Formula 1 Başkanı Domenicali'den ırkçılık açıklaması: "Artık "diz çökme" yok"

Orhan Gülek
08.02.2022 - 15:46 | Son Güncellenme: 08.02.2022 - 16:15

Formula 1 başkanı Stefano Domenicali, Formula 1'in ırkçılığa karşı yarış öncesi uygulanan "diz çökme" seremonisi yerine artık daha etkili uygulamalara geçeceklerini açıkladı.

Formula 1 Başkanı Domenicali'den ırkçılık açıklaması: "Artık "diz çökme" yok"

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

2020 yılında George Floyd’un öldürülmesinin ardından başlayan Black Lives Matter protestolarından sonra, Formula 1 yine yarışlardan önce sürücülerin konuyla ilgili düşüncelerini göstermesi için diz çökme seremonisi gerçekleştiriyordu. Yeni sezonda ise Formula 1 başkanı Stefano Domenicali, yarış öncesi pilotların "diz çökme"'yi resmi bir seremoni olarak yapmayacaklarını fakat isteyen pilotların yinede diz çökebileceğini dile getirdi.

"Şimdi başka hamlelerde bulunma zamanı"

Sky Sports’a açıklamalarda bulunan Domenicali, "Bence yapılan, önemli bir jestti çünkü herkese her zaman saygı duymamız gerekiyor. Ancak şimdi ileriye dönme ve başka hamlelerde bulunma zamanı." dedi.

İlgini Çekebilir
Formula 1 efsanesi Hamilton geri döndü
Habere Git

"Hamilton, tamamen hazır olacak"

Domenicali, Abu Dhabi sonrası sessizliğe bürünen ve geçtiğimiz günlerde yaptığı paylaşımla geri dönen Hamilton için ise şu ifadeleri kullandı:

“Onun sessiz moda geçmesi tamamen saygı duyulabilir bir seçimdi. Bence sezona başladığında tamamen hazır olacak. Sekizinci şamiyonluk için öndeydi. Hamilton bu nedenle buna odaklanmış olacağından eminim çünkü bu yıl çok fazla yeni şey var. Bu yeni şeyler de şampiyonayı daha çekici yapacaktır.” 

Formula 1’in 2022 sezonu testlerine sosyal medya yasağı

Formula 1’in 2022 sezonu, 20 Mart’ta Bahreyn GP ile birlikte başlayacak. 23-25 Şubat’ta ise sezon öncesi testleri başlayacak fakat ne yazık ki bu testlere Formula Yönetimi tarafından sosyal medya yasağı getirildi bu nedenle herhangi bir paylaşım olmayacak.

Senin için hazırladığımız haberler