Filyasyon nedir? Sağlık Bakanı...

14.04.2020 - 19:58 | Son Güncellenme: 14.04.2020 - 19:59

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı Filyasyon nedir? ne işe yarar ve nerede görülür, ne anlama geliyor, filyasyon uygulaması, filyasyon ekipleri ne iş yapar, kimdir, kaç kişiler işte detaylar...

Filyasyon nedir? Sağlık Bakanı...

Sağlık Baka'nın Filyasyon uyguması hakkında vatandaşlar araştırmalara başladı. Peki Filyasyon nedir, nasıl uygulanır ve daha fazlası detaylar haberimizde...

Filyasyon nedir?

Filyasyon, herhangi bir bulaşıcı hastalığın hangi sebeplerden ötürü kaynaklandığının tespit edilmesi işlemine verilen isimdir. Başka bir deyişle kaynak arama çalışmasıdır. Bu çalışmalar neticesinde tehlikenin hala devam edip etmediği ve başka insanların risk altında olup olmadığı gibi önemli bilgiler elde edilebilmektedir.

Filyasyon çalışmaları bulaşıcı hastalıklar mücadele etmede çok önemlidir.

 
 
Filyasyon ekibi; Doktor, sağlık memuru ve sağlık personeli olarak üç kişiden oluşan ekiplerden oluşuyor.
 

Kaç kişi çalışıyor?

Bin 200 Filyasyon ekibi İstanbul'da görev alıyor. Türkiye genelinde 4 bin 600 filyasyon ekibi var.  Filyasyon çalışması, 81 ilde yapılmaktadır.

 

Ne iş yapıyorlar?

Filyasyon ekipleri doğrudan kişilerin adresine ulaşıyor. Merkez birimleri sahadaki çalışmaları takip ediyor. Her yeni hastada ağ yeniden kuruluyor. . Filyasyon çalışması aile hekimleri tarafından da takip ediliyor. Belirti olup olmadığı aile hekimleri tarafından takip ediliyor. Sahip olduğumuz büyük veri havuzumuzun bir kısmı aile hekimleriyle olan bu sistemle oluyor.

 

Filyasyon ekibi kaç kişiyi takip ediyor?

Filyasyon ekiplerince takipleri yapılan 251 bin 28 kişi var (14 NİSAN 2020)

 
Senin için hazırladığımız haberler