Folkart İzmir Cup başlıyor

18.09.2015 - 13:45 | Son Güncellenme: 18.09.2015 - 13:45

ATP Challenger Tur takviminde yer alan ve bu yıl sekizincisi düzenlenen Folkart İzmir Cup tenis turnuvası yarın eleme maçlarıyla başlayacak.

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Folkart Towers'ta düzenlenen basın toplantısında, uluslararası organizasyonların kentlerin sahiplenmesiyle gelişebileceğini belirterek, yerel yönetimler, tenis kulüpleri ve sivil toplum örgütlerinin desteğiyle son yılların en başarılı etkinliklerinden birine imza atılacağını söyledi.

"Zengin sporu" olarak bilinen tenisin, Türkiye'nin dört yanında oynandığına dikkati çeken Durmuş, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinden tüm sporcularımızın katılacağı turnuva ile sporun birlik ve beraberlikteki önemini bir kez daha göstereceğiz. Ayrıca sporcularımız, dünyanın önde gelen tenisçilerini izleme fırsatı bulacak" ifadelerini kullandı.

Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak da müsabaka heyecanının, sadece turnuvanın gerçekleştirileceği Ulusal Tenis Eğitim Merkezi'nde kalmaması amacıyla Gündoğdu Meydanı'nda mini sokak tenisi kortları, tenis simülatörleri, top atma oyunlarının yer alacağı şenlik alanı kurulacağını kaydetti.

Dünyanın en önemli organizasyonlarını İzmir'de gerçekleştirmeyi amaçladıklarını dile getiren Sancak, bu doğrultuda spora destek vermeyi sürdüreceklerini belirtti.

Erkeklerde toplam 64 bin avro ödüllü Folkart İzmir Cup, Örnekköy'deki Ulusal Tenis Eğitim Merkezi'nde düzenlenecek.

Daha önce İzmir Cup'ta 3 kez final oynayan Marsel İlhan'ın yanı sıra Cem İlkel, Anıl Yüksel, Barkın Yalçınkale ve Altuğ Çelikbilek gibi Türk sporcular da turnuvada mücadele edecek.

Eleme maçlarıyla yarın başlayacak, 21 Eylül Pazartesi gününden itibaren ana tablo maçları oynanacak turnuva, 27 Eylül'de sona erecek.

Senin için hazırladığımız haberler