FLAŞ! Ali Koç'tan Mehmet Ali Aydınlar açıklaması!

18.02.2018 - 14:06 | Son Güncellenme: 18.02.2018 - 14:06

FLAŞ! Ali Koç'tan Mehmet Ali Aydınlar açıklaması!

Fenerbahçe Spor Kulübü için daha önce adaylığını açıklayan Ali Koç, kadın kongre üyeleri ile bir araya geldi. Başkan adayı Koç yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe'de başkan adayı Ali Koç kadın kongre üyeleri ile yaptığı toplantıda önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan adayı Ali Koç sözlerine şu şekilde başladı:

Daha önce pek çok etkinliğe katıldınız, hepsinde davetliydiniz, bugün ilk kez kendi davet ettiğiniz bir organizasyondasınız. Evet ilk kez bu organizasyon bizim tarafımızdan yapıldı ilk toplantıyı kadın kongre üyeleriyle yapmak istedik, ulaşabildiğimiz üyeleri davet ettik. Aslında kadın erkek ayırmayı doğru bulmuyoruz ama bu toplantıyı kadın üyeler, eş ve çocuklarıyla yapmak istedik. Perşembe günü, Barcelona'ya gittiğimde 145 bin üye olduğunu öğrendik, 32 bin aile...

Özlenen Fenerbahçe'yi hak ettiği yere ulaştırma yolunda kadın kongre üyelerinin özellikle sosyal sorumluluk konusunda önemini biliyoruz o sebeple ilk toplantıyı kadın üyelerimizle yapmak istedik.

Özlenen Fenerbahçe nedir, Fenerbahçelilik nasıl tariflenir sorularına Koç şöyle cevap verdi:

Fenerbahçe var, Fenerbahçelilik var. Fenerbahçe nedir? Fenerbahçe Türkiye Cumhuriyeti'dir, Fenerbahçe bir spor kulübünden daha da fazlasıdır. Fenerbahçe, Atatürk'tür. Önemli olan Atatürk'ün hangi takımı tuttuğu değil, hangi takımın Atatürk'ün izinden gittiğidir. Yurt dışından bayrağımızı taşımak demektir. Çağdaşlıktır modernliktir. Anadolu'ya indiği zaman bereket getirmektir. Ezber bozan bir camiadır.

Fenerbahçelilik coşkudur. sadakattir. iyi günde, kötü günde yanında var olmaktır. Cesur olmaktır. Cömert olmaktır..

Kadın taraftarlar stadyumda, salonda daha çok yer almak istiyor. Neler yapılmalı ve buna katılıyor musunuz? sorusuna Ali Koç:

Tabii ki katılıyorum. Ama eskiye rağmen artık daha iyi durumdayız. Kayınvalidem şöy Asıl sorun kadın taraftarlarının katılıp katılmaması değil spor izleyecisninin azalması. Asıl mesele bu. Spor severleri geri kazanmak gerekiyor. Seyir zevki denilen bir şey var. Öyle bir kulüp kurmalasınız ki taraftarlar örneğin takvimlerini Fenerbahçe'ye göre ayarlamalı. Balık tutmaya gitmek yerine bunu tercih edebilmeli.

Fenerbahçe'nin kadın kongre üyeleri neden Ali Koç'a oy versin sorusuna ise Ali Koç cevap vermeden bir kadın kongre üyesi 'Çünkü çok yakışıklı' dedi.

Salonda gülüşmelerin ardından sözü alan Ali Koç, "Fenerbahçe'nin hak ettiği yerde olmadığını düşünüyorsanız, çağın şartlarına uygun, yenilik istiyorsanız, yeni bir kan, yeni bir hikaye istiyorsanız bana oy verin."

"Fenerbahçe’de dönüşüm varsa aşağıdan yukarı olacak diye düşündüm. Bana mail atsanız bile bu yeterli olmuyor. İmza kampanyası bu kitlesel hareketin bir parçası olmak için gerekli. İmza verenler Galatasaray kongresinde oy kullananları geçti. Bize ulaşan kongre üyesi sayısı ise tekil 5000 kişiyi geçti. İnsanlar dahil oldukları süreçlere sahip çıkarlar. Ben de insanların bu işe sahip çıkmasını istiyorum.

Böyle bir kitle arkamızda olacaksa belden aşağı vurmak isteyenler iki kez düşünüyorum. Bana inanıyorsanız lütfen imza verin. Esas zorluk Fenerbahçe’nin hak ettiği potansiyele ulaşması. Bu taraftar bizim en büyük gücümüz.

Aidatlar ödeniyor demiştim. Şekip Bey çıkıp biz yapmıyoruz dememişti. Sen de noterlerde ücretsiz imza alıyorsunuz diyor.

Bila bedel üye yapıyorsunuz diyorum. Koç Holding’ten 12 kişi üye oldu diyor. Uyanık olun. Sahip çıkın." (Spor Arena)

ŞAMPİYONLUK MU BAŞKANLIK MI TERCİH EDERSİNİZ, BİN KEZ ŞAMPİYONLUK DERİM

Bir kongre üyesinin ‘Bağdat caddesinde taraftarlarla birlikte yürüyüş düzenleyelim’ önerisi üzerine Ali Koç, “Şampiyonluğa oynadığımız bir ortamda böye bir yürüş yapmak camiaya fayda sağlamaz. Futbolda 4 yıldızı ve Euroleague’i birlikte kazanma yolunda büyük bir şansımız var. Olacağımızı da düşünüyorum. Başkanlık mı şampiyonluk mu derseniz, bin kez şampiyonluk derim. Aykut hocaya yapılan saygısızlıklar nedeniyle sıkıntı çekiyorum. Beni çok rahatsız ediyor. Acaba bizim yüzümüzden mi oluyor diye düşünüyorum. Fenerbahçe’deki seçim havası tribünleri etkilememeli. sahada salonda tribünde seçim havasına girmemeli. Belki mayıs sonunda o kadar mutlu olacağız ki seçim bile konuşmayacağız” ifadelerini kullandı.

CAMİADA YENİDEN BİRLİK VE BERABERLİĞİ SAĞLAMALIYIZ

Kulübün gerçek sahibi taraftardır. Geri kalan herkes yolcudur taraftar hancıdır. Tribünde ayrıştırma söz konusudur. Önceliğimiz camianın yeni bir sayfa açıp kenetlenmesi barışması geçmiş problemleri unutmak. En çok başarı hikayelerinin yazıldığı dönemler birlik olduğu dönemler, en sıkıntılı dönemler ise bölünmüş olduğu dönemler Tekrar birlik beraberliği kenetlenmeyi coşkuyu arzuyu oluşturmalıyız. Tekrar tesis etmemiz lazım. Taraftarımızı tek bir hedef etrafında buluşturmamız lazım.

STADIN YERİ DEĞİŞME GİRİŞİMİ OLURSA BUNA DİRENECEK MİSİNİZ ŞEKLİNDEKİ SORUYA

Fenerbahçe stadın sahibi değil devlet sahibi. Kendi maddi imkanlarımızla yapmamıza rağmen. Türkiye’deki tüm stadın sahibi devlet. Ama ne devletin böyle bir şeye girişeceğini ne de Fenerbahçe camiasının bunu kabul edebileceğini düşünüyorum.

TEK KORKUM SEÇİLİRSEK BENİ SEÇİLENLERE NASIL LAYIK OLACAĞIM

Ben kazanıp kazanmaktan korkmuyorm. Benim tek korkum seçilersek bize güvenenlere nasıl layık olacağımız. Tek korkum bu. Yönetici ve başkan olmak kolay değil. Hiçbir başkan ve yönetici de kulüplerin kötü gitmesini istemez. Kulüp için 7-24 vakit harcıyorlar. Ama bu dönemde farklı bir yaklaşım gerekiyor.

LEFTER’İN TORUNU ÖZLEM KATMER'DEN AÇIKLAMA

Ali Koç’u destekliyoruz. Ailecek destekliyoruz. Dedem de hayatta olsaydı sizi başkan olarak görmekten çok mutlu olurdu. Dedem de sizi desteklerdi…

BİZE EN AZ 2 DÖNEM LAZIM, HAYALİMİZİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN

Fenerbahçe’nin bir futbol kültürü olmalı. Çok uzun bir süre altyapıdan A takıma kadar aynı futbol kültürü üretmemiz gerekiyor. Futbol kültürü tesis etmemiz gerekiyor. Bütün sistemi onun etrafında inşaa etmemiz gerekiyor. Futbol okulları scouting de onun felsefesinde hareket etmeli. Başarılı kulüplerin bir oyun stili var. Kadro mühendisliği ve planlama çok iyi yapılmalı. Topyekün felsefeyi değiştirmemiz gerekiyor. Bize en az 2 dönem lazım hayalimizi gerçekleştirmemiz lazım.

MEHMET ALİ AYDINLAR İSTEYEREK BİLEREK FENERBAHÇE’YE ZARAR VERMEMİŞTİR, SÜRECİ YÖNETEREK ZARAR VERMİŞTİR

Hepimize bir sürpriz oldu. Ama unutmayın ki temel anlayışımız camianın tekrar birlik beraberlik kenetlenmesi dayanışması. Benim görüşüm hayatta affedilmeyecek bir şey yok. Mehmet Ali Bey bilerek bu göreve gelmedi, bilseydi kesinlikle gelmezdi. Bugün devlet tüm imkanlarına rağmen kandırılabiliyorsa bir federasyon başkanı da hayli hayli kandırılabilir. Mehmet Ali bey işin başından itibaren polis savcıdan inanılmaz korktu ve onlara inandı. Anlatmaya çalıştık, sürecin farklı yönetilmesi gerektiğini ona anlattık. Ona da Fenerbahçelilisin Fenerbahçe formasını üstünden çıkartamıyorsun senin yüzünden tüm Türk futbolu zarar görecek diye ürkütüyorlardı. Fenerbahçe’ye bilerek zarar vermedi, ama kötü yönetti, bilerek zarar verse daha az zarar verirdi. Kendi doğruları doğrultusunda Fenerbahçe’ye mimnum zarar gelsin diye uğraştı. süreci o kadar yönetti egosunu kurbanı oldu kimseye danışmadı, istemeyerek de olsa camiasına zarar verenlerin doğrulsunuda işi yönetti.

En azından Fenerbahçe’yi göndermiyorsa Trabzonspor’u da göndermeyebilir. Azerbaycan’da kadın voleybolda şampiyon olduğumuzda kendisine teşekkür etmiştik.

Benim kabullenemediğim 2 sene sonra başkan aday olduğu zaman ne vaat ediyorsunuz dediğimiz zaman Fenerbahçe’ye şike yapmayan başkan taahhüt ediyorduk. Ben bu sözü kaldıramıyorum. Süreci çok daha iyi yönetebilirdi, bilen insanlara danışabilirdi.

AFFEDİLMEYECEK HATA YOKTUR, SPONSOR OLURSA DA BU FUTBOL OLMAZ

Evek affedilmeyeçek bir hata yoktur ama affedilmesi böyle olmaz. Mehmet Ali beyin çıkıp özür dilemesi gerekirdi. Özür dilenir camiaya anlatır. Sponsor olursa da Fenerbahçe futbol takımına olmaz başka bir branşa olur.

EĞER FENERBAHÇE’Yİ GÖNDERMİYORSA TRABZON’U DA GÖNDERMEYEBİLİRDİ

Kurumlarda devamlılık esastır. Anlaşmanın nasıl olduğunu bilmiyorum devam edip etmeyeceğim dersem duygusal konuşmuş olurum. Kulübün tek taraflı feshi yetkisi varmış. ama Anlaşma çift taraflı yapılır onların da fesih yetkisi vardır. Ai Koç geldiği takdirde devam ettirmeyiz mesajı çeker.. Bu da yarım sezonluk forma reklamıyla aklanmış mu oluyor.

MEHMET ALİ BEY bilerek isteyerek zarar vermedi. Kötü yöneterek zarar verdi. Eğer Türk futbolunu korumak amaçsa Trabzonspor’u oa göndermeyebilirdi. Biz çok zarar gördük federasyon çok daha iyi yönetebilirdi. Mehmet Ali bey camiasının tekrar birleşmesinin yanlış olduğunu düşünmüyorum. Bir gün gazetede görerek oldu bitti olmaması gerekiyordu.

Senin için hazırladığımız haberler