Fenerbahçe'nin sezonu kapatan yıldızı 2680 km geldi ve ameliyat oldu

Burak Alaca
26.10.2023 - 17:57 | Son Güncellenme: 28.10.2023 - 16:01

Fenerbahçe Beko'nun yaz aylarında transfer edip Litvanya Ligi ekibi BC Wolves Vilnius'a kiraladığı Arturs Zagars sakatlığının ardından ameliyat oldu.

Fenerbahçe'nin sezonu kapatan yıldızı 2680 km geldi ve ameliyat oldu

AJANSSPOR-HABER

Türk Hava Yolları EuroLeague'deki temsilcimiz Fenerbahçe Beko'nun yaz aylarında imza attırıp Litvanya Ligi (LKL) ekibi BC Wolves Vilnius'a kiraladığı Letonyalı guard Arturs Zagars yaşadığı sakatlığın ardından başarılı bir operasyon geçirdi.

Kilometrelerce geldi ameliyat oldu

BC Wolves forması ile geçirdiği diz sakatlığı (ACL-MCL) sonrası sezonu kapatacağı açıklanan 23 yaşındaki oyuncu Litvanya'nın Vilnius kentinden tedavi görmek üzere İstanbul'a geldi. 1.90'lık oyun kurucu bugün Altunizade Acıbadem Hastanesi'nde başarılı bir operasyon geçirdi.

Görüntüler can sıktı

Yıldız oyuncu BC Wolves'un Litvanya Ligi'nde Lietkabelis ile oynadığı karşılaşmanın 4. çeyreğinde rakip potaya hücum ederken rakibiyle çarpıştı ve acı içinde, dizini tutarak kendisini yere bıraktı. Zagars o ana kadar karşılaşmada 21 sayı, 2 asist ile mücadele ediyordu.

İlgini Çekebilir
EuroLeague yıldızları Fenerbahçe şampiyonluk adayı dedi!
Habere Git

Fenerbahçe geri çağırabilirdi

Fenerbahçe'nin Arturs Zagars'ı kiralık olarak Litvanya ekibini gönderirken yaptığı anlaşmaya sezon içinde oyuncuyu geri çağırma maddesi de eklenmişti. Eğer 23 yaşındaki guard sakatlanmasaydı Sarı-Lacivertliler tarafından sezon içinde takıma çağırılabilirdi.

Dünya Kupası'nda parladı

Yaz aylarında kulüpsüz durumda olan Zagars, Dünya Kupası'nda Letonya forması ile turnuvanın yıldızlarından oldu. 23 yaşındaki oyuncu 6 maçta forma giydiği ve ülkesinin 5. sırada tamamladığı turnuvada 14.2 sayı, 6.0 asist ortalamları ile mücadele etti. Sonrasında Baskonia, ALBA Berlin gibi EuroLeague ekiplerinin de ilgilendiği oyuncu seçimini Fenerbahçe'den yana kullanmıştı.

Sakatlık üstüne geldi sakatlandı

Fenerbahçe yaz aylarında NBA ekibi Cleveland Cavaliers'tan transfer ettiği Brezilyalı guard Raul Neto'nun patellar tendonundan yaşadığı ağır sakatlığın ardından bir transfer arayışına girmişti. 31 yaşındaki Brezilyalının sakatlığı sonrası takıma katılan Zagars'ta takım arkadaşıyla aynı kaderi paylaştı.

İlgini Çekebilir
Bu sezon da yıldızlar karılmayacak!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler