Fenerbahçe'nin korona kampı! Futbolcular...

29.05.2020 - 08:55 | Son Güncellenme: 29.05.2020 - 08:58

Ligde kalan son 8 haftaya konsantre olan Fenerbahçe, Riva'da kamp yapmaya devam ediyor. Koronavirüs tehdidi sebebiyle maksimum hassasiyet uygulanıyor. Pekiyi, futbolcular Riva kampında neler yapıyor? Nasıl korunuyor? Dikkat çeken detaylar...

Fenerbahçe'nin korona kampı! Futbolcular...

Fenerbahçe, 12 Haziran’da kaldığı yerden devam edecek lig maçları öncesinde Riva’da kamp yapıyor. Sarı-lacivertli futbolcular kampta nasıl izole oluyor? Detaylar ortaya çıktı.

Riva kampı devam ediyor

Fenerbahçe koronavirüs salgını sebebiyle Türkiye Futbol Federasyonu’nun Riva’da bulunan Hasan Doğan Kamp Tesisleri’nde kampa girdi.

Kamp bu kez başka şartlarda

Fiziki koşulların daha iyi olması ve futbolcuların odalarında tek başlarına kalma imkanı bulunması gibi detaylar burada kamp yapılmasında belirleyici oldu.

Sosyalleşme yok

Skorer’in haberine göre; Riva’da önceki kamplara göre farklı bir ortam söz konusu. Futbolcular özellikle antrenmanlar sonrası bir araya gelip sosyalleşiyordu. Bu sefer böyle bir durum yaşanmıyor.

Futbolcular odadan bile çıkmıyor

Antrenmandan sonra futbolcular odalarına gidiyor ve mecbur olmadıkça odalardan çıkılmıyor. Ya bireysel antrenman için ya da tedavi için odadan çıkılıyor.

Yeme içme konusunda neler yapılıyor?

Antrenmanlar dışında futbolcuların birbirine en çok yaklaştığı yer restoran kısmı oluyor. Burada sosyal mesafe kuralına dikkat edilerek bir oturma düzeni kuruluyor. Örneğin oyuncular ve teknik ekip kendileri kalkıp yemek almıyor.

Maksimum hassasiyet uygulanıyor

Futbolcular istiyorlarsa görevlilere söylüyorlar ve tabakları önlerine geliyor. Çatal bıçaklar bile önlerine kapalı poşette sunuluyor. Yemekten sonra çay almak için kimse kalkmıyor. Görevliler arasında tek bir kişi tüm takıma çaylarını servis ediyor.

Fenerbahçe Pazar gününe kadar kampta kalacak

Önceki kamplarda futbolcular açık büfeden kalkıp bazen de sıraya girip yiyecek ve içeceklerini alıyordu. Sosyal mesafe kuralları nedeniyle böyle bir durum söz konusu değil. Ayrıca tesislerdeki görevliler de oyunculara mümkün mertebe az yaklaşıyor.  Salı günü Riva’da kampa giren sarı-lacivertliler pazar gününe kadar burada kampta kalacak.

Senin için hazırladığımız haberler