FLAŞ! Şenol Güneş ve Fikret Orman'dan transfer açıklamaları!

04.06.2017 - 14:11 | Son Güncellenme: 04.06.2017 - 14:11

FLAŞ! Şenol Güneş ve Fikret Orman'dan transfer açıklamaları!

AJANSSPOR - Beşiktaş'ta Şenol Güneş, Fikret Orman ve Ahmet Nur Çebi beIN Sports'a açıklamalarda bulundu.

"Sürekli bir gerginlik yaratılıyor"

Şenol Güneş'in değerlendirmeleri şu şekilde:

"Güzel konularla gündem yaratmak varken sürekli bir gerginlik yaratılıyor. Hiçbir takım mükemmel değildir ama mükemmelliği istemelisiniz. Başkanın da zorlukları var. Bu sene 'Transferi hoca mı, yoksa başkan mı yapar?' konuşulmak isteniyor. Bazen başkanla çatışıyoruz da ama bu fikirle ilgili. Spekülasyon çıkıyor. Yapılan şeyden başka bir boyuta geçiliyor. Alınan her oyuncu değerlidir. Giden de değerlidir ama oynatamamıştır. Ben mazaret değil çözüm üreten olmak istiyorum. Sezon başında Demba Ba'nın gitmesini istemedim ama şartlar bunu gerektirdi."

"Talisca ve Aboubakar'ın kiralık alınması doğru değil"

"Benim için Ricardo neyse Atınç da odur. Herkes takımın bir parçasıdır. Bütün bunların hepsi karma içinde yapılmak istiyor. Talisca ve Aboubakar kiralık alınması doğru değil. O gün öyle gerekiyordu. İki tane genç oyuncu aldın, iyi de kötü de oynasa da gidecekler. Bardağa hangi taraftan bakıyorsunuz."

"Ümit Özat geldi..."

"Ümit Özat elimi öpmeye çalıştı. Ben oğlum bile olsa kimseye el öptürmem. Ona doğru koşarak da gelirken. Fiziğinle alay etmişim gibi oldu. Sonra da bana laf söyledi."

"Neuer'i alırsın..."

"Bir basamak daha yukarı çıkmamız gerekiyor. Burada yeterli değiliz. Yaptıklarımızla bugünü yaşıyoruz. Mevcut oyuncularla yukarı çıkmak için iki misli çalışacaksın. Herkes üzerine koyması gerekir. Bu da yetmeyebilir. O zaman transfer yapacaksın. Cenk de iyi Aboubakar da iyi. Aboubakar ve Demba Ba'nın takımda kalmasını isterim. Bir ara kaleci açıldı. Neuer'i alırsın tamam! Fabri'yi alacaktık, sakatlık geçirdi onun yerine Boyko'yu aldık. Tolga geçen sezon iyi olmasına rağmen baskı nedeniyle kaleci aldık. Kaleci transferi istemiyorum. Çok iyi bir kaleci var ve uygunsa da alırız. Sosa gitmesin diye çok direndim.

Her basamağı bir bir atlayacaksın. Ben zaten zirveye gitmek istiyorum. Yavaş yavaş ama emin adımlarla çıkmalıyız."

"Hocam beyninin arkasında bir şey saklayan biri değildir. Her şeyi bize söylemiştir"

"Bunlar mucize var futbolda"

"Başakşehir maçında aslında biz oynamadık. Bir tane oyuncumuz tepkisi yok. Maçı bırakmış gibi görünürüz. Aynı takım hafta içi tempo yüksek oldu. Ardından Fenerbahçe maçı. Bunlar mucize var futbolda. Aynı oyun anlayışıyla Bursa'yı yendik."

Başkan tesislere geldiğinde kapıya kadar uğurlarım. Oyuncular bana bağlı ben de yönetime. Ben de kendime değer katıyorum."

"Benim adıma müthiş bir sene geçirdik"

"İyi bir sezon geçirdik ve herkesi mutlu ettik. Benim adıma müthiş bir sene geçirdik.Biz kendimizi başarılı görüyoruz. Dedikolur da olacaktır. Şenol Güneş'in yanlış ve doğrusu bizim hanemizdir. Önümüzdeki hedeflerimiz de Allah bizi mutlu etsin. Bu ayı çıkalım da tatil yapacağız inşallah."

"Ben değerli olmak isterim"

"Para konusu işin içine girince titizlenirim. Benim için işimi yapmanın mutluğu vardır. Dün de maçta geriliyorum. Benim derdim başka değil. Benim en büyük mutluluğum işimi doğru yapabilmek. Bir insana değer ve saygı gösteribilirse en büyük mutluluk veriliyor. Ben değerli olmak istiyorum. Beşiktaş'ta bana verilen değerin farkındayım."

Fikret Orman'ın açıklamaları:

- Aboubakar kalacak mı?

"Bazı oyuncularının durumu netleşmesi lazım. Aboubakar için uğraşıyoruz ama istediğimiz kıvamda gitmiyor. Alternatiflere de bakıyoruz."

- Vida gelecek mi?

"Tornovida ve matkap da var."

"Ahmet Bey ile görüştüm ve 1 yıl mukavele imzaladım. Trabzon'da şartlar bizi zorladı ve yıpranıyorsunuz. Ben de bunu kabul ettim. Mukavele tarihi tabii önemli ama daha önemlisi karşılıklı güvendir. Başkan da tabii benden genç yakışıklı. Ben olmayan bir şeyi söylemem."

Gökhan Töre kalacak mı?

"Gökhan Töre bizimle başlayacak.  Sezon başı kampında takip edeceğiz. Yetenekleri çok fazla, kaybolması bize de ona da haksızlık olur. Stoper için konuştuk."

"Geçen sene daha rahat şampiyon olduk"

"Bir oyuncunuz var sözleşmesi bitecek. Biz de sözleşmesi bitmeden yeniliyoruz. Eğer sen bir memnuniyetin varsa sen de onunla ilgili bir hamle yapıyorsun. Neticede profesyonel bir iş var. Bizim hedefimiz kupayı almak. Futbol takımının da geliri artıyor. Adım adım geldik buralara. Futbol takımında ilk sene bence daha rahat şampiyonluktu. Bu sene stat olmasına rağmen daha zorlandık. Ben de çok zorlandım. Çok oyuncu geldi. Oynamıyor. Allah'tan karakterli oyuncu yapısı var. Bu sene bunun üzerine ihtiyaç üzerine oyuncu tutabilirsek çıtayı yukarı atmış oluruz. Dünyanın en iyi golcüleri Cenk ya da Aboubakar mı? Değil. Ama takım önemli."

Transferler belli mi?

"Şampiyon olduktan sonra konuşalım dedik. Transfer konusuna daha girmedik. Hep beraber konuşup karar vereceğiz."

Transfer çalışmaları değerlendirmesi

"Sağ bek, kaleci, orta saha ve fazla oyuncularımız var. Kanada baktığımız da Töre var, Quaresma var, Babel var. Aras'ı da belki kiraya veririz."

"Taraftarı memnun etmeye çalışacağız.""

Ahmet Nur Çebi: "Bu bir takım oyunu. Tek başına hiç kimse bir şey başaramaz. Hocam bana, başkanım bana destek verdi. Hep tren gibiyiz. Tekerlekler dönmese vagonlar gitmez."

Şenol Güneş: "Yönetimler, değişir, hocalar değişir. Beşiktaş'ta taraftar müthiş bir sinerji oluşturuyor. Sayısı ve kalitesi yüksektir. Kararları veren yönetimdir ama kulübü temsil eden taraftardır. Bu takım kolay oluşmadı. Bugün yaptığımızla yetinirsek, bizi geçerler. Taraftarı memnun etmeye çalışacağız."

"Aboubakar devamlı oynasa, Cenk de oynamasa..."

Aboubakar devamlı oynasa, Cenk de oynamasa Cenk'i kaybettim. O gün de öyle gerekiyordu. Onun için mucize yapıldı. Eski yönetimler de daha iyi işler yaptı. Bu sahanın olması 1 günde mi oldu? Herkes baktığı açıdan doğru. Eleştiriler başka tarafa kayında da sıkıntı olur. Futbol herkesin konuşabildiği bir konu ama herkes haklı değil. Herkesin doğruları vardır."

YASAL UYARI : Bu haber ajansspor.com tarafından yazılmıştır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler