A Milli Erkek Voleybol Takımı, Dünya Şampiyonası'nda İlk Kez Gruptan Çıktı

İsa Kethüda
31.08.2022 - 15:45 | Son Güncellenme: 31.08.2022 - 17:51

Dünya Şampiyonası'nda Filenin Efeleri, Kanada karşısında ilk seti alarak tarihinde ilk kez son 16'ya kalmayı başardı. Milliler Kanada'yı 3-0 yendi.

A Milli Erkek Voleybol Takımı, Dünya Şampiyonası'nda İlk Kez Gruptan Çıktı

AJANSSPOR-HABER

A Milli Erkek Voleybol Takımı, FIVB Dünya Voleybol Şampiyonası üçüncü maçında Kanada karşısında setlerde 1-0 öne geçerek son 16 turuna kalmayı garantiledi. Filenin Efeleri, rakibi Kanada'ya hiç şans tanımayarak, maçı 3-0 kazanmayı başardı. Milliler, bu galibiyet ile Olimpiyat elemelerine katılmaya da hak kazandı.

Türkiye bu maçın ardından İtalya'nın gerisinde grupta 2. sırada yer aldı. Üst turu garantileyen Filenin Efeleri'nin son 16'daki rakibi grup maçlarının sona ermesiyle belli olacak.

 

Türkiye, ilk seti 25-23 kazanmayı başardı. İkinci sette de başarılı oyununu sürdüren Filenin Efeleri, bu bölümü de ilk sette olduğu gibi 25-23 önde tamamladı. Maçın son setini ise milliler, 25-17 kazandı.

Akif Üstündağ: "30 Ağustos'un ardından bir zafer de burada elde ettik"

Maçın ardından açıklama yapan TV Başkanı Akif Üstündağ: "Çok önemli. Tarihinde ilk kez. 56 yıl sonra ilk galibiyetle başladık. Bu turnuvanın sıralamasında 12. sıraya geldik. Büyük bir başarı elde ettik. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Türk halkına şükranlarımı sunuyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın ardından bir zafer de burada elde ettik. Bundan sonra gelecek rakibi bekliyoruz. Rakibe göre hedefimiz ilk 8'e kalmak." dedi.

"Olimpiyat Elemesine kalmayı garantiledik"

Akif Üstündağ, "Biz şu anda Olimpiyat Elemesine kalmayı garantiledik. Türkiye erkek voleybolda tarihinde ilk kez... Türk voleybolunun Türkiye'nin gururu olacağını geldiğimiz günden beri söylüyorduk. Olimpiyatlara gitmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Bazıları buraya çıktık diye üzülmüştür"

Milli takım antrenörü Nedim Özbey ise şöyle konuştu: "Çok mutluyum. Kalkınma planlarını yıllardır yapıyorum. Hayatımı voleybola vermiş bir insanım. Bazıları buraya çıktık diye üzülmüştür. Çocukların hakkını vermek lazım. Bunların hepsi çalışma sonunda olan şeyler. Muthiş bir oyun, müthiş bir galibiyet. 56 yıl sonra ilk defa galip geliyoruz. Ardından ilk defa üst tura çıkıyoruz. Ama bir türlü de kimseye anlatamıyoruz derdimizi. Hayatını teslim etti Türk voleyboluna Nedim hoca. Bu çocukların hakkını verin. Çok doluyum kusura bakmayın. Çocukların yapmış olduğu özverili çalışmadan dolayı onları kutluyorum."

Burutay: "Türkiye'nin nerelerde oynaması gerektiğini herkese göstereceğiz"

Burutay Subaşı, "Geliştiğimizi görüyoruz. Tabii ki çok fazla eksiğimiz var. Buraya emek veren tüm arkadaşlarımızın payı var. Biz elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bundan sonraki turda da Türkiye'nin nerelerde oynaması gerektiğini herkese göstereceğiz. Kazandığımız için çok mutluyuz." şeklinde konuştu.

Volkan Döne: "Rakibimiz karşısında savaşacağız"

Volkan Döne, "Biz bunun için çalışıyoruz. Yıllardır beraber oynuyoruz. 4 aydır birlikteyiz. Çok emek verdik. İlk hedefimiz gruptan çıkmaktı. Şimdi rakibimize bakacağız. Rakibimiz karşısında savaşacağız." açıklamasını yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler