Trabzonspor UEFA Avrupa Ligi'nde gruptan çıkma şansını zora soktu

Kerem Ergün
29.10.2022 - 09:43 | Son Güncellenme: 29.10.2022 - 10:22

UEFA Avrupa Ligi H Grubu 5. maçında Kızılyıldız'a 2-1 yenilen Trabzonspor'un gruptan çıkması rakiplerine bağlı. Fırtına nasıl gruptan çıkabilir? Detaylar...

Trabzonspor UEFA Avrupa Ligi'nde gruptan çıkma şansını zora soktu

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Trabzonspor, Belgrad'dan evine şokla dönüyor. Kızılyıldız yenilgisi bordo mavililerin planlarını alt üst etti.

Liderlik amacıyla maça çıktık ama

Trabzonspor, 27 Ekim Perşembe günü UEFA Avrupa Ligi H Grubu 5. maçında deplasmanda Kızılyıldız ile karşılaştı. Karadeniz ekibi rakibini yenmesi ve Monaco'nun Ferencvaros'u mağlup etmesi halinde grup liderliğine yükselecekti. Abdullah Avcı'nın öğrencileri maça galibiyet parolasıyla çıktılar. Fakat işler Trabzonspor'un beklediği gibi gitmedi.

5. Maçlar Öncesi Puan Durumu:

SIRA TAKIM PUAN
1. FERENCVAROS 9
2. TRABZONSPOR 6
3. MONACO 6
4. KIZILYILDIZ 3

 

En istenmeyen senaryo gerçekleşti

Fakat liderlik parolasıyla çıkılan maçta en istenmeyen senaryo gerçekleşti. Trabzonspor karşılaşmayı 2-1 kaybetti. Kızılyıldız'ın gollerini 37. dakikada Alexander Katai ve 64. dakikada Aleksandar Pesic attı. Temsilcimizin tek golü de 39. dakikada Anastasios Bakasetas'ın ayağından geldi. Grubun diğer maçında Monaco ile Ferencvaros'un berabere kalması da bordo mavili ekip için her şeyi yerle bir etti.

İlgini Çekebilir
Kızılyıldız çarptı, Fırtına son maça kaldı
Habere Git

Artık her şey rakiplere bağlı

Kızılyıldız'a 2-1 yenilen Trabzonspor'un kaderi artık tamamen rakiplerine bağlı. Bordo mavili ekip grubun son maçında Ferencvaros'u yenmesi halinde bile gruptan çıkmayı garantileyemiyor. Trabzonspor'un gruptan çıkması için Monaco'nun Kızılyıldız'a karşı ya yenilmesi ya da berabere kalması gerekiyor. 

Trabzonspor Avrupa'ya veda edebilir

Trabzonspor, son maçında Ferencvaros'a yenilmesi halinde Avrupa'ya tamamen veda edebilir. Trabzonspor'un yenildiği ve Kızılyıldız'ın Monaco'yu yendiği senaryoda temsilcimiz UEFA Avrupa Konferans Ligi şansını da kaybedecek ve  Avrupa Kupaları'na tamamen veda edecek. 

Trabzonspor deplasmanda kayıp

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Trabzonspor'un oynadığı maçlar incelendiğinde ortaya can sıkıcı bir sonuç çıkıyor. Karadeniz ekibi bu sezon Avrupa'da deplasmanda oynadığı hiçbir maçı kazanamadı.

TRABZONSPOR'UN AVRUPA'DAKİ DEPLASMAN MAÇLARI:

  • 1. Hafta: Ferencvaros 3-2 Trabzonspor
  • 3. Hafta: Monaco 3-1 Trabzonspor
  • 5. Hafta: Kızılyıldız 2-1 Trabzonspor

Abdullah Avcı'nın Avrupa karnesi zayıf

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, kariyeri boyunca Avrupa Kupaları için oynanan maçlarda iyi sonuçlar alamadı. Avrupa sahnesinde Beşiktaş, Başakşehir ve Trabzonspor ile 34 maça çıkan Avcı, bu maçlarda 7 kere kazanırken 9 kere berabere kaldı ve 18 mağlubiyet aldı.

İlgini Çekebilir
Trabzonspor taraftarları Sırbistan'da gözaltına alındı
Habere Git

Ligde bay geçecek

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasını bay geçecek. Karadeniz ekibinin tüm odağı takımın UEFA Avrupa Ligi'ndeki kaderini belirleyecek olan Ferencvaros maçı olacak. Mücadele 3 Kasım Perşembe günü 20.45'te başlayacak.

Senin için hazırladığımız haberler