Fikret Orman: O kararlarda Çebi'nin de imzası var

Feride Kara
25.12.2021 - 17:44 | Son Güncellenme: 25.12.2021 - 18:11

Beşiktaş Mali Kongresi’nde kesin ihraç talebiyle disipline sevki için verilen önerge kabul edilen eski başkan Fikret Orman açıklamalarda bulundu.

Fikret Orman: O kararlarda Çebi'nin de imzası var

Beşiktaş eski başkanı Fikret Orman'ın kesin ihraç talebiyle disipline sevki için 114 imzalı dilekçe divan kuruluna verildi. Fikret Orman'ın ihracı istemiyle disipline sevk edilmesi yönündeki önerge, oy çokluğu ile kabul edildi. Beşiktaş Kulübünde Fikret Orman başkanlığında 01.01.2019-12.05.2019 döneminde görev yapan yönetim kurulu idari yönden ibra edilmedi.

Orman kendini savundu

Bu gelişmelerin ardından Beşiktaş eski başkanı Fikret Orman açıklamalarda bulundu. İşte Orman'ın açıklamaları  "Kongreye katılacaktım ama bu rapor ortaya çıkınca ve algı oyunları başlayınca katılmama kararı aldım. İbra olup olmamak önemli değil. Netice itibariyle ortada bir rapor var. Raporla alakalı artık yargı adım atacak. 

İlgini Çekebilir
Tarihi karar çıktı. Fikret Orman ibra edilmedi!
Habere Git

Del Bosque, Ferrari, Abdullah Avcı sözleşmelerimiz olmadı

Ortada 102-103 milyon euroluk bir meblağ var. Bu meblağın hangisi bizim dönemimizi ilgilendiriyor, onu da bilmiyorum. Bizim dönemimizde küçük ufak tefek olabilir ama Del Bosque, Ferrari, Abdullah Avcı gibi birçok konulu sözleşme feshimiz hiç olmadı.

Yaptıkları çok alçakça bir şey

Çok alçakça bir şey bu yapılan. Algı yaratılıyor. 102 milyonluk bir meblağ var. İyi tarafından bakacak olursak somut bir şey konuşuyoruz artık. Türk yargısıyla bunları takip edeceğiz. Bundan sonra artık hukuk konuşacak.

İbra olup olmamak önemli değil

İbra olup olmamak çok önemli değil. Biz bu raporu görmedik. Bu raporla alakalı yargı yolu somut. Bugüne kadar afaki, gökteki kuşlar, dedikodular dinliyorduk. İki senenin üzerine bu rapor ortaya çıktı. Bu rapor aslında kulübe daha evvel geldi, ben biliyorum.

Kararlarda Ahmet Nur Çebi'nin imzası var

Araştırılan dönemin bir kısmı Yıldırım Demirören'in dönemini içeriyor. Bizim olduğumuz dönemde, ilginçtir, şu anda bu raporla alakalı işler yapan Ahmet Nur Çebi vardı. Çoğu kararlarımız, icra kararlarıydı ve finansmanı Beşiktaş'ta hep Ahmet Bey yönetirdi.

Kavganın bile delikanlılığı vardır

Kavganın bile delikanlılığı vardır. Böyle bir şey hayatımda görmedim. 6.5 senede icra başkanı olan, şimdi başkan. CFO'muz şimdi genel müdür. Ahmet Nur Çebi'nin başkanlığında yapıldı. Sonra Erdal Torunoğulları. Sonra Umut Güner ile Emre Kocadağ var.

 Serdar Bilgili'nin kongresinde olanlar

Ben kimseden korktuğum için değil, kongrede oluşabilecek nahoş ortamların Beşiktaş ile anılmasına ve benim de o fotoğrafların içinde olmaya gönlüm el vermedi. Serdar Bilgili'nin bir kongresinden sonra yaşanan olaylar, hala hatıralarımızda.

Ultrason cihazı konuşuluyor

Ultrason cihazının ne olduğunun falan konuşuluyor olması üzücü. Ben bunları başka kulüplerde görmüştüm, bizde olmaz diyordum ama bu nifak tohumları, Beşiktaş'ta yer etmiştir. Bundan sonraki süreçte de bunlar geri dönüp çalışacaktır dedi. 

Fulya davası Ahmet Nur Çebi'ye aitti

Fulya davasında sorumlu kişi Ahmet Nur Çebi idi. O bakıyordu bu işe. Beşiktaş’ın Fulya projesinde zararı var. Raporda niye Fulya davası yok?
   

Senin için hazırladığımız haberler