Formula 1 Macaristan GP'de son antrenman olaylı bitti! Latifi Lider

Orhan Gülek
30.07.2022 - 15:15 | Son Güncellenme: 30.07.2022 - 15:40

Formula 1'de sezonun on üçüncü yarışı olan Macaristan Grand Prix'si öncesi son antrenman seansında Sebastian Vettel ve Leclerc kaza yaptı. İşte detaylar

Formula 1 Macaristan GP'de son antrenman olaylı bitti! Latifi Lider

AJANSSPOR - HABER

2022 Formula 1 sezonunun 13. yarışı olan Macaristan Grand Prix'si öncesinde son antrenman seansını Williams pilotu Nicholas Latifi ilk sırada tamamladı.
 
      

Vettel, aracının kontrolünü kaybetti

Macaristan'da yağmur altında geçen 3. antrenman seansına spinler ve kazalar damga vurdu. 60 dakika süren seansta Aston Martin pilotu Sebastian Vettel, aracının arkasının kontrolünü kaybetti ve kaza yaptı. Ayrıca Ferrari pilotu Charles Leclerc ve AlphaTauri pilotu Pierre Gasly spin attı. Bunun dışında pilotların çoğu pist dışına çıktı. Antrenmanın son dakikalarında  lastiklerini iyi şekilde ısıtan Williams pilotu Nicholas Latifi, 1:41.480 yaptı ve seansı lider tamamladı.

Leclerc ikinci sırada

Ferrari pilotu Charles Leclerc ıslak zeminde 0.6661 saniye geride ikinci olurken, ilk üçü yağmur altında güçlü görünen Williams'tan Alex Albon tamamladı.

Macaristan GP 3. Antrenman Turu Sonucu

  1.  Nicholas Latifi

  2. Charles Leclerc

  3. Alexander Albon

  4. Max Verstappen

  5. George Russell

  6. Fernando Alonso

  7. Carlos Sainz Jr.

  8. Lando Norris

  9. Sebastian Vettel

  10. Kevin Magnussen

Macaristan Grand Prix'si ne zaman, saat kaçta hangi kanalda?

Sıralama turları bugün TSi 17:00'de gerçekleştirilecek. 31 Temmuz Pazar günü, 16.00'da da Macaristan Grand Prix'si start alacak. Formula 1 seansları S Sport 2 ve S Sport Plus ekranlarından canlı yayınlanacak.

Pilotlar Şampiyonası'nda lider Max Verstappen

Sezonun 1. yarısının son yarışı öncesinde, Pilotlar Şampiyonası'nda Red Bull pilotu Max Verstappen lider konumda. Son şampiyon, 233 puanla ilk sırada yer alırken; Fransa'daki kazasıyla birlikte şampiyonluk yarışında büyük bir darbe alan Ferrari pilotu Charles Leclerc ikinci sırada. Leclerc'in 170 puanı bulunuyor. Üçüncü sırada ise 163 puanla Red Bull pilotu Sergio Perez yer alıyor.  

 

Markalar Şampiyonası'na baktığımızda da Red Bull zirvede. Red Bull'un 396 puanı bulunurken, onları Ferrari 314 puanla takip ediyor. Üst üste 8 kez şampiyon olan Mercedes ise 270 puanla 3. sırada. 

Senin için hazırladığımız haberler