Fırtına Vadisi'nde rafting keyfi

10.08.2015 - 14:50 | Son Güncellenme: 10.08.2015 - 14:50

Rize'nin Ardeşen ilçesinde gelen yerli ve yabancı turistler, Fırtına Vadisi'ndeki derenin serin sularında rafting yaparak vakit geçiriyor.

Yazın bunaltıcı sıcağından kurtulmak isteyen turistler, Fırtına Deresi'nin serin sularında düzenlenen turlarla rafting yapmanın keyfini yaşıyor. Ayder yolu güzergahından yaklaşık 6 kilometre süren parkurda ziyaretçiler, adrenalini yüksek, eğlenceli zaman geçirme imkanı buluyor.

Karadeniz bölgesinin önemli turizm merkezlerinden Fırtına Vadisi'ndeki işletmeler, konuklarına farklı aktiviteler sunarak turist sayısını artırmayı hedefliyor.

Bölgedeki işletme sahibi ve Rafting Milli Takım Antrenörü Erdoğan Buçan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fırtına Vadisi'nde her geçen yıl rafting turizmine ilginin arttığını söyledi.

- "İnsanlara adrenalin ve heyecan sunuyor"

Burasının UNESCO tarafından koruma altına alınan çok özel bir vadi olduğunu anlatan Buçan, şöyle devam etti:

"Fırtına Vadisi hem endemik açıdan hem de faunası ve florası bakımından çok zengin bir bitki türüne sahip. Bu vadi doğal güzelliklerinin yanında rafting yaparken insanlara adrenalin ve heyecan da sunuyor. Aynı zamanda dünyanın çok özel parkurları içinde yer alan bir vadidir. Bu parkuru özel kılan bir özelliği de denize açılmasıdır. Dünyada bunun örneği yok denecek kadar azdır. Kenarında karayolunun olması, şehir merkezlerine yakınlığı bakımından da çok avantajlı bir parkur."

Buçan, son zamanlarda Arap turistlerin bu spora yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, "Türkiye'nin her yerinden, özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde düzenlenen turlarla vadimize çok sayıda turist geliyor. Bu da hem vadimizin hem de bölgemizin tanıtımı için önemli fırsat" dedi.

- "Bir taraf yeşil, bir taraf mavi"

Almanya'da yaşayan 18 yaşındaki Merve Akın, Fırtına Deresi'nde rafting yapmanın çok eğlenceli olduğunu, herkesin bu heyecanı yaşaması gerektiğini kaydetti.

Akıntının çok fazla olmadığını anlatan Akın, "İlk defa yaptım ve hiç korkmadım. Çok memnun kaldım. Rafting yaparken muhteşem doğayı da izleme şansı buldum. Bir taraf yeşil, bir taraf mavi. Çok mutlu oldum. Unutamayacağım anlar yaşadım" diye konuştu.

Ziyaretçilerden Ahmet Koyuncu da Karadeniz Bölgesi'nin her köşesinin ayrı güzelliği bulunduğunu vurgulayarak, "İkinci kez rafting yaptım. Ama insan her defasında yeniden yapmak için sabırsızlanıyor. Fırtına Vadisi bu anlamda bizi kendine hayran bırakıyor. O adrenalin ve heyecanı yaşamak hiçbir şeye değişmeyeceğim bir mutluluk" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler