Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri kimler? Konferans Ligi...

09.12.2021 - 22:50 | Son Güncellenme: 10.12.2021 - 01:51

Fenerbahçe, Avrupa Ligine veda etti. Konferans Ligi muhtemel rakipleri kimler, Konferans Ligi ne zaman oynanacak, kiminle eşleşecek? İşte detaylar...

Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri kimler? Konferans Ligi...

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligine bu akşam veda etti. Temsilcimiz Fenerbahçe, grubu üçüncü sırada tamamladı ve Konferans Ligine gitme hakkı kazandı. Peki muhtemel rakipleri kimler?

 Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri şöyle:

Maccabi Tel-Aviv (İsrail)

Partizan (Sırbistan)

Bodo/Glimt (Norveç)

Randers (Danimarka)

Slavia Prag (Çekya)

PAOK   (Yunanistan)

Vitesse (Hollanda)

Karabağ (Azerbaycan) 

 

UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti


Grupta oynadığı 6 karşılaşmada 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi alan sarı-lacivertli takım UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti. Kanarya, yoluna UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde devam edecek.

UEFA Konferans Ligi kura çekimi ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?


Fenerbahçe'nin rakiplerinin belli olacağı UEFA Konferans Ligi'nde Play-Off kuraları 13 Aralık’ta çekilecek. Play-Off maçları ise 17 ve 24 Şubat tarihlerinde eleme usulüne göre oynanacak. Kura çekiminin resmi yayıncı Exxen'den naklen yayınlanacak.

UEFA Konferans Ligi'nin formatı nasıl, kaç takım katılacak?

UEFA Konferans Ligi gruplarında 32 takım mücadele edecek. Konferans Ligi, her biri dörder takımdan oluşan sekiz gruptan oluşacak.

Takımlar grup etabında deplasmanlı olmak üzere toplam 6 maça çıkacak. Maçlar Perşembe günleri Avrupa Ligi maçlarıyla aynı günde oynanacak.

UEFA Konferans Ligi'nde grubunu lider bitiren 8 takım direkt son 16 turuna yükselecek. Grubu ikinci bitiren takımlar ise UEFA Avrupa Ligi grubunu üçüncü bitiren takımlarla play-off oynayacak ve bu etabın galipleri son 16 turuna adını yazdıracak.

Son 16 turunun ardından çeyrek final, yarı final ve final maçlarıyla turnuvanın şampiyonu belli olacak.

UEFA Avrupa Konferans Ligi nedir?


UEFA, yeni organizasyonun amacını Avrupa'da daha fazla takımın yer alması olduğunu geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. 2021-2022 sezonu itibarıyla düzenlenmeye başlayan Konferans Ligi haziran ayında eleme maçlarıyla başladı. Üç ön eleme ve bir Play-Off turunun ardından 32 takımlı grup aşamasına geçilecek.

Senin için hazırladığımız haberler