FIFA, Galatasaray'a Transfer Yasağı Getirdi!

İsa Kethüda
21.03.2023 - 09:54 | Son Güncellenme: 21.03.2023 - 10:03

Sezon başında Galatasaray'ı FIFA'ya şikâyet eden sarı-kırmızılı takımın eski futbolcusu Sofiane Feghouli haklı bulundu. FIFA da Galatasaray'a transfer yasağı getirdi.

FIFA, Galatasaray'a Transfer Yasağı Getirdi!

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Konyaspor'a 2-1 mağlup olan lider Galatasaray'a bir şok da eski futbolcusu Sofiane Feghouli'den geldi. Cezayirli futbolcu, sarı-kırmızılı takıma açtığı davayı kazandı. İşte detaylar...

Sabah'ta yer alan habere göre; Galatasaray, transfer için yoğun mesai yaşadığı bir dönemde eski yıldızının getirdiği transfer yasağı ile büyük şok yaşadı.

Sarı-kırmızılılar ara transferde Lucas Torreira'nın yetiştirme ücreti sebebiyle kısa süreliğine transfer yasağıyla karşılaşmıştı.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'da Mertens'in son durumu belli oldu!
Habere Git

G.Saray'a transfer yasağı geldi

Yönetim, ödemeyi yaptıktan sonra transfer tahtasını açmış ve Kaan Ayhan-Zaniolo-Adekugbe üçlüsünü kadrosuna katmıştı. G.Saray'a bir kez daha transfer yasağı geldi.

FIFA, Feghouli'yi haklı buldu

Sezon başında Aslan'ı FIFA'ya şikâyet eden Sofiane Feghouli haklı bulundu. FIFA, yaz transfer döneminden itibaren geçerli olmak üzere Galatasaray'a transfer yasağı getirdi.

Feghouli 1.6 milyon Euro talep etmişti

Sarı-kırmızılılar yeni sezonda transfer yapabilmek için Feghouli'ye geçmiş alacaklarını faiziyle birlikte (1.6 milyon Euro) ödemek zorunda. Sözleşmesi 31 Mayıs 2022'de sona eren Feghouli 1.6 milyon Euro talep etmişti.

İlgini Çekebilir
Trabzonspor'da 10 futbolcuya yol göründü! İşte o isimler...
Habere Git

Yüzde 10 faiz

Cezayirli yıldız; Galatasaray'dan ödenmeyen 3 aylık maaşı, maç başı primi, galibiyet bonusları ve ev kirasını içeren alacakları için FIFA'ya şikâyette bulundu.

Feghouli'nin avukatı ayrıca oyuncusunun alacakları için yüzde 10 faiz işletti.

20 milyon Euro aldı

Sofiane Feghouli, sarı-kırmızılı takımın 5 sezon formasını giydi ve 20 milyon Euro'dan fazla parayı cebine koydu.

Galatasaray kariyeri

162 maçta 34 gol-32 asistlik performans sergileyen Cezayirli; 2 Süper Lig, 1 Türkiye Kupası, 1 Süper Kupa kazandı. Feghouli şu anda Karagümrük'te forma giyiyor.

İlgini Çekebilir
Beşiktaşlı futbolcu veda için şart koştu: "Tüm alacağımı ödeyin yoksa..."
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler