Fevzi Tuncay: Galatasaray ve Fenerbahçe'yi reddettim

18.04.2020 - 20:28 | Son Güncellenme: 18.04.2020 - 20:36

Beşiktaş'ın bir dönemine damga vuran Fevzi Tuncay, kariyerinde Siyah-Beyazlılar dışında büyük takımda forma giymeme kararını aldığını, bu sebeple Galatasaray ve Fenerbahçe'den gelen teklifleri reddettiğini söyledi

Fevzi Tuncay: Galatasaray ve Fenerbahçe'yi reddettim

Kariyerinde Beşiktaş, Gaziantepspor, Samsunspor, Malatyaspor ve Diyarbakırspor gibi kulüplerin formasını giyen Fevzi Tuncay; Ajansspor'un canlı yayını konuğu oldu.

AJANSSPOR - ÖZEL

Koray Geçgel'in sorularını yanıtlayan Fevzi Tuncay, dikkat çekecek açıklamalarda bulundu. Özellikle Beşiktaş formasını giydiği dönemde Türk futbolunun en çok konuşulan isimlerinden birisi olan Fevzi Tuncay, Siyah-Beyazlılardan ayrıldığı dönemde Galatasaray'dan teklif geldiğini, ancak bunu kabul etmediğini ilk kez açıkladı.

Beşiktaş'ta forma giydiği dönemde ve ayrılırken önemli teklifler aldığını ifade eden Fevzi Tuncay, "2002-2003 sezonunda Beşiktaş'tan ayrıldım. 9 yılımı geçirmiştim ve 100. yılda orada olmak istedim ama kulüpten böyle bir istek oldu. Beşiktaş'tan başka büyük bir kulüpte forma giymemeye karar vermiştim. Galatasaray'dan da teklif gelmişti. Ankaragücü ve Denizlispor da istemişti ama ben Samsunspor'a gittim. Beşiktaş'ta oynadığım 2. ya da 3. sezonda Fenerbahçe'den de transfer teklifi gelmişti. O dönem Şadan Kalkavan ile yüz yüze görüşmüştük. Kendisine teşekkür ettim, Beşiktaş'tan başka bir yere gitmek istemiyordum" dedi.

"Süleyman Seba sayesinde transfer oldum"

Babasının Galatasaraylı olmasına rağmen Beşiktaş'ı tercih ettiğini belirten Fevzi Tuncay, gerekçe olarak ise şu ifadelere yer verdi:
"17 yaşında Muğlaspor'da oynarken, Süleyman Seba'nın direkt Muğla'ya gelmesi Beşiktaş'a gitmek konusunda karar vermemde etkili oldu. O dönemde Alp Yalman ile de görüşüyorduk. Trabzonspor, Gençlerbirliği ve Antalyaspor da beni çok istemişti. Başkanın odasına gidip Süleyman Seba'yı orada görünce, benim fikrimin sorulmasına bile gerek yoktu. Babam Galatasaraylı olduğu için arada kalmıştı ama Süleyman Seba gelince fikrini değiştirdi ve Beşiktaş'a gitmiş oldum. "Keşke Galatasaray'a gitseydim" diye hiç pişmanlık duymadım. İyi de karar verdiğimi düşünüyorum."

"Hagi bana, 'Deli misin?' diye sordu"

2000 yılında oynanan ve unutulmaz Galatasaray maçında yaşadıklarını anlatan deneyimli futbol adamı, şanssız bir an yaşadığını ve topu ıskalayarak takımının gol yemesine sebep olduğunu hatırlattı. Kariyerinin en iyi maçlarından birisini oynadığına dikkat çeken Fevzi Tuncay, "O topun orada sekmesi ve gol olmasıyla bir anda bir sürü şey kafamdan geçti. O dakikaya kadar sahanın en iyisiydim. Hagi ile bir pozisyonumuz oldu, şutunu çıkardım. Sonra bana dönüp "Sen deli misin?" diye sordu. Ben de "Evet deliyim" dedim. Bugün bana gol atamayacaksınız demiştim. Ancak maalesef maç 1-1 bitti. Harika oynadığım bir maçtı. Bir tane hata, bütün doğruların yokmuş gibi görünmesine sebep oldu" diye belirtti.

Alex mi, Hagi mi?

Hagi ile Alex kıyaslamasının doğru olmadığını söyleyen Tuncay, "Alex'in de Hagi'nin de farklı özellikleri vardı. Hagi tamamen takımı yöneten, skor gücü yüksek, sonuca doğrudan etkisi olan bir futbolcuydu. Alex'in de aynı özellikleri vardı, oyunu iki yönlü oynayabiliyordu. "Hagi mi, Alex mi?" dersek ikisine de ayp etmiş oluruz. İkisi arasında ayrım yapmak doğru olmaz. Türkiye Kupası finalinde Hagi'nin de penaltısını kurtarmıştım ve kupayı kazanmıştık" dedi.

"Beşiktaş kaleci sorunu yaşamaz"

Beşiktaş'ın yetenekli genç kalecilere sahip olduğunu belirten Fevzi Tuncay, "Beşiktaş'ta Ersin Destanoğlu, Utku Yuvakuran ve Doğukan Özkan yetenekli kaleciler. Özellikle Ersin konusunda biraz hassasım, maç oynadığı takdirde belli bir noktaya geleceğini ve Beşiktaş'ın uzun süe kaleci sorununu ortadan kaldıracağını düşünüyorum. Bu durum milli takıma da artı olarak yansıyacaktır. Adanasporlu İrfancan Eğribayat da çok yetenekli bir kaleci. Bu kalecilerin geleceğinin olduğunu düşünüyorum" ifadelerine yer verdi.

Senin için hazırladığımız haberler