Formula 1 takımlarından tepki!

19.04.2020 - 19:27 | Son Güncellenme: 19.04.2020 - 19:28

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsü, etkilerini Formula 1 üzerinde de göstermiş ve yeni sezonun başlangıç tarihi ertelenmişti. Sezonun açılış tarihinin ertelenmesinin ardından Formula 1 yönetimi, salgın sebebiyle takımları ve izleyicileri riske atmamak için sezonun ilk 9 yarışını da ileri bir tarihe ertelemişti.

22 haftalık yarış takviminin ilk 9 yarışının ertelenmesiyle yönetim sezonu normal tarihlerde bitirmek adına kolları sıvamış ve farklı fikirleri ortaya atmıştı. Bu fikirlerden aynı pistte 2 yarış birden yapmak fikri, Formula 1 takımlarının hoşuna gitmedi.

Tek pistte, çift yarış!

Corriere dello Sport'un haberine göre Formula 1 ekiplerinin çoğu bu öneriyi kabul etmediği ve ret oyu kullandıkları ifade ediliyor. Ekonomik anlamda zor günler yaşadıklarını ifade eden takımların, tek hafta sonunda 2 yarış birden olması kendilerini daha büyük bir ekonomik zarar uğratacaklarını düşünüyorlar. Öte yandan ilk yarışta kaza yapan takımın, diğer yarışta nasıl yarışabileceği sorusuna cevap arayan takımlar, Formula 1 yönetimini bu karardan vazgeçirmeye çalışıyor.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler