Formula 1 Haberleri | Nyck de Vries, AlphaTauri'nin fabrikasını ziyaret etti

Orhan Gülek
15.10.2022 - 18:12 | Son Güncellenme: 15.10.2022 - 18:24

Formula 1 haberleri... Pierre Gasly'den boşalan koltuğa geçecek olan Nyck de Vries, yeni takımı AlphaTauri'nin fabrikasını ziyaret etti. İşte detaylar

Formula 1 Haberleri | Nyck de Vries, AlphaTauri'nin fabrikasını ziyaret etti

AJANSSPOR - HABER

Mercedes test ve yedek pilotu Nyck de Vries, 2023 sezonundan itibaren AlphaTauri'de yarışacak. De Vries, takımın İtalya'nın Faenza kasabasındaki fabrikasını ziyaret ederek koltuk ayarı yaptırdı.

Pierre Gasly gitti, De Vries geldi

De Vries, Alpine'e transfer olan Pierre Gasly'den boşalan koltuğa geçecek. Bu sezon İtalya GP'sinde Alex Albon'un yerine piste çıkan Nyck de Vries 9. olmuş ve dikkatleri üzerin çekmişti. 

"Hayalimi gerçekleştirebildiğim için minnettarım"

Yeni takımıyla ilgili konuşan De Vries, "2023'te Scuderia AlphaTauri'ye katılacağım için son derece heyecanlıyım. Red Bull'a ve takıma bana bir F1 pilotu olma fırsatı verdikleri için teşekkür etmek istiyorum. F2'den sonra motor sporlarında biraz farklı bir yol izledim ama hayalim her zaman F1'de yarışmaktı, sonunda bunu gerçekleştirebildiğim için minnettarım. Bu yıl 2022 aracını deneyimlemek için çok fazla şansım oldu ve bunun beni önümüzdeki sezon için avantajlı bir konuma getirdiğini düşünüyorum, umarım gelecek için hazırlanmama da yardımı dokunur." dedi.

İlgini Çekebilir
Almanlar duyurdu! Porsche'nin Formula 1 hikayesi başlamadan bitti
Habere Git

Nyck de Vries'ın kariyeri

Yıllardır Mercedes-AMG Petronas F1 takımı ile birlikteliği süren Nyck de Vries, sonunda AlphaTauri'de oluşan boşluğu değerlendirerek tam sezon yarışmak için Formula 1'e adım attı. Formula E'de Mercedes-EQ Formula E takımı için yarışan Stoffel Vandoorne'un takım arkadaşı De Vries, 2020-21 yılında Formula E şampiyonu olmuştu. Takım arkadaşı Vandoorne ise 2021-22 yılında Formula E şampiyonu oldu.

Scuderia AlphaTauri takımının 2023 yılı için pilot kadrosu ise Japon pilot Yuki Tsunoda ve 2020-21 yılı Formula E şampiyonu Nyck de Vries olacak. Öte yandan, son Formula E şampiyonu olan ve yine Mercedes-AMG Petronas F1 takımı bünyesinde olan Stoffel Vandoorne ise Mercedes'in Formula 1 takımındaki sorumluluklarına devam edecek ve Mercedes adına Formula E'de yarışacak.

Senin için hazırladığımız haberler