Trabzonspor, stadyumunu Şampiyonlar Ligi için yenileme kararı aldı

09.05.2022 - 09:35 | Son Güncellenme: 09.05.2022 - 09:42

Süper Lig şampiyonu Trabzonspor, Akyazı Medical Park Stadyumu'nu Şampiyonlar Ligi için yenileme kararı aldı. Yenileme ağustos ayına yetiştirilecek. İşte detaylar...

Trabzonspor, stadyumunu Şampiyonlar Ligi için yenileme kararı aldı

Trabzonspor, 2021-2022 sezonunda bitime 3 hafta kala mutlu sona ulaşarak şampiyonluk hasretini noktaladı. Sezon boyunca müthiş bir mücadele ortaya koyan bordo-mavilileri ligde oynayacağı son 2 maçı da kazanarak sezonu 84 puanla bitirmek istiyor. Fırtına ayrıca Türkiye Kupası'nda da şampiyon olup çifte kupa sevinci yaşamayı düşlüyor. 

Yeni hedef Devler Ligi hasretini gidermek

Bordo-mavililerde Şampiyonlar Ligi heyecanı da başladı. Trabzonspor, Türkiye'nin UEFA kulüpler sıralamasındaki yeri nedeniyle Devler Ligi'ne play-off turundan başlayacak. Fırtına'da tek hedef play-off turunu geçip kulübün Devler Ligi hasretine de son vermek.

Stadyum Şampiyonlar Ligi için yenilenecek

Bordo-mavili yönetim de Şampiyonlar Ligi için çalışmalara başladı. Fotomaç'ta yer alan habere göre; Devler Ligi karşılaşmaları için Medical Park Stadyumu'nun bakıma alınacağı öğrenildi. Fırtına'nın mabedi, Devler Ligi için adeta yeniden dizayn edilecek. Çim yenileme, alt ısıtma, drenaj sistemlerinin tamamen değiştirileceği öğrenildi. Müthiş proje için birçok firmadan teklif bile alındı.

İlgini Çekebilir
Uğurcan Çakır'a İngiltere'den yeni talip
Habere Git

Yenileme için 10 milyon TL

Sezon sonunda komple bakıma girecek stadyumun maliyeti de ortaya çıktı. Stadyumun bakım masraflarının 10 milyon TL civarında olabileceği belirtildi. Ayrıca yapılacak tüm büyük tadilatların Şampiyonlar Ligi playoff turunda oynanacak maça da yetişmesi planlanıyor. Ağustos ayının ilk haftasına kadar stadyum bakımının bitirilmesi bekleniyor.

Senin için hazırladığımız haberler