Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko'yu 71-62 Yendi ve Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın Sahibi Oldu

İsa Kethüda
28.09.2022 - 20:03 | Son Güncellenme: 29.09.2022 - 00:39

Basketbolda 36. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko'yu yendi ve kupanın sahibi oldu. İşte maç sonucu, özet ve karşılaşmadan detaylar.

Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko'yu 71-62 Yendi ve Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın Sahibi Oldu

AJANSSPOR-HABER

Basketbol Süper Ligi'nde geçen sezon şampiyon olan Fenerbahçe Beko ile Türkiye Kupası'nı kazanan Anadolu Efes, 36. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda karşılaştı. Başkentteki Ankara Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmayı Anadolu Efes 71-62 kazandı ve 13. kez bu kupanın sahibi oldu.

En skorer Zizic

Maçın en skorer oyuncusu Anadolu Efes'ten Ante Toni Zizic oldu. Hırvat yıldız karşılaşmayı 22 sayı, 5 ribaund, 1 asist ve 1 top çalma ile tamamladı. Vasilije Micic 16, Rodrigue Beaubois 11, William Clyburn 14, Amath M'Baye 8 sayı ile galibiyete katkı veren diğer oyuncular oldu.

Fenerbahçe Beko'da ise en skorer oyuncu 13 sayı ile Alexander Hayes oldu. Motley Harvey 4, Metecan Birsen 2, Şehmus Hazer 4, Scottie Wilbekin 4, Samet Geyik 2, Marko Guduric 10, Dysahwn-Dylan Pierre 6, Nicholas Calathes 5 sayı ile mağlubiyete engel olamadı.

Set sonuçları:

Çeyrekler Sonuçlar
1. Çeyrek Anadolu Efes 23 - 15 Fenerbahçe Beko 
İlk Yarı Sonu Anadolu Efes 42 - 23 Fenerbahçe Beko
3. Çeyrek Anadolu Efes 54-36 Fenerbahçe Beko
Maç Sonu Anadolu Efes 71-62 Fenerbahçe Beko

Anadolu Efes 13. kez kupayı kazandı

Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı 13 kez kazanan Anadolu Efes, bu kupayı en fazla müzesine götüren takım konumunda bulunuyor.


Adını 2011-2012 sezonu başında Anadolu Efes olarak değiştiren lacivert-beyazlılar, 1985-1986, 1991-1992, 1992-1993, 1995-1996, 1997-1998, 1999-2000, 2005-2006, 2008-2009 ve 2009-2010 sezonlarında "Efes Pilsen" ismiyle Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda mutlu sona ulaştı. Bugün de Fenerbahçe Beko'yu deviren Anadolu Efes 13. kez mutlu sona ulaştı.

171. kez rakip oldular

Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko arasında bugüne kadar oynanan 171 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmaların 104'ünde Anadolu Efes, 67'sinde ise Fenerbahçe Beko gülen taraf oldu.

Kupada 8. kez karşılaştılar

İki takım arasında şimdiye dek oynanan 8 Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında Anadolu Efes 5, Fenerbahçe Beko ise 3 kez galip ayrılan taraf oldu.

Bilindiği üzere, organizasyon yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 2020 ve 2021'de yapılmamıştı. 

Ergin Ataman: "Net bir galibiyet aldık"

Karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunan Anadolu Efes başantrenörü Ergin Ataman, "Böylesine anlamlı bu kupayı, ezeli rakibimizin önünde kazandığımız için mutluyuz. Yeni bir takım olmamıza rağmen ilk yarı mükemmeldik. 2. yarı biraz hata yaptık, çok top kaybı yaptık. Orada hata yaptık ama maçın tamamında kontrolü elimizden bırakmadık ve net bir galibiyet aldık. Oyuncularımızı kutluyorum. Aldığımız her oyuncudan memnunum. Hepsi kendini ispat etmiş oyuncular" dedi.

 

Öte yandan, Ergin Ataman, Anadolu Efes ile 13. kupasını kazandı
x2 Euroleague Şampiyonluğu  
x3 Türkiye Basketbol Süper Ligi Şampiyonluğu  
x3 Türkiye Kupası  
x5 Cumhurbaşkanlığı Kupası

MVP Zizic

Öte yandan, maçın en değerli oyuncusu (MVP) 22 sayı kaydeden Anadolu Efes'in yıldızı Ante Zizic oldu. 

ABD Büyükelçisi de maçı izledi

Karşılaşmayı ABD Büyükelçisi Jeffry Flake'i de izledi.

Micic: ""Bizim için en önemli şey kazanmaktı"

Vasilije Micic, "Bizim için en önemli şey kazanmaktı. Fenerbahçe Beko'nun da çok fazla yeni oyuncusu vardı, onlar da iyi olacaktır. Bugün iyi bir performans gösterdik. Bugün sadece bir maç kazandık ve önemli olan da buydu. Umarım bu sezon birçok zafer elde ederiz" şeklinde konuştu. 

"Hak eden tarafın bizim olduğumuzu düşünüyorum"

Basketbol 36. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda Fenerbahçe Beko'yu 71-62 yenerek kupayı kazanan Anadolu Efes'in başantrenörü Ergin Ataman, sezona kupayla başlamanın sevincini yaşadıklarını belirtti.

Karşılaşmadan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ataman, en önemli rakipleri Fenerbahçe'yi yenerek bu kupayı kazanmanın daha da anlamlı olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Maçın özellikle ilk yarısında çok iyi bir basketbol oynadık. Bugün maça 3 yeni yabancı oyuncumuzla başladık, tercihimizi onlardan yana yaptık. Maçın ilk yarısında hücumda ve savunmada mükemmel bir oyun ortaya koyduk. İkinci yarı biraz duraksadık, özellikle Fenerbahçe'nin uzunlarının faul problemine girmesi, onların daha çok 5 kısa oynaması, maçın temposunu değiştirdi. Orada hata yaptık. Ancak genelde maç zaten bizim kontrolümüzde gitti. Sezona hazır durumdayız. Tabii ki bugün oynatamadığımız kenarda olan oyuncularımız var. Shane Larkin'in katılmasıyla beraber Avrupa Ligi'ne yine aynı hedefle başlayacağız. Sezona Cumhurbaşkanlığı Kupası gibi bir anlamlı kupayla başlamış olmak bizim için güzel bir moral. Tabii ki tek bir maç. Fenerbahçe yeni bir takım, yeni bir hoca. Onlar da çok iyi mücadele ettiler ama maçın genelinde oyuna hakim olan ve maçı hak eden tarafın bizim olduğumuzu düşünüyorum."

"Larkin Avrupa Ligi'nin ilk bölümünde 10-12 maç kaçıracak"

Ergin Ataman THY Avrupa Ligi'nde son iki sezonun şampiyonu olduklarını hatırlatarak, bütün takımların kendilerini geçmek için önemli kadrolar kurduğunu dile getirdi.

Kariyerinde bu kupayı 8. kez kazandığı hatırlatılması üzerine Ataman, sözlerine şöyle devam etti:

"8 olmuş, ben de sayamıyorum ama çift hanelere 2 kaldı. İnşallah kariyerimde bu kupada çift haneli rakama ulaşan ilk ve tek antrenör unvanına sahip olurum. Kupayı aslında kazanan oyuncularım. İyi bir takımımız var. Yönetimimiz büyük bir fedakarlıkla bu takımı bu şekilde tutmaya devam ediyor. Avrupa'nın en iyi takımlarından biriyiz. Biz sadece Efes taraftarının değil, Türkiye'nin takımıyız. Son iki sezonun Avrupa Ligi şampiyonuyuz. Avrupa Ligi de haftaya başlayacak ve özellikle İstanbul'daki maçlarımızı kapalı gişe oynayacağımızı düşünüyorum. Üzerimizde büyük bir sorumluluk var. Tarihte ilk defa bir takımın üst üste Avrupa Ligi'nde 3. kez şampiyon olması için çalışacağız. Avrupa'da bu sezon transfer rekoru kırıldı, büyük transferler yapıldı. Bütün takımların tek hedefi bizi geçmek. Bizim takımımızın da pek geçilmeye niyeti yok."

Sakatlığı bulunan Shane Larkin'le de ilgili bilgi veren Ataman, "Larkin, Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda sakat sakat oynadı. ABD'de ameliyat oldu. 8 hafta sonra topla çalışmalara başlamasını bekliyoruz. Zannediyorum Avrupa Ligi'nin ilk bölümünde 10-12 maç kaçıracak. O da çok çalışkan bir oyuncu, tekrar formuna geri kavuşacaktır." diyerek sözlerine tamamladı.

İlgini Çekebilir
İşte Adem Ljajic'in yeni takımı!
Habere Git

Bakan Kasapoğlu, Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanan Anadolu Efes'i kutladı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında Fenerbahçe Beko'yu 71-62 yenerek şampiyon olan Anadolu Efes Basketbol Takımı'nı tebrik etti.

Bakan Kasapoğlu, yayımladığı kutlama mesajında, şu ifadeleri kullandı:

"36. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası final mücadelesinde rakibini mağlup ederek kupayı 13. kez müzesine götüren Anadolu Efes'i kutluyorum. Başarıda emeği geçen oyuncuları, teknik ekibi ve yöneticileri tebrik ediyor, iki kulübümüze de önümüzdeki günlerde başlayacak Basketbol Süper Ligi'nde ve THY Avrupa Ligi'nde başarılar diliyorum."

İlgini Çekebilir
Final seti nefes kesti! Filenin Sultanları geri döndü...
Habere Git

Itoudis: "Bizden daha iyi durumdalar şu anda"

Fenerbahçe Beko Başantrenörü Dimitris Itoudis, "Öncelikle Anadolu Efes’i tebrik ediyorum. Bizden daha iyi durumdalar şu anda. Biz de pes etmedik, ikinci yarıda takım çok iyi bir karakter koydu. Onların avantajı 5 yıldır oynayan ana takımı, oyuncuları korumaları oldu." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler