Ferrari F430 nasıl bir araba? Ferrari F430’un özellikleri nelerdir? Performans seviyesi nasıldır?

06.07.2018 - 02:42 | Son Güncellenme: 06.07.2018 - 05:42

Ferrari F430 nasıl bir araba? Spor araba severlerin en çok ilgilendiği model olan Ferrari ile ilgili merak edilen detayları haberimizde bulabilirsiniz. Ferrari F430’un özellikleri nelerdir? Performans seviyesi nasıldır? İşte detaylar…

Ferrari F430 nasıl bir araba? Ferrari F430’un özellikleri nelerdir? Performans seviyesi nasıldır?


Ferrari F430 nasıl bir araba? Spor araba severlerin en çok ilgilendiği model olan Ferrari ile ilgili merak edilen detayları haberimizde bulabilirsiniz. Ferrari F430’un özellikleri nelerdir? Performans seviyesi nasıldır? F430’u sizler için test ettik. İşte detaylar…

Ekim 2004 yılında, Ferrarinin son olarak kullandığı F355-F1 şanzımanın ardından F serisi Ferrari F430 modeli ile beraber geri döndü.

Bir Ferrari efsanesi 360 modelinden sonra yuvarlak hatları, ön ve arka tampondaki oval tasarımı ve klasikleşen arka stopları ile Pininfarina stilini F430’da konuşturdu.

F430 sadece performans ile dikkatleri çekmedi. Yol tutuş, kullanım rahatlığı ve şehir içi kullanımda Porche 911 ile yarışacak bir otomobil olarak takdir topladı. Arabanın piyasaya sürüldüğünden bu yana aldığı siparişlerde bunu kanıtlar nitelikte.

Öte yandan iç mekanda ise klasikleşmiş spor Ferrari havasını tatmamak mümkün değil. Sarı göstergeler bir İtalyan otomobilinin içinde olduğunuzu hatırlatıyor. 3 modlu direksiyon ise Ferrari’nin Formula 1 aracından esinlenerek tasarlanmış.

Alıştığımız bir başka özellik Ferrari'nin motorlarını cam bir kapakla örtmesi ve kenarlarda yer alan ızgara ile estetik bir görüntü sunması..Bu arabada da bunu fazlasıyla görüyoruz. Ferrari'nin adeta tasarımcılara dizayn mühendislere ise performans dersi vererek ürettiği bu model çoktan efsaneler arasında yer almaya başardı.

İnceleme: Deniz ŞEN

Senin için hazırladığımız haberler