Fenerbahçe'nin yeni transferi Khem Birch'ten Türkiye itirafı: "İlk duyduğumda çok korkmuştum"

04.10.2024 - 13:03 | Son Güncellenme: 04.10.2024 - 13:24

Fenerahçe'nin yeni transferlerinden uzun yıllar NBA'de forma giyen Kanadalı pivot Khem Birch, sarı lacivertli takıma transfer sürecini anlattı. İşte detaylar...

Fenerbahçe'nin yeni transferi Khem Birch'ten Türkiye itirafı: "İlk duyduğumda çok korkmuştum"

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe Beko’nun yaz döneminde kadrosuna kattığı Khem Birch, EuroLeague medya gününde Eurohoops mikrofonlarına konuştu.

32 yaşındaki oyuncu, Fenerbahçe Beko’ya transfer sürecinden Uşak macerasına, 2017’de Fenerbahçe’ye karşı oynadığı EuroLeague finalinden NBA kariyerine kadar birçok konuda samimi açıklamalarda bulundu.

"Ezan sesini sabah ilk duyduğumda çok korkmuştum"

2015-106 yıllarında formasını giydiği Uşak Sportif'e transferiyle ilgili konuşan tecrübeli uzun, “Önce İzmir’e gittiğimi hatırlıyorum. Arabayla Uşak’a doğru giderken sürekli aklımdan ‘daha ne kadar uzak, daha ne kadar uzak?’ diye geçiriyordum (gülüyor). Buna rağmen gitmeye devam ediyorduk, geldiğimizde ‘vay, burası hiçbir yerin ortasında bir yer’ diye düşünmüştüm (gülüyor). Yine de eğlenceli bir deneyimdi, tabii ilk başta zordu. Özellikle de sabah ezanına alışmak zordu. İlk duyduğumda çok korkmuştum, yatak odamdaydım ve sabah beş, altı gibi sabah ezanını duymuştum. Korkudan kalkıp salona gittiğimi hatırlıyorum, gerçekten çok korkmuştum. Yine de harika bir yıl geçirdik, bugün bile o takımdaki oyuncularla bir grubumuz var. Halen konuşuyoruz. O takımdaki diğer Amerikalı oyuncularla bir grup kurduk ve halen konuşuyoruz. Aramızda bir bağ oluştu, o sezon bir alt lige düşmemiz bekleniyordu ama Playofflara kalmıştık. Dediğim gibi çok özel bir yıldı.” dedi.

"2017 Fenerbahçe Beko EuroLeague tarihinin en yetenekli takımlarından bir tanesiydi"

2017’de Olympiakos formasıyla EuroLeague finaline Fenerbahçe’ye karşı kaybeden Khem Birch, "O takım EuroLeague tarihinin en yetenekli takımlarından bir tanesiydi, ayrıca finali İstanbul’da oynamıştık. O yüzden bilmiyorum, o takıma karşı koymak zor. O maç bana bu yıl Olimpiyatlarda Fransa’ya karşı Paris’te oynadığımız çeyrek finali hatırlatıyor. Öyle bir takımı iç sahada yenmek gerçekten çok zor.” ifadelerini kullandı.

"Fenerbahçe'ye transferim iki günde gerçekleşti"

Fenerbahçe Beko'ya transferine de değinen 32 yaşındaki pivot, “Evet, teklif aldığım sırada tatildeydim. Hatta şu an kıyafetlerim bile yanımda değil, hala kıyafetlerimin hepsi Kanada’da. Tatil için buralardaydım, sonrasında menajerimi gördüm ve bana ‘Fenerbahçe’de bir durum olduğunu’ söyledi. Menajerimi gördükten sadece iki gün sonra Fenerbahçe’ye geldim. Bu fırsatı değerlendirmek istedim çünkü halen kendimi kanıtlamak istiyorum, halen kanıtlayacak çok şeyim olduğunu düşünüyorum. Halen basketbola verecek çok şeyim var, dizim yüzünden iki yıl basketbol oynayamadım. Halen üst düzey basketbol oynayabileceğimi hissediyorum.

"Şu an için en iyisi sahada en iyi yaptığım şeyleri yapmak"

İki yıl önce yaşadağı ağı sakatlığa da değinen Birch, “Halen kendimi aynı oyuncu gibi hissediyorum, elbette eskiden olduğu kadar hareketli değilim ama halen aynı oyuncu olduğumu hissediyorum. Daha fazlasını yapabileceğimi düşünüyorum ama şu an için en iyisi sahada en iyi yaptığım şeyleri yapmak. Yani ribaund almaktan, şutları bloklamaktan, savunma yapmaktan ve sert oynamaktan bahsediyorum. Ayrıca sayı atabileceğimi hissediyorum, muhtemelen köşe üçlüklerini atabilirim ama takımıma en iyi şekilde yardımcı olabileceğim alan bu değil. Bence şu an için takımın kazanmasına ne yardımcı olacaksa onu yapmam lazım, yaşlandıkça farklı şeyleri de yapabilirim.” şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler