Fenerbahçe'den Kayserispor Maçı Deplasman Yasağına Sert Tepki

Akın Ungan
01.03.2023 - 16:24 | Son Güncellenme: 01.03.2023 - 16:42

Fenerbahçe, Süper Lig'de oynayacakları Kayserispor maçına taraftarının alınmamasına sert tepki gösterdi. Ali Koç yönetimi yeni açıklama yayınladı. Detaylar.

Fenerbahçe'den Kayserispor Maçı Deplasman Yasağına Sert Tepki

AJANSSPOR HABER

Kahramanmaraş'ta meydana gelen feci depremin ardından bazı vatandaşlar afete hazırlık ve müdahalede yetersiz kalındığını savundu ve hükümeti istifaya çağırdı. Protestolar tribünlere de sıçrarken Fenerbahçe taraftarı, Konyaspor maçında "Hükümet istifa" tezahüratı yaptı.

Kayserispor protestolara tepki gösterdi

Fenerbahçe'nin ardından Beşiktaş taraftarının da "Hükümet istifa" protestolarına katılması ile bazı kulüpler siyasetin futbol sahalarına dahil edilmemesini belirterek sert tepki gösterdi. Kayserispor da yaptığı açıklama ile protestolara tepki gösteren kulüpler arasında yer aldı.

Kayseri maçına Fenerbahçe taraftarı alınmayacak

Kayserispor, hafta sonu oynanacak Fenerbahçe maçı için Kayseri İl Güvenlik Kurulu'na müracaat ettiğini açıkladı. İl Güvenlik Kurulu, Kayseri'de oynanacak müsabakaya Fenerbahçe taraftarının alınmamasına karar verdi. Bu karara Fenerbahçe sert çıktı. Sarı-Lacivertli kulüp, bir açıklama daha yayınladı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe: Kara leke kararı ulaştı
Habere Git

"Bu karar Fenerbahçe'ye değil Türk futboluna yapılmış bir ayıptır"

"Bu karar Fenerbahçe'ye değil Türk futboluna yapılmış bir ayıptır" denilerek başlanan açıklamaya, "4 Mart 2023 tarihinde Yukatel Kayserispor ile oynayacağımız müsabaka öncesinde İl Spor Güvenlik Kurulu, ev sahibi takımın talebine istinaden keyfi bir deplasman yasağı kararı almıştır" ifadeleri ile devam edildi.

"Hukuksuzluklar zincirine yeni bir halka eklenmiştir"

Açıklamada "Bu kararla birlikte yıllardır sistematik bir şekilde süregelen ve her ne hikmetse mütemadiyen Fenerbahçe üzerinden gerçekleşen garip olaylar, hukuksuzluklar zincirine yeni bir halka eklenmiştir" ifadeleri yer aldı.

"Her hali ve yönüyle sorgulanması gereken bir karardır"

Fenerbahçe, "Bu karar;
 
●   Makul bir sebebi olmayan
●   Tek taraflı
●   Akıl ve mantıktan uzak
●   Adaletten yoksun
●   Sportif vicdanları yaralayan
●   Rekabetin eşitlik ilkesine aykırı
●   Sporun birleştirici ruhuna aykırı ve ötekileştiren
 
Her hali ve yönüyle sorgulanması gereken bir karardır" diyerek açıklamaya devam etti.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş maçına da deplasman yasağı
Habere Git

Açıklamaya şöyle devam edildi: "Yukatel Kayserispor, 28 Şubat 2023 tarihinde saat 18.09’da yaptığı açıklamada kendilerine ulaşan ve güvenlik sorunu teşkil edebilecek mesajlardan bahsederek İl Spor Güvenlik Kurulu’na başvuruda bulunduğunu ifade etmiştir.
 
Bu başvuru sonucunda İl Spor Güvenlik Kurulu tek taraflı aldığı kararla taraftarlarımıza deplasman yasağı uygulayacağını açıklamıştır"

"Kayserispor, bu istihbaratı nasıl edindi?

"Yukatel Kayserispor, Fenerbahçe taraftarını potansiyel suçlu muamelesine maruz bıraktığı bu istihbarati bilgileri kimlerden ve nasıl edinmiştir? Yukatel Kayserispor’un devletimiz istihbarat birimlerinden bağımsız hareket ettiği başka bir yapı mı vardır?"

"Deplasman yasağı uygulaması 'aldırılan' bir karar mıdır?"

"Yukatel Kayserispor’un tamamıyla içi boş iddialara yönelik bir başvurusu sonucunda İl Spor Güvenlik Kurulu’nun deplasman yasağı uygulaması “ilgili kuruma ‘aldırılan’ bir karar mıdır?” ve 'son günlerde gerilen toplumumuzu bilerek ve isteyerek daha da germek adına atılmış bir adım mıdır?' sorularını akla getirmektedir"

"Bu karar toplulukları ayrıştırmaya daha fazla sebebiyet verecektir"

"Bu karar, birlik ve beraberlik içerisinde yaralarımızı sarmak adına çaba sarf ettiğimiz bu günlerde kurum ve toplulukları ayrıştırmaya daha fazla sebebiyet verecektir. Bu kararın alınmasına giden yolda atılan adımlar sadece Kulübümüze değil Türk futbolu adına yapılmış bir tahribattır"

"Güney Kıbrıs'ta yer alan taraftarımız kendi ülkesinde deplasman yasağına tabi tutuldu"

"Yaşanan paradoks şudur ki; taraftarlarımız takımımızın AEK Larnaca ile oynadığı maçta Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde yerini almış, hem ülkemizi hem takımımızı temsil etmiş, formamızı ve bayrağımızı dalgalandırmış, hiçbir sorun yaşamadan ülkemize dönmüştür. Bugün ise Fenerbahçe taraftarı sebepsiz ve kabul edilemez bir şekilde kendi ülkesinde deplasman yasağına tabi tutulmaya çalışılmaktadır"

"Fenerbahçe taraftarına potansiyel suçlu muamelesi yapmak kimsenin haddi değildir"

"Fenerbahçe taraftarına potansiyel suçlu muamelesi yapmak kimsenin haddi ve hakkı değildir. Yukatel Kayserispor taraftarları Spor Toto Süper Lig’in 5. haftasında evimizde oynadığımız karşılaşmada stadımıza gelmişken bu karar hiçbir şekilde adalete ve rekabetin eşitlik ilkesine sığmamaktadır"

"Yürütmeyi durdurma başvurusu yaptığımızı duyuruyoruz"

"Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bir kez daha bu büyük yanlıştan geri adım atılmasını istiyor, 'her şeye rağmen' hukukun üstünlüğüne inanarak bu karar ile ilgili Kayseri Nöbetçi İdare Mahkemesi’ne yürütmeyi durdurma başvurusu yaptığımızı ve yetkili tüm mercileri göreve çağırdığımızı duyuruyoruz"

"Fenerbahçe’yi sürekli ötekileştiren kararlarınızdan vazgeçin!"

Son olarak, "Fenerbahçe’yi sürekli ötekileştiren, hedef haline getiren şuursuz kararlarınızdan ve hamlelerinizden vazgeçin!" ifadeleri ile açıklamaya nokta koyuldu.

Senin için hazırladığımız haberler