Formula 1, Türkiye GP'si ile ilgili kararını verdi

14.05.2021 - 16:11 | Son Güncellenme: 14.05.2021 - 22:38

13 Haziran'da Türkiye'de düzenlenmesi planlanan İstanbul GP'nin iptal edildiği duyuruldu. İşte detaylar...

Formula 1, Türkiye GP'si ile ilgili kararını verdi

AJANSSPOR - HABER

Kanada GP'nin yarış takviminden çekilmesiyle beraber İstanbul GP'nin düzenlenmesi kararlaştırılmıştı. Normal takvimde 11-13 Haziran'da organize edilecek yarış, Türkiye'deki pandemi durumu ileri sürülerek iptal edildi. 

"Seyahat kısıtlamaları engeli..."

İngiltere'nin Türkiye'ye uyguladığı seyahat kısıtlaması, önce Şampiyonlar Ligi'ne daha sonra Formula 1 İstanbul Grand Prix'sisine mani oldu. Türkiye'ye giden bireylerin İngiltere'ye dönüşte 10 gün zorunlu karantinaya girmesi, F1 takvimini etkileyecekti.

 

Bugün, Formula 1'in resmi internet adresinden yapılan açıklamada, "Seyahat kısıtlamaları nedeniyle maalesef haziran ayında Türkiye'deki yarışı gerçekleştiremeyeceğiz. Sonuçta, 18-20 Haziran'da Fransa'ya 25-27 Haziran ve 2-4 Temmuz'da Avustralya'nın çift ev sahipliğinde yarışlar yapılacak." ifadelerine yer verildi. 

Azerbeycan GP ile yer değiştirilmesi gündemdeydi

Geçtiğimiz günlerde 13 Haziran'daki Türkiye GP ile 6 Haziran’daki Bakü yarışının yer değiştireceği iddia edilmişti. Fakat bugün Movistar’ın gazetecisi Noemi de Miguel, Türkiye GP’nin iptal edildiğini iddia etti.

Atılan bu iddia dışında herhangi bir resmi açıklama bulunmuyor. Formula 1 yönetimi henüz İstanbul’da düzenlenecek olan yarış hakkında açıklama yapmadı.

 

İlgini Çekebilir
Türkiye GP, Formula 1 takviminden çıkarıldı
Habere Git

Üzgünüz

McLaren Formula 1 Takımı, Formula 1 yönetiminin bu kararı sonrası sosyal medya hesabından bir mesaj yayınladı. Mesajda şu ifadelere yer verildi:


"Bu yıl Türk hayranlarımızı göremeyeceğimiz  için üzgünüz, ancak Avusturya'da daha fazla anı biriktirme şansı yakaladığımız için heyecanlıyız"

"Kısıtlamalar engel oldu"

Formula 1 Ceo’su Stefano Domenicali ise, “Türkiye’deki yarışı dört gözle bekliyorduk ancak uygulanan seyahat kısıtlamaları buna engel oldu. Eforlarından ötürü Türkiye’deki bütün yetkililere teşekkür ederim" dedi. 

Senin için hazırladığımız haberler