı. Penaltıyı soğukkanlı bir vuruşla gole çevirdi. Mert Hakan Yandaş'ın golünde topu ceza alanında tutup güzel bir asist yaptı.

 

Senin için hazırladığımız haberler