Max Meyer: İnanılmaz bir taraftar grubuna sahibiz

İsa Kethüda
05.09.2021 - 13:45 | Son Güncellenme: 05.09.2021 - 16:21

Fenerbahçe haberleri... Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'nin yeni transferi Max Meyer, basının sorularını yanıtladı. Meyer, "İnanılmaz bir taraftar grubuna sahibiz" dedi. İşte detaylar...

Max Meyer: İnanılmaz bir taraftar grubuna sahibiz

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe'nin yeni transferi Max Meyer, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Büyük bir kulüpte olduğumu düşünüyorum"

Fenerbahçe'de olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Meyer, "Burada olmaktan dolayı çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Buradaki ilk izlenimlerim çok iyi. Büyük bir kulüpte olduğumu düşünüyorum, organize bir kulüpte olduğumu düşünüyorum. Aynı şekilde tesisimiz de, sahamız da çok iyi. Fenerbahçe için oynamak için sabırsızlanıyorum. 

Hazırlıkları nasıl, şu anda hazır mı?

Söylemiş olduğunuz gibi sezon öncesi kampı geçirmemiştim ama kendi adıma bireysel olarak çok çalıştığımı söyleyebilirim. İyi durumda olduğumu da aynı şekilde söyleyebilirim. Bu süre içerisinde takım arkadaşlarımı da tanımak durumundayım, onlarla beraber idman yapmak durumundayım. Ama fiziksel olarak iyi durumda olduğumu söyleyebilirim. Gelecek içinde sabırsızlanıyorum şu an itibarıyla.

Kendisinin beklentisi neler?

Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Gerçekten büyük bir kulüpte olduğumu hissediyorum ve her şeyimle burada olduğumu ifade etmek istiyorum. İyi bir durumda olduğumu düşünüyorum, aynı şekilde takımın da iyi olduğunu söyleyebilirim. Teknik direktörümüzün de aynı şekilde çok iyi olduğunu söyleyebilirim. İdmanlarımız sert ve yoğun geçiyor ama benim zaten sevmiş olduğum idman şekli de bu şekilde. Dolayısıyla ben de burada olduğum süre boyunca başarılı olmak istiyorum. Kulübün bir şampiyonluk hedefi var ve şampiyon olmak için ben de elimden gelenin en iyisini yapmak istiyorum. Aynı şekilde maçlarımızı yaparken çoğu zaman topa sahip oluyoruz, dolayısıyla bu da beni besleyecek bir durum maç içerisinde. Umarım bu yıl bizim adımıza başarılı bir yıl olur. 

6 numara hakkında

Ben burada şu an itibarıyla Fenerbahçe'yi düşünüyorum, buraya odaklanmış durumdayım. Dolayısıyla bir ya da iki yıl sonrasını şu an itibarıyla düşündüğümü söyleyemem. Dolayısıyla benim burada işimi yapmam gerekiyor, Fenerbahçe için çalışmam gerekiyor.

Forma niçin elimden gelen mücadeleyi göstermem gerekiyor. 6 numaralı forma boştaydı, aslında ben daha önce 7 numaralı formayı giyiyordum ama 7 numaralı forma boşta olmadığı için 6'yı tercih ettim. O da benim favori numaralarımdan.

"Süper Lig'i takip etme fırsatım oldu"

Bazı zamanlar da Süper Lig'i takip etme fırsatım oldu. Zaten Almanya'da da çok fazla Türk yaşıyor ve Türk olanların içerisinde benim arkadaşlarım da var, Fenerbahçeli arkadaşlarım da var. Dolayısıyla takip etme fırsatım oldu. Zaten Türkiye'de Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe maçları oldukça çetin geçiyor, mücadeleci bir şekilde geçiyor. Dolayısıyla ligi bildiğimi söyleyebilirim. Zor bir lig, agresif bir lig burası. Ama ben iyi bir takım olduğumuzu düşünüyorum, derin bir kadroya sahip olduğumuzu düşünüyorum, kalitemizin de buna uygun olduğunu düşünüyorum. Zaten rekabetlen beraber kalitenin de artacağına inanıyorum.

"Hasan Ali Kaldırım'la görüştüm"

Hasan Ali Kaldırım'la çok zaman önce görüşmüştüm. 3-4 yıl önceydi sanırım. O buradayken konuştuğumuz dönemler de Burası için çok büyük bir kulüp olduğunu her zaman ifade etmişti bana. Buradaki ambiyansın, taraftarın oldukça büyük olduğunu söylemişti. Ben de burada olmaktan dolayı şu an itibarıyla çok mutluyum.

"8 numarada oynamak benim için daha iyi"

Benim en rahat ettiğim pozisyon ortada oynamak. 6 numara, 8 numara ya da 10 numara pozisyonunda oynamak için iyi ama 8 numarada oynamak benim için daha iyi. Ama 6 numarada da kendimi iyi hissettiğimi söyleyebilirim. Schalke'de oynarken 10 numara pozisyonunda oynamıştım ama son 2 yıl itibarıyla biraz daha geride oynamaya başlamıştım 6 ve 8 numaralarında oynamaya devam ettim. Sanırım beni iyi hissettiren pozisyonlar bunlar.

Fenerbahçe derbis hakkında...

Büyük bir derbi olduğunu düşünüyorum. Zaten Almanya'da Schalke ve Borussia Dortmund derbileri oldukça önemli ama buradaki derbinin çok daha büyük bir derbi olduğunu düşünüyorum. Sanırım 2012-13 yılıydı Galatasaray maçında atmosferi çok iyiydi. Ben de aynı şekilde sabırsızlıkla bu maçları oynamayı bekliyorum. Burada da taraftarımızın daha iyi bir atmosfer yaratacağını düşünüyorum maçlar içerisinde. İnanılmaz bir taraftar grubuna sahibiz. Futbol için yaşıyorlar, futbol için hayatlarını sürdürüyorlar. Gerçekten inanılmazlar" dedi. 

Senin için hazırladığımız haberler