Fenerbahçe'nin yeni yeteneği Arda Güler

Salim Manav
03.04.2021 - 12:19 | Son Güncellenme: 03.04.2021 - 12:30

Son dakika Fenerbahçe haberleri... Fenerbahçe yeni yeteneğini altyapıda buldu. Sarı lacivertlilerde ön plana çıkan isim Arda Güler oldu. Tahir Karapınar, Arda Güler'in değerlendirilmesini Emre Belözoğlu'na iletti. Detaylar haberimizde...

 Fenerbahçe'nin yeni yeteneği Arda Güler

Barış ŞEHİRLİOĞLU-AJANSSPOR

Fenerbahçe'de son dönemde altyapıdan geçmişe oranla yetenekli oyuncular çıkmaya başladı. Bunun son örneği Arda Güler oldu. Altyapı koordinatörü olarak Tahir Karapınar, teknik sorumlu Emre Belözoğlu ile uyum içerisinde çalışırken gelecek vadeden oyuncuların da değerlendirilmesi için tavsiyede bulunuyor.

Gençlerbirliği'nden transfer edildi

Ocak ayında profesyonel sözleşme imzalanan Arda Güler bir süredir A Takım ile antrenmanlara çıkıyor. 16 yaşındaki yeni yeteneğin idmanlarda kadrodaki tecrübeli oyuncular ile uyum içinde çalışması da dikkat çekiyor. Genç oyunculara önem veren teknik sorumlu Emre Belözoğlu da Arda'yı çalışmalar sırasında dikkatle takip ediyor. Esas mevkisi 10 numara pozisyonu olmasına karşın merkez orta sahada  oynayabilen sol ayaklı yeni yetenek 2019 Şubat'ta Gençlerbirliği altyapısından Fenerbahçe’ye geldi. Arda Güler sarı lacivertli takımın alt yaş gruplarında oynadıktan sonra A Takım'a kadar yükselmeyi başardı.

2023 yılına kadar sözleşmesi bulunan Arda Güler kendisine idol olarak Fenerbahçe’nin efsane kaptanlarından Alex De Souza’yı alıyor, teknik sorumlu Emre Belözoğlu’na da büyük sevgi ve saygı duyuyor. Genç futbolcu, Belözoğlu ile çektirdiği fotoğrafı sosyal medya hesabının profil resmi yaptı. Arda Güler’in sarı lacivertlilerdeki gelişimi adım adım izlenecek ve acele edilmeden takıma dahil edilmesi hedefleniyor.

Mikael Askarov da dikkat çekti

Fatih Yiğit Şanlıtürk, Osman Ertuğrul Çetin, Uğur Kaan Yıldız sarı lacivertlilerin bu sezon yeni genç oyuncuları oldu. Kasım ayındaki milli arada Fenerbahçe, Fatih Karagümrük ile hazırlık maçı oynarken sol bekte görev verilen Mikael Askarov dikkat çekmişti. Kazakistan asıllı olan genç oyuncu Fenerbahçe’nin U19 takımında forma giyiyor.

Senin için hazırladığımız haberler