Fenerbahçe'ye kumpas kuranlarla hesaplaşacağız

04.06.2021 - 12:21 | Son Güncellenme: 04.06.2021 - 13:09

Son dakika haberleri. Futbolda Şike Kumpası davası kararlarını değerlendiren Fenerbahçe Başkanı Ali Koç "Bize kumpas yapanlarla hesaplaşacağız" dedi.

Fenerbahçe'ye kumpas kuranlarla hesaplaşacağız

AJANSSPOR - HABER

 

2016 yılında Fenerbahçe Spor Kulübü, tarafından açılan ve bugün tarihi kararlarla sonuçlanan Futbolda Şike Kumpası davasını yerinde izleyen Başkan Ali Koç, kumpası kuranlarla ayrıca hesaplaşacaklarını söyledi. Koç, "Ülkemize çok büyük zarar verdiler. Biz de bunlardan bir tanesiyiz." dedi. 

"3 Temmuz mağdurlarının masum olduğunun..."

Başkan Ali Koç, sürece dair görüşlerini bildirmeden önce kulübün avukatı Naim Karakaya'ya söz verdi. Fenerbahçe'nin masumiyetinin ıspatlandığını vurgulayan Karakaya, "3 Temmuz’da yapılanın hukuka aykırı bir operasyon olduğu, hukuk dışı odaklarca planlandığı ve odaklandığı aslında bu formaların paravan olduğu ve 3 Temmuz’a dahil olan tüm Fenerbahçe camiasının masum olduğu net olarak ispatlanmıştır" dedi.

Mahkemenin önemli cezalar verdiğini belirten Karakaya, "İftiradan ceza vermiştir. 3 Temmuz mağdurlarının masum olduğunun yargı eliyle teslimidir. Bunlar bu sürecin tamamen suç unsuru olduğunun tespitidir. Bugün veriler kararlar doğrultusunda yargıtaydaki 3 Temmuz dosyasının da en kısa zamanda bitirilmesi ve orada yargılananların beraat etmesini istiyoruz" diye konuştu.

Avukat Fethi Pekin de, süreci adım adım takip edeceklerini anlatarak, "Çeşitli adımlar da atılacaktır. Zamanla bunları sizinle paylaşacağız. Bir buruk sevinç var. Herkesin bildiği gibi alnımızın akıyla yolumuza devam edeceğiz. Allah bir daha bugünleri ne Fenerbahçe camiasına ne de ülkemizin güzel insanlarına yaşatmasın" dedi. 

Ali Koç: Verilen zarar ölçülemez!

Avukatların ardından yeniden söz alan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Keşke bugünleri yaşamasaydık. Bu süreci takip eden tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim. Fenerbahçe'nin bir pazar sabahı başlayan ve bugünlere kadar sürerek, maddi manevi büyük zararlara uğratan bu davada, çok önemli bir dönüm noktasına geldik. Hukuken henüz bitmedi. Hukuki sonuçlar ne olursa olsun, Fenerbahçe'ye yaşatılanlar, Fenerbahçe'nin ve milyonlarca taraftarının yaşadıkları, hiçbir hukuki sonuçla ölçülemez" dedi.

İnsanları intihara sürüklediler 

10 yıllık süreçte insanların intihara sürüklendiğini hatırlatan Koç: "3 Temmuz Şike Kumpası davasında kul hakkı yediler. İnsanlar intihar etti. Bir de bu işin yan aktörleri var. O gün rüzgâra göre hareket edip, şak şak tutanlarla da hesaplaşacağız... Bu insanların bu kadar güç sahibi olmaları, devletin kılcal damarlarına sızarak istedikleri her şeyi yapacak hale gelmeleri... Allah, bugünleri Türkiye'ye bir kez daha göstermesin. Bundan yeterince ders alınması lazım. Bizim için daha gidecek çok yol var. Bunun hesabını soracağımız daha çok kurum ve kişiler var. Biz şu an mutlu değiliz. Bu camia hakkını alana kadar mücadele edeceğiz. Fenerbahçe'ye kumpas kuranlarla hesaplaşacağız!" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler