Fenerbahçe’ye kumpasa binlerce yıl ceza

04.06.2021 - 13:03 | Son Güncellenme: 04.06.2021 - 17:08

Fenerbahçe haberleri... Bugün, "Futbolda Şike Kumpası" davasının kararları duyuruldu. Mahkeme heyeti, 88 sanık hakkında binlerce yıllık hapis cezası açıkladı. İşte detaylar...

Fenerbahçe’ye kumpasa binlerce yıl ceza

AJANSSPOR - Barış ŞEHİRLİOĞLU

 Fenerbahçe 10 yıl süren davasını kazandı. Futbolda Şike Kumpası Davası açıklanan kararlar ile yargılama aşaması sona erdi. Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu 23. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada Mahkeme heyeti 88 sanık hakkındaki kararlar açıklandı.

Karar Davasına Fenerbahçe Başkanı Ali Koç Yöneticiler Selahattin Baki, Mustafa Kemal Danabaş ve Hukuktan sorumlu yönetici Fethi Pekin ve beraberindeki ekip sarı lacivertli kulübü temsilen katıldı.

"Binlerce yıllık tarihi ceza..."

Sanıklara mahkeme heyeti yüzlerce yıldan başlayıp binlerce yıla ulaşan tarihi cezalar verildiğini açıkladı.
Mahkemenin açıkladığı kısa kararlar şöyle;


Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca: Gizliliği ihlal, belgede sahtecilik ve iftira suçlarından bin 406 yıl hapis cezası.


Futbolda şike" soruşturma sürecini başlattığı iddiasıyla yargılanan eski polis memuru Lokman Yanık: 161 yıl 8 ay hapis cezası.

Futbolda şike soruşturmasında dönemin İstanbul Organize Suçlar ile Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç: 1972 yıl 10 ay hapis cezası.

 

Futbolda şike soruşturmasını ilk başlatan polis Ahmet Kalender: En az 588 yıl hapis cezası.

 

Futbolda kumpası davasında artık Yargıtay süreci başlayacak. Gerekçeli karar açıklandıktan sonra Yargıtay dosyayı inceleyerek kesin kararını verecek. Fenerbahçe’nin beklentisi adli yıl tatili öncesinde Yargıtayın kararını açıklaması.

Camiadan büyük destek

Fenerbahçe Yargıtay kararının ardından da kulübü maddi ve manevi zarara uğratan her kurum ve kişiye karşı hukuk mücadelesi başlatacak. Sarı lacivertliler yüklü miktarda tazminat dava süreçlerini başlatacak.

 

Fenerbahçe’nin iletişimden sorumlu yönetici Metin Sipahioğlu başta olmak üzere Gökhan Gönül Twitter üzerinden haklıyı davalarını kazandıklarını ifade eden tweetler attılar.

 


Sosyal medyada kararlar olumlu yankı bulurken sarı lacivertli taraftarlar hakkın yerini bulduğunu ifade eden tweetler attılar. Geçmişte yaşananları hatırlatan tweetler de vardı. Ayrıca, "3 Temmuz'un hesabı sorulacak" başlığı ile "Şike" ve "UEFA" başlıkları da Trend Topic listesine girdi

Senin için hazırladığımız haberler